Teyzem Latife / M. Sadık ÖKE - Fatih BAYHAN kitabı bitti. :)

Kitap bitti... Severek, merakla, ilgiyle okudu. Zaten Atatürk hayranıydım, daha bir hayranlığım arttı. Devletçiliği, Ülkesi için evliliğini bile geride bırakabilen, Devletin ferahını, bağımsızlığını, Cumhuriyeti her şeyden önce tutan bir kişilik.
Ve masum değildir Atatürk, zaten masum olsa Büyük insan olamazdı...
Latife hanımın en yakınından yaşadıklarını okumak, düşünmek o kadar farklı ki... Okurken garip oldum çünkü özel hayatını pek bilmezdik, okul zamanında sadece tarih ve savaşlar bize öğretildi.
Fikriye hanıma karşı tavırları ve hala saygıyla anmaları... çok hoşuma gitti okuduklarım.
Latife Hanım bir çok dile vakıf, Yurtdışında Hukuk okumuş, ihtisas yapmış biridir. Ve Atatürk'ün de Türkiye için düşündüğü kadın modeline uygundur ve bu yüzden Latife Hanımla evlenmiştir. Fikriye Hanım daha pasif ve deli aşık bir kadındır. Ve üstelik Verem hastasıdır. İmam nikahı yanında Resmi nikahını da yapmıştır. Gittiği memleketlere eşini de götürür ve konuşma yaptırırmış. Kars'tan milletvekili olunması istendiğinde eşinin olmamasını rica etmiştir. SOnuçta aynı zamanda Osmanlı geleneğinden gelen, haremidir Latife Hanım. Ve yanında olması gerektiğini düşündüğünden istememiştir. Tabiki Atatürk'te insandır her şeyden öte, tabiki eşinden ricaları oalcaktır....
................ v.s...... daha bir sürü not var kitaptan.
 Şimdi bazı blogcular konuyu Dine dayandıracaklardır. Ne olur artık inancımızla, yönetim şeklini birbirine karıştırmayın. Keza bana göre Allah izin vermeseydi Atatürk bu kadar başarılı olamazdı ki Atatürk tek başına ülkemizi kurtarmamıştır, peşinden giden, ona inanan, şehit olan, gazi olan kadın, erkek, çocuk var ve Allah onlardanda yüzlerce, binlerce razı olsun. mekanları cennet olsun.
Ama her zaman için kitleleri yönetecek, yönlendirecek bir lider lazımdır ve Atatürk bu konuda tam bir adamdır.
İyi ki Türkiye'de yaşıyorum, bu topraklarda doğmuşum. Ve Atatürk gibi bi liderimiz var....

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Amasya Gezisinden Kalanlar....

Nerde Kalmıştık?

Günlük, Sergi Gezisi