Sadece Aptallar 8 Saat Uyur / Erdal Demirkıran

Sadece Aptallar 8 Saat Uyur / Erdal Demirkıran

 Okuduktan sonra fazla uyku ile aranız iyi olmayacak. Hatta zamanınızı daha iyi kullanacaksınız bana göre. :) Kitaptan alıntılar.... :)

Aklı Başında olan hiçbir insan, ömrünün üçte birini yastığa bağışlamaz.Bu kitap, Erişkin bir insan günde en az 8 saat uyumalıdır. palavrasını ve / veya önyargısını kırarak 8 saat uyumanın bir alışkanlıktan ibaret olduğunu öğretmektedir. 4 saat uyuyarak 8 saat uyumuş gibi zinde uyanmayı da anlatan kitap, bunun nasıl yapılabileceğini öğretmektedir.


Matematik Diye Bir şey Var 60 yıl yaşadığı varsayılan sıradan bir insan, ömrünün 15 yılını çocuklukta, 15 yılını gıvır zıvır işlerde, 20 yılını da uykuda geçirmektedir ki bu hesapla geriye 10 yıl kalır. Ancak bu aynı sıradan insan, 8 saat yerine 4 saat uyursa, ömrünün sadece 10 yılını uykuda geçirecek ve böylece 10 sene daha fazla yaşamış olacaktır. Bunu başardığında ise sıradanlığı sona erecek ve sıra dışı başarılar elde edecektir; çünkü sıra dışı başarılar elde edenler tüm başarılarını bu ikinci 10 yıla borçludurlar. Keops, Da Vinci, Edison, Newton, Dostoyevski, Armstrong gibi...


Hipotalamus Hediyeli Kitap (İlk defa) Kitabın sağ üst köşesini keserek söz konusu köşeye bir kutu yerleştirdik. Kutunun içine ise kitabın ilerleyen bölümlerinde adı sıkça geçecek olan "Uyku Kontrol Merkezi'ni koyduk. Kitaba göre, okuyucu uykusunu azaltmak için bu merkeze hükmettiğine inanmak zorundadır.


Kişisel Gelişim Romanı Aslında uyku sıkıcı bir konudur. Çevrenizde biri uykudan bahsedince esnemenize engel olamazsınız çoğu zaman. Ancak yazar bu konuyu roman formatında işleyerek öyle eğlenceli bir hale getirmiş ki; kitabı bitirmeden uyumak neredeyse imkansız gibi. E tabi kitabı bitirdikten sonra da...

Yorumlar

  1. Bu kitap abimde de var kısa zamanda bende okumalıyım galiba uykuya düşkün bir insan olaraktan yani :)

    YanıtlaSil
  2. @1Gül bence harika bir kitaptı, muhakkak okuyun derim zamanınızı daha az uykuyla geçirmeyi daha çok istiyorsunuz. Çünkü az uykuya alışkınız aslında, kitaptan öğrendim. :))

    YanıtlaSil
  3. Ya aynen öyle ama bende migren var uyku önemli benm için:( yani hepo başm ağrıo ıda uyku ile geçiyo malesef :(

    YanıtlaSil
  4. @1Gül :( çok geçmiş olsun ama belirli saatlerde uyuduğun zaman sorun olmaz sanırım. Çünkü migreni tetikleyen şeyleri aza indirirsen ykuda sorun olmaz. :)

    YanıtlaSil
  5. merhaba Gülşah Hanım;
    Erdal Demirkıran takip ettiğim bir yazar. bu kitabı da okumak istediklerimden biri. Ocak ayında okumuşsunuz, şimdi marta girdik uykuyla aranız nasıl? :)

    YanıtlaSil
  6. Merhaba BeyazKitaplık;
    Bana Gülşah demen yeterli. Bu kitabı yaklaşık 2-3 sene önce okudum ama paylaşımım Ocak ayına denk gelmiş. :)
    Normalde de uykucu biri değilimdir, zaman kaybı gibi geliyor uyumak, elimden gelse daha da az uyumak isterdima ama bazen bedenim buna izin vermiyor. :) Sabahları erken kalkarım, akşamları da geç yatarım,çünkü geceyi sevenlerdenimdir de.:))
    Ve kitabı bitirdikten sonra uykuyu daha da az sever oldum. Kesinlikle okunması gerekn bir kitap, helede çok uyuyanların. Öyle güzel bir dil ile anlatmış ki " yoo, hiçde öyle değil" dedirtmiyor... :)))
    Okuyun en kısa zamanda, ve paylaşın bizimle. :)

    YanıtlaSil
  7. kitap uykuyla dostluğu azaltıyor madem, o zaman kesinlikle okumalıyım :) dediğiniz gibi, en kısa zamanda inşallah. okuduğum zaman, kesinlikle paylaşırım, teşekkür ediyorum.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Amasya Gezisinden Kalanlar....

Nerde Kalmıştık?

Günlük, Sergi Gezisi