İlk Thkye toplantımız gerçekleşti...

 Şubat ayı ilk okuma toplantımız bugün gerçekleşti. Thyke grubu olarak her ayın 3.haftası buluşup; sırada ki arkadaşın seçtiği kitabı okuyup tartışıcaz.
İlk kitap önerisi "Serenad- Z.Livaneli"ydi.  Ve önce yazar hakkında bizi bilgilendirdi kitap sahibi. Sonrada kitap hakkında konuşmaya başladık.
                                            Bazen gözümüzden kaçanları bir başkasının bakış açısıyla fark eder olduğumuzu gördüm. Genel olarak beğenildi kitap ama eksikleri de fazlaydı. Sonuçta bende beğendim ama sıradandı. Kitabın konusunun çok iyi olduğunu, bazı bilgiler verdiğini konuştuk. Eksikleri açısından, karakterler zayıf kalmıştı. Romandan çok uzun deneme kitabı gibiydi diye ortak kanıya vardık. Anlatım dili kötüydü, hatalar fazlacaydı. Ve yazarımızın kitabın sonunda Maya'nın ( kitaptaki anlatıcının) ağzından " yazım hataları olabilir ama olan hikayeyi anlatmak istedim" gibi bir cümleyle bağlaması işi kurtarır gibi gözüksede biz dikkatli okuyucuların yutmayacağı bir şeydi...
                                        Bana sıra gelince hangi kitabı seçeceğimi bilmiyorum, bir kaç kitap var bakalım artık. 2.toplantı kitabımız "Toprak Ana/ C. Aymatov" ince bir kitap. Bakalım o toplantımız nasıl geçecek.

                        Şimdiden hepinize iyi haftalar. İyi geceler. :)

Yorumlar

  1. Livaneli'nin kitabının eleştirisini yazmana çok sevindim, geçen gün bu kitaptan bahsettiğinde gerçekten merak etmiştim çünkü ama şimdi eleştiri sonuçlarını okuyunca almaya değmeyeceğine karar verdim, ne diyorum biliyor musun Gülşah'cığım herkes en iyi bildiği işi yapmalı, Zülfü'nün en iyi bildiği iş müzik, beste yapmak, ona devam etsin bence...:))

    YanıtlaSil
  2. Ben de ilk thyke toplantınızın nasıl geçeceğini merak ediyordum, ne güzel:)

    YanıtlaSil
  3. @Müjde Abla; aslında konu olarak Nazi işkneceleri, öldürülen Yahudiler, ülkemize sığınanlar vs... olarak güzel. Ama işleyiş biçimi hüsrana uğrattı. Örneğin Son Ada kitabı harikaydı. Özelliklede politikaya olan vurguları...

    @Eren; sağol. Harika geçti diyebilirim. Thyke sitesine girip istersen sende bulunduğun yerdeki en yakın gruba dahil olabilirsin. Vaktin varsa bekleriz. :)

    YanıtlaSil
  4. vay ne güzel bir toplanma sebebidir bu, çok kıskandım:))

    YanıtlaSil
  5. Ben de kıskandım kiii, bayıldım hatta, ve ikinci kitabınız da bir harika, çok etkilenmiştim ben Toprak Ana'dan tüm diğer Aytmatov kitapları gibi...

    YanıtlaSil
  6. Ne güzel toplanıp bir kitabı yorumlayıp , tartışmak , hakkında konuşmak , imrendirdiniz beni .

    YanıtlaSil
  7. Toplanma sebebimiz kitap olunca ne güzel oluyor değil mi? İsterseniz sizde Thyke sitesinden başvurada bulunabilirsiniz arkadaşlar. :)))

    YanıtlaSil
  8. sihirli süpürgeee "İlk Thkye toplantımız gerçekleşti..." kaydınıza yeni bir yorum yaptı:

    çok güzel bir etkinlikmiş. acaba etkinlikler ücretli mi? sadece grubun sorumlusuyla iletişime geçmek yeterli oluyor mu katılım için?

    Bu yorum silindi ama nasıl oldu anlayamadım. Bende kopyala yapıştır olarak tekrardan aktardım.
    Sihirli Süpürge; etkinlik keyifli ve güzel. Herhangi bir ücret ödemiyosunuz. Bu grupta amaç, ayda bir kez kitapseverlerin toplantığı ve sadece belirlediğimiz kitabı konuşmak. Siteden mail atınca geri dönüş yapılıyor.

    YanıtlaSil
  9. Ankara'daki Thyke grubu sessizliğe bürünmüş, sitelerine bakınca çok heveslenmiştim ama uzun süren bir inzivaya çekilmişler sanırım :(((

    YanıtlaSil
  10. Yok canım ya; sorarım ben yine. Öğrendikten sonra bilgilendiririm seni.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Amasya Gezisinden Kalanlar....

Nerde Kalmıştık?

Günlük, Sergi Gezisi