Fil Adam The Elephant Man

Fil Adam The Elephant Man

Fil Adam  The Elephant Man - 1

Uzun zamandır aklımdaydı bu filmi izlemek. Okumaya biraz ara verip araya film ekledim ve bunu izledim. Harikaydı,fakat insanların hala kendileri gibi olmayanlara yani bir takım bedensel engellilere bu şekilde bakabiliyorlar.....

Filmin sonunda bir takım bilgiler vardı. Örneğin film kronoloji bakımından çok doğru gitmediğini fakat diiğer bilgilerin uyuştuğunu söylüyordu araştırmacı. Ayrıca ölü olarak bulunduğunda çapraz bir şekildeymiş, yani kalkmaya çalışmış fakat kalkamadığından kalp krizinden ölmüş. v.s... ama aslına uygun olduğundan film oscarı haketmiş.

 

Fil Adam

 The Elephant Man

 

Filmin Özeti

Doktor Frederick Treves, 1880'lerin kasvetli Londrası'ndaki bi gezici sirkte fil adam lakaplı, çirkin ve son derece anormal bir görüntüsü olan John Merrick'e rastlar. Zalim bir adam olan sirk müdürü Bytes, annesi Merrick'e hamileyken bir filin saldırısına uğradığını anlatmaktadır. Dr. Treves, Merrick'in hastaneye yatırılmasını sağlar. Dr. Treves bir süre sonra pek zeki olmayan Merrick'in korkunç görüntüsünün altında son derece duyarlı ve insancıl birinin olduğunu anlar. Hastanede ilk başta ondan korkan hemşireler de Merrick'e alışacaktır. Talihsiz adamın görünüşüne neden olanın ' multiple neurofibromatosis' isimli nörolojik bir hastalık olduğu anlaşılır. Hastane yaşamı da kolay geçmemektedir. Gece bekçisi bilet keserek fil adamı sergilemeye ve üzerinden para kazanmaya baslar. Bu arada Bytes tekrar ortaya çıkar, onu kaçırır ve kıta avrupasına getirerek onu eski kötü günlere döndürür. Merrick'in tek umudu kaçarak İngiltere’ye dönmektir.
 
 

 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Amasya Gezisinden Kalanlar....

Nerde Kalmıştık?

Günlük, Sergi Gezisi