Hırçın Sevgilim My Sassy Girl

 Evdeki filmler arasındaydı. Bende değişiklik yapayım; önce film seyredeyim sonra kitap okurum dedim ve bu filmi izledim. İzlerken sıkıldım, film yorumlarına baktım, bir çok kişi beğenmiş. Hatta Kore yapımı varmış o daha güzelmiş. Bu filmde tek güzel olan ve sizi düşündüren şey; ilişkimizde kendimizi ne kadar kastığımız, sınırlandırdığımız. Baş kahramanlarından Jordan Roak, içinden gelen herşeyi kendi ve sevgilisine yaptırması... Örneğin olur olmadık yerde dans etmesi, koşması, erkek arkadaşı ile ayakkabılarını değiştirmesi... Bu sahneler keyifliydi ama izlenmesede olur dediğim filmlerden..... Valla ödül almış ama...... ?


Filmin Özeti

Film Charlie Bello’nun ilk ve son kez aşık olmasını anlatır. Sakin ve sevimli bir genç olan Charlie’nin hayatına eğlenceli ve çılgın Jordan girer. Jordan renkli olduğu kadar ruhsal olarak da dengesiz biridir. Charlie ise her geçen gün Jordan’a daha fazla aşık olmaktadır.Birbirinden farklı iki kişinin aşk hikayesini anlatan Hırçın Sevgilim / My Sassy Girl, 2008 yılında Golden Trailer Awards’da en iyi romatik film dalında Golden Trailer ödülünü kazanmıştır. Aynı zamanda, Güney Kore sinemasının en eğlenceli filmlerinden biri olan Hırçın sevgilim / My Sassy Girl, kendi ülkesinde büyük gişe başarısı kazanmış ve ardında Hollywodd’a transfer olan keyifli bir film.

Yorumlar

  1. Evet, Güney Kore versiyonunu daha çok beğenmiştim.
    A Moment To Remember'ı izlemelisin. Bunu daha çok seversin bence. Hatta eşinle izlemelisin.
    Ben çok etkilenmiştim. Tavsiye...

    YanıtlaSil
  2. Ödül alan filmler her zaman güzel olmuyor sana katılıyorum o yüzden, komedi denince çok çok eski bir film olan "To Be or Not To Be' yi naçizane öneririm, savaş komedisi, Naziler filan var ama Nazili film deyince insan ağlar,üzülür bu tam tersiydi çok gülmüştüm:))

    YanıtlaSil
  3. İki filmede bakacağım. :) Bu aralar vaktim çok iyi değerlendireyim. :)

    YanıtlaSil
  4. Bizim evde de bu film var , daha izlemedim , özetini senden okudum bana yetti , paylaştığın için teşekkür ederim canım.

    YanıtlaSil
  5. @Zeynep Rica ederim ama istersen biraz fragmanına bak. Çünkü bütün yorumlar olumlu benim dışında... :)))))

    YanıtlaSil
  6. fena değildi ama bayıla bayıla da izlenilecek bir film değil

    YanıtlaSil
  7. bende yakın çevremden ve kritiklerden özellikle Kore yapımının daha iyi olduğunu duydum geçen gün bir şehirler arası otobüs yolculuğunda izleme şansım oldu. elbette seslendirme berbattı ve eksilerle başladım izlemeye ancak bence de öylesine fimler arasında bir de oyunculuğun iyi olmadığını düşünüyorum.senaryoda da çok birşey yok. fazla kaderci ve sonunda büyülemişler gibi bir etki yaratmışlar ancak ben şahsen hiç etkilenmedim:)dün akşam war horse filmine gittim. eğer vaktiniz varsa tavsiye ederim. hayvanseverler için ayrı güzel gelir diye düşünüyorum. sevgiyle kalın.

    YanıtlaSil
  8. bir deneyelim, hiç film kültürüm olmasa da en azından değişiklik olur :) sevgiler canım, mutlu haftasonları şimdiden :)

    YanıtlaSil
  9. @Gönlümünbayramlari yazdıklarına katılıyorum. Her ne kadar alt yazılı izlediysemde beğenemedim. Bu filme gelene kadar ne romantik filmler var bence. Örneğin " Not: Seni Seviyorum" filmi... Dediğin filme bakacağım. Sağolasın.

    @Maya'cım bu filmele başlama derim. :))

    YanıtlaSil
  10. Ben bu filmi beğenmiştim ama açıkçası hollywood'un şu "çatlak kız" ile "aşık çocuk" birlikteliği beni çok sıkıyor artık..:)

    YanıtlaSil
  11. @Eren haklısın Eren. Artık romantik komedide değişiklik yapmaları gerekir. :))

    YanıtlaSil
  12. Bu film Güney Kore sineması yapımı aynı adlı filmin ABD versiyonu.Bence Güney Kore yapımına göre biraz zayıf kalmış gibi gelmişti.Benim tavsiyem bir de güney kore yapımını izleyin derim :) çok daha eğlenceli ve duyguluydu...

    YanıtlaSil
  13. @Iroshun Guncesi; senin de dediğin gibi bir çok kişi Kore yapımını beğenmiş. Fırsat olunca bakacağım. Sağolasın.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Amasya Gezisinden Kalanlar....

Nerde Kalmıştık?

Günlük, Sergi Gezisi