Okur Yazar.....


Konukları Neslihan Acu, Çevirmen, yazar Hakan Günday, Can Yayınları editörü, İstanbul Sahafçısı, İtü Kütüphane Yöneticisi.... konu ve konuşmalar faydalıydı. Son zamanlarda klasik kitapları okurken çevirmenin ne kadar önemli olduğunu düşünürken böyle bir program ve konu ile karşılaşmak benim için sevindirici idi. Bir çok kütüphane örneğide gösterdiler. 
       Kütüphane sever olarak bir kütüphane adresi öğrendim program sayesinde. İstanbul Taksim'de AKM'nın arasında Atatürk Kütüphanesi varmış. Yer ve mekan olarak içi çok ferahmış Ve ellerinde çook eski gazetelere sahip bir kütüphaneymiş. Arşivleri sağlammış. Kitabını alıp burada okuyabilirsiniz dediler. Allah'ım ne güzel bir haberdi bu. En kısa zamanda ziyaret edicem kütüphaneyi ve fotoğraflarını, izlenimlerimi sizinle paylaşacağım. :)
   Konuklar konuşurken bir yandan da Twitter'dan gelen sorulara yanıt veriyorlardı. Bir çok kişi kitapların pahalı olduğundan, okumaya vakit bulamadıklarından, okumanın bir lüks olduğundan şikatette bulunmuşlar... oysaki bir çok insan keyfi ihtiyaçlarına yeterli miktar harcama yapabiliyor ki yapsınlar zaten ama bahane üretince işler değişiyor tabi.
Bir kere kitap okumak "boş zamanı doldurma" an-ı, meselesi değildir. Okumak bilmek demektir, bilmek paylaşmak, öğrenmek demektir. Her şeyden öte okumak bir ihtiyaçtır aslında ama birçok kimse "herşeyi bildiğini" sandığından yada nasıl olsa" google" var yazar öğrenirsin dediğinden az bilgiyle övünüyorlar. 
Bana göre herkesin evinde hemde salonunda bir kitaplığı olmalı.. bütçesinden kitap alımına da para ayırmalı, nasıl yemeden-içmeden duramıyorsak, okumadan da durmamalıyız.
Şimdi diyeceksiniz bir tek okumak mı? Tabiki hayır; izlemeli, gezmeli, arkadaşlarla sohbetin tadını çıkartmalı ama bilgi ihtiyacını da okuyarak karşılamalıyız. Zaten anlamıyorum tüm gün hatta akşamda dizileri kaçırmadan devamlı televizyon izleyen seyirciyi....
             Ayrıca Okan Bayülgen ve sonrası konuklarında katıldığı bir cümle çok hoşuma gitti... Kitaplarında dedikodusu yapılsın. Kahramanları tanıtılsın, üzerine konuşmalar yapılsın. Medya sadece ünlülerin, şarkıcıların reklamının döndüğü bir araç olmasın, kültürel haberlerin verildiği programlar arttırılsın, konuşulsun denildi. Ne güzel bir fikir değil mi?
Bu yılın bana daha çok okuma,izleme, gezme fırsatı vermesini diliyorum. :)))




Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Amasya Gezisinden Kalanlar....

Nerde Kalmıştık?

Günlük, Sergi Gezisi