Esrarname Ayfer Kafkas


Kitaplaşalım etkinliğinden gelen bir kitaptı. Seçeneklerim arasındaydı ve sağolsun Greta'da alıp, göndermişti. İsmi ve arka kapak yazısı ilginç. Yazarın ilk kitabını okuyorum. Anlatım dili, kurgusu iyiydi. Yalnız okurken bazı yerlerde sanki bölümler geçiştirilmek için yazılmıştı. Kitabı genel olarak beğendim, okunabilir bir kitap ama çok da kült bir kitap değil ve konusu arka kapakta yazıldığı gibi işlemiyor. Sanki bir şeyler eksik. Oysaki böyle bir konudan daha güzel bir kurgu çıkabilirdi. 


Arka Kapak

YASAK İLMİN KİTABI: ESRARNAME

Bildiklerin, gördüklerinden ibaret ama her şeyi görüyor musun? İşte sana görmediklerini vaat ediyorum, iyice düşün, istiyor musun…

İranlı büyücü Tir-i Danende tarafından, yüzyıllar önce kaleme alınmış bir kitaptır Esrarname. İçindeki çeşitli büyü ve tılsımlarla sahibine sonsuz imkânlar sunan, ölümsüzlüğün kapısını aralayan, alabildiğine gizemli ve bir o kadar da tehlikeli bir kitap…

Esrarname’nin beraberinde getireceği karanlığın farkına varan âlimler, eseri ortadan kaldırmak için ne kadar emek sarf etseler de başaramaz, sadece ikiye bölebilirler.

18. yüzyıl Osmanlısına, Germiyan topraklarına kadar ulaşır Esrarname’nin parçaları. Kitabın bir yarısı Nagehan’dadır. Nagehan, Esrarname vasıtasıyla edindiği insanüstü güçleri iyilik adına kullanır, geceleri Esved ismiyle, kara kıyafetleriyle sokaklarda, halkın güvenliği için hırsızın haydudun peşine düşer. Esrarname’nin diğer yarısı ise Muntazar adlı bir büyücüdedir. Nagehan elindekini ne kadar insanlığın iyiliği için kullanmak istiyorsa; Muntazar da tam aksi yönde kara büyülerle uğraşmakta, ölümsüzlüğe ve sonsuz zenginliğe ulaşabilmek amacıyla kötü emellerine alet etmektedir kitabı.

Esved ve Muntazar arasındaki çarpışma günbegün yaklaştıkça, Tir-i Danende zamanından bu yana kitabın peşinde olan kötücül cin Asfar, Esrarname’nin iki yarısını da ele geçirebilmek için hem Nagehan’a hem Muntazar’a türlü oyunlar oynamaktan geri durmayacaktır.

İnce detaylarla bezeli tarihî dokusu, türlü gizem ve aksiyonla dolu kurgusuyla Esrarname, fantastik tarihî kurgu türünün hakkını başarıyla veriyor.



Yazar:Ayfer Kafkas

Sayfa Sayısı: 302
Dili: Türkçe
Yayınevi: Timaş Basım

Yorumlar

  1. Esrarname'yi geçen yıl okumuştum.Kurgusu değişik dili çok basitti... Ama benim pagan kültürüne meraklı kızım beğenmişti.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen Lale Abla, dili basit. Okunabilir ama çok da kült bir kitap değil. Belki yazarın bu tarz da ilk kitabı olduğundan olabilir diye düşünmüştüm bende...

      Sil
  2. kesinlikle bu kitabı okumalıyım..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :))) Seviyorsan bu tarz okunabilir bir kitap canım.

      Sil
  3. Konu gerçekten ilginç ama bazen konu güzel olsa da yazım tarzı, konunun işlenişi daha önemli olabiliyor kitabın okunabilmesi için, paylaşımın için teşekkürler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim bende yorumun için teşekkür ederim Eren. :)
      Haklısın konu ilginç ama anlatım dili ve olayları birbirine bağlama şekli biraz yavan kalmış.

      Sil
  4. sırf bu kitap için dışarı çıkıp kitapçıma sipariş verdim başka bir kitap alıp ofise döndüm :) beni zarara sokuyorsun olmazki böyle gülşah :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :))))))
      Olmadı paslaşalım kitaplarımızı Gülçin'cim. :)))

      Sil
  5. Canım mimlendin :) öperim :)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Amasya Gezisinden Kalanlar....

Nerde Kalmıştık?

Günlük, Sergi Gezisi