Tadını Çıkar Kitabı Ve Yeme Alışkanlığımız.

Nisan Ayına hızlı bir giriş yaptık. :)
Kitap bitti... bazı yerleri atlayarak okudum çünkü o bölümler pek benim işime yaramıyordu.

Genel olarak güzel ve içeriği dolu bir kitaptı.
 Aslında hani hep derler ya " ne yerseniz osunuz" diye... bu kitap işte buna güzel bir örnek.

Sadece kilo vermekle değil aynı zamanda ruhunuzun, bedeninizin ve zihninizinde dingin olmasınyla ilgili bir kitaptı.
Özellikle benim gibi sık sık diyet yapıyorsanız, kilo alıp veriyor ama sonuç hep başa sarıyorsa... bu kitabı gerçekten de okuyun...

Hayatın bir denge olduğunu, yiyeceklerin de bir anlamı ve etkisi olduğunu anlatıyor.
Yine kitapta önemli ve önemle vurgulanan bir şey var ki; Farkındalık ve Nefes Tekniği...

Daha önceki yazılarımdan bilenler vardır; farkındalık gerçekten de önemli hayatımızda. Eğer hayatımızı daha bir farkında yaşarsak; hayal kırıklıklarımız, sıkıntılarımız olsa da başa çıkmayı daha iyi biliyoruz.
&&& An'da kalmanın önemini, hayattan, yaşamdan zevk almanın  önemi bizim için önemli oluyor.

Kitaba dönersek eğer; her ne yapıyorsak veya ne yiyorsak farkında olarak yememiz gerektiğini söylüyor.
&&& Ve şükretmenin önemini de vurguluyor. Buda öğretilerinin yanında okuuyucuya kendi dünyasında, kendi bildiği yolla da tefekkür edebileceğini anlatıyor.

Örneğin altını çizdiğim cümlelerdeen biri de:

"Durmamız, dinlenmemiz ve bizi mevcut kilo sorunlarına taşımış olan alışkanlıklara son verecek yapıcı bir yol üzerine dikkatlice düşünmemiz gerekiyor.
Gündelik yaşantımızda neler olup bittiğinin tamamen farkına varmamız gerekiyor. Ancak bundan sonra değişmeye başlayabiliriz."

&&&   Şeker ve şekerli yiyeceklerin birçok hastalığa öncü olduğundan, birde bunun yanında hareketsizlik de eklenince kaliteli yaşam ömrümüzün azaldığını anlatıyor.

&&&  Fazla et tüketimin de bağırsak ve diğer kanser hastalıklarına davetiye çıkarttığını daha çok bitkilerle beslenmemiz gerektiğini; vejeteryan yada vegan olmamız gerektiğini anlatıyor.
Tabi düşündüğünüz de toplum olarak etçil beslenmeyi seviyoruz.
Kitapta bununla ilgili olarak da; eğer vegan olamıyorsanız et tüketiminizi aza indirin diyor.

&&&  Tabi en büyük rahatlığın "az yemek çok hareket" olduğunu anlatıyor uzun uzun.
Birde "doğru nefes alıp vermenin" önemini...


Sonra anlatımlarımlarına devam ederken, Farkındalığın Dört Temelinden bahsediyor.
Bunlar;
1-Kendi bedenimiz: Kilo ve yeme sorunlarıyla ilgilenirken doğal olarak önce bedenlerimizi tanımalı, onlara değer vermeyi bilmliyiz.
2- Duygularımız
3-  Zihinsel Oluşumlar
4- Zihinsel Nesneler

İŞte böyle arkadaşlar. Az biraz detaylı oldu anlatım ama okuduğum ve öğrendiğim bu faydalı bilgileri yazmazsam olmazdı.

Benim anladığım bunlar kitaptan... Yerken gerçektende yemeğimizi yemeliyiz ve az yemek yemenin bedeni dinç tuttuğu....

Bakalım zaman ne gösterecek bedenimde....















Yorumlar

  1. Hafta sonu kızımla arkadaşını gezmeye götürdüm. Kızımın arkadaşı tam bir çıtırık yani acayip zayıf. Sonra benim kızım acıktım dedi ve yemek aldık. Kızımın arkadaşı 1 saatte yedi yemeğini. Ve biz bir kez daha anladık ki zayıf kalmak istiyorsan yavaş yiyeceksin:) Yani aslında kitapta senin okuduklarını biz 9 yaşındaki bir çocuktan öğrendik:)))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tecrübe ile de sabitledik desene :)
      Gerçekten de öyle ya...
      Aslında Kadriye Abla hızlı yemek yiyen biri değilimdir, hatta sofradan en son ben kalkarım ve yavaş yerim. Ama çok keyifli yemek yerim... :) sanırım bundan dolayı geliyor kilolar.

      Sil
  2. Denge, farkındalık, doğru nefes, az ve öz yemek... Bunları hayatımıza adapte edebilsek daha sağlıklı ve mutlu olacağız ama bizler çok bilip az uygulayan bir nesiliz malesef :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ah Burcu ah.... çok doğru dediğin. Aslında bilgi bazında o kadar çok şey biliyorum/z ki... iş uygulamaya gelince" cık" yok tık...
      :)

      Sil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Amasya Gezisinden Kalanlar....

Nerde Kalmıştık?

Günlük, Sergi Gezisi