Taksim Atatürk Kitaplığı

Bu kitaplığı ilk televizyondan duydum ve merak ettim. Çünkü severim kütüphaneleri, havasını, orada ki kitap kokusunu....
Henüz gitme fırsatım olmadı ama en kısa zamanda gitmeyi arzu ediyorum. Ve gittikten sonra da sizinle de paylaşarım. Eğer giden olursa da paylaşsın bizimle. :)))
Aşağıda ki dökümde sitesinden alınmadır. 

Taksim Atatürk Kitaplığı


Taksim Atatürk Kitaplığı

Kitaplarla ya da sınavlarla arası olanlara selam olsun.ataturk kitapligi Taksim Atatürk Kitaplığı
Taksim Atatürk kitaplığı, Taksim’in arka tarafında, Gümüşsuyu’nda yer alır. AKM’nin solundan aşağı doğru inince karşınızda buluverirsiniz. İşletimi Büyükşehir Belediyesi’ne aittir. Bu sayede, tesettürlü bayanlar da burada çalışma imkanı bulabilmişler. Kütüphane, iki katlı okuma salonları, bir çay ocağı ve geniş bir bahçeden oluşur. Bahçede kuş sesleri hiç eksik olmaz. Alın çayınızı, sakin kafayla 15 dakika hem çayınızı yudumlayın, hem de boğaz manzarası eşliğinde ister hayallere dalın, ister yanınızdakiyle sohbet edin.
Kütüphanenin üst katı kitapların, alt katı ise gazetelerin bulunduğu kısım. Eski gazeteleri ciltlenmiş halleriyle burada bulabilirsiniz. Okuyucu masaları, gazeteler için tekli, kitap katındakiler içinse yuvarlak ve altı sandalyeli. Kütüphane içerisinde Laptopunuzla kablosuz internetten yararlanabilirsiniz. Kütüphanede, sınavlara hazırlananlar için gayet güzel kaynaklar var. Herkes kendi kitabıyla geldiği için kitaplar yepyeni kalabilmiş.
Kütüphane altı gün açık, pazar günleri kapalı. Saat 17.00′da kapanıyor. Erkek lavaboları, 2 adet alaturka, bir adet alafranga ve de pisuvarlardan oluşuyor. Çay ocağında büyük bardak çayın fiyatı 80 kuruş. Yanında 50 kuruşa Çubuk kraker, kek almanız da mümkün.
Kitaplığa giriş ücretsiz. İster sakin kafayla bir bardak çay içmek için, ister internete ücretsiz erişmek için, isterseniz de kitap okumak için, sebebiniz ne olursa olsun, mutlaka bu kütüphaneye bir kere uğramalısınız.

Yorumlar

  1. Ya Gülşah'ım maaşallah sen ne güzel yerlere gidiyorsun, benim için de gez oraları lütfen :)))

    YanıtlaSil
  2. Elimden geldiğince gezmeye çalışıyorum canım, gezerim tabi, sende gel birlikte gezelim, al nişanlını da. yada kendin gel.. :)

    YanıtlaSil
  3. şuan ben bende değilim...kütüphaneler çok hoşuma gider her zaman...bir gün bende burayı gezmeyi çok isterim :)

    YanıtlaSil
  4. Bilgi verdiğin için sağol Gülşah , mutlaka gitmek istiyorum .
    Sevgiler .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim. Hatta ayarlayalım birgün beraber gidelim eğer haftaiçi müsait oluyorsan Zeynep.

      Sil
  5. Mimarisi de, yeri de, anlattığına göre manzarası da şahane, ayrıca fiyatlar çok uygun, sanırım 96 yılından sonra açılmış ben hiç hatırlamıyorum çünkü ya da Üsküdar'da oturduğumdan pek o taraflara yolum düşmediğinden görmemişimdir..çok güzel İstanbul'lular kaçırmasın ayrıca sen ve eşin gibi iki kitap kurdu için harika bir yer diye düşünüyorum:)iyi geceler canım ...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende senin gibi düşünüyorum Müjde Abla. Ve en kısa zamanda gitmek istiyorum... :)
      Sana da ...

      Sil
  6. Daha önce gitme fırsatım olmadı, ama bir gün mutlaka gitmek istiyorum:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bendeee. :)))
      Ve en kısa zamanda gidilecekler yerler arasında. :)

      Sil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Amasya Gezisinden Kalanlar....

Nerde Kalmıştık?

Günlük, Sergi Gezisi