MüzGAzhane'den Bread And Puppet Show geçti

Bread and Puppet Theater ekibi, bienal kapsamında gerçekleştirecekleri “Toplumun Kötülükleri” başlıklı ücretsiz gösteriyi, İstanbul’da gönüllülerle birlikte tasarlıyor ve belirli mekanlarda da gösterierini sundular.

Gönüllülerden biri de kitap vesilesi ile tanıştığım ve sonrasında da görüştüğümüz, arkadaşım Şirin idi. Geçen hafta MüzeGazhane'de idi protest gösteri. 

Önce yürüyüş ile başlayıp sonrası ufak ufak belli noktalara dikkat çekmek için tasarlanmış gösteri. Gösteride kullanılan tüm malzemeler atık ve geri dönüşüm malzemeleri idi.

Bizde kızçemizi alıp gittik. Sanatsal gösterilere çok önem veriyorum ve ne kadar küçük yaşta çocuklar sanatla tanışırlarsa o kadar gelişimleri, bakış açıları gelişiyor diye de düşünüyorum.

Tabi başta anlayamadı, sorular sordu ama hep ilgi ile seyretti/k. Teması " KADIN, KADIN CİNAYETLERİ, BİLİNÇSİZ TÜKETİM, DEVAMLI ALMA İSEĞİ, ZAMANIN GETİRİSİ" idi.....

Sonrasaında da Türkiye’nin önde gelen Karagöz ustalarından Cengiz Özek de “Çöp Canavarı” adlı oyunundan bir bölümle atıklar konusunda ufak bir gösteri sundu.

Gösteriler ve sergiler açısından MüzeGazhane çok iyi bir proje oldu. Evimizin yakın olması da ayrı bir keyif :)

Yazın akşamları çocukları bisiklet sürmeye götürüyorduk, onlar oynarken bizler de oturup sohbet ettik. İster Beltur'da oturun isterseniz de sandalyenizi ve örtünüzü götürüp, çimenlere yayılın..... Tek sıkıntı erken kapanıyor olması. Saat 22:00 dedi mi hemen anons geçiyolar....

Onun dışında koşturmacaya devam. Ev, okul, masa tenisi arasında gidip geliyoruz, haftanın altı günü....

Tam sonbahar temizliğine başlayayım dedim havalar bozdu. Tabi hemen bunu battaniye, kahve, kitap keyfine çevirdim.... :)






 

Yorumlar

  1. Müze Gazhane ev yakın olduğu zaman sürekli gidip keyif alınacak bir yer ama uzaktan gelenlerin bir etkinlik, sergiye denk getirmeleri daha keyifli bir hale getirebilir burayı:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle Sezgin Bey. Eğer bir etkinliğe veya sergiye denk gelmezseniz ,uzaktan gelmeye biraz sıkıcı olabilir....
      İyi geceler. :)

      Sil
  2. Ne güzel etkinlikmiş gerçekten. Keyifli geçmesine sevindim. Ben de bu tarz etkinliklere katılmak istiyorum fakat yaşadığım yerde pek öyle imkan olmuyor :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağ olun :) böyle.etkinlikler hem ruha da çok iyi geliyor.

      Sil
  3. Harika etkinlikler Gülşah'cım hepsi dolu dolu, ne güzel bunları takip edebilmen, bizim de sayende haberimiz oldu, eline sağlık, sevgiler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu sene burası bize çok iyi geldi Eren'cim. Sağolasın. Selamlar, sevgiler :)

      Sil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Amasya Gezisinden Kalanlar....

Nerde Kalmıştık?

Günlük, Sergi Gezisi