Thyke Toplantılı bir gün...

Her ayın 3.pazar günü Thyke 17 grubu olarak toplanıyoruz. Dünkü bol yağmurlu bir günün ardından şansımıza bugün hava güzeldi.
Saat 14.00 de buluştuk. "Yaban Koyununun İzinde" kitabını konuştuk. Kitap hakkında ki tartışmalarımızı kitap tanıtımında anlatacağım. :)
Dün eşim karşıya geçti, bende onunla gitmeyi planlıyordum ama hava durumu yağışlı deyince vazgeçmiştim. Şey yağmurlu havalarda sokağa çıkmaktan hiç ama hiç hoşlanmam. Mecbur kalmadıkça sokağa adımı atmam. Ki iyiki de gitmemişim dün hava fenaydı.....
Bütün gün evdeydim, ütü yaptım, yemeğimi hazırladım, kahvemi içtim balkonda yağmur sesi de bana eşlik etti. Kitabımı okudum.
Bugünde dışardaaaaa geçti günüm. Genel de Kadıköy'de toplanıyoruz. (Diğer arkadaşlarda buraya yakın.)Mayıs ayı kitabımız " Fahrenheit 451", haziran ayı kitap sahibi benim. Bende belirledim kitabımı; "Suskunlar/ İhsan Oktay Anar " yazarın anlatım dilini seviyorum, daha önce 2 kitabını okumuştum bu kitabı da okumak istiyordum. Okuyanlar bloglarında çok güzel yorumlar yazmışlar. Tercihimi bu kitaptan yana kullandım.
Bizde böyle, bu yazıdan sonra, kitap yorumu yazımı yazıp, şuan okuduğum kitaba geçicem.

Sizde ne var ne yok?
Şimdiden iyi haftalar. :)

Yorumlar

  1. sahi hep soracağım Thyke ne anlama geliyor? Yani bir şeyin baş harfleri mi? Yoksa mitolojiden bir şey mi? Fahreneit 45 in yanlış aklımda kalmadıysa filmi de vardı ve çok ünlüydü..bu arada ben de Samizdat'ı alacağım, Soner Yalçın'ın hapiste yazdığı kitabı malum adamcağızı AKP muhalifi diye tıktılar içeri:(bu Ergenekon, mergenekonun iç yüzünü anlatıyormuş...
    sana da iyi haftalar Gülşah'cığım
    ve de yağmursuz:))

    YanıtlaSil
  2. Sağol Müjde Abla. Bugün Alkım Kitapevinde dolaştım toplantı sonrası ve Soner Yalçın'ın son kitabını gödüm. Alınmalı hemde kesinlikle alınmalı. Belgelerle anlatıyor kitaplarında olayları ama cezaevinde malum.......
    Tyke'nin açılımı : Tutku Heyecan Yaşam Kitap ve Esin kelimelerinin baş harflerini ifade etmektedir.
    Birde Latince'de umulmayan başarı anlamına gelmektedir.

    YanıtlaSil
  3. Aaa ne güzel grupmuş öyle...
    Kıskandım valla.
    Ben de yağmurlu havada dışarıda olmayı hiç sevmem. Ev kedisi gibi dururum öyle. En iyisi bence. İyi etmişsin, benimki de sana benzer, günüm yani. Ütü, yemek, mutfak vs.
    İhsan Oktay Anar, çok sevdiğim yazarlardan biri. Ve Suskunlar'ı mutlaka okumalısın. Hem felsefi.
    Yine keyif dolu bir hafta geçirmen dileğiyle canım. ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol Firari Yolcu, bende İ.O.Anar'ın tarzını çok beğeniyorum. :))
      Grubumuz güzel ve herkese açık... Sitesinden başvuruda bulununca sana en yakın gruba dahil ediyorlar. :)
      Sana da keyif dolu bir hafta. :)

      Sil
  4. ne güzel, toplantılarınızı ben de buradan ilgiyle takip ediyorum:) merak ettiklerim; üye sayınız başlangıçtan beri azaldı mı? toplantılarınızın süresi ne oluyor?:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aradığım bir gruptu, çünkü bazen okuduğum kitapla ilgili konuşmak istiyordum diğer okuyanlarla ve eksikliğini duyuyordum. Bu grup bu açığımı aza indirdi diyebilirim Eren.
      Sayımız azaldı sayılır, bu toplantıya gelmeyen 2 kişi oldu. Haber de vermediler. Bir daha ki toplantıda daha net belli olur.

      Sil
    2. Birde toplantı süremiz, 2- 2,5 saat oluyor. :)

      Sil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Amasya Gezisinden Kalanlar....

Nerde Kalmıştık?

Günlük, Sergi Gezisi