2 sene oldu ama hala aklımızda, kalbimizdesiniz....

İlk onları yani Seçil ve ağabeyi Çağın'ı eşimin ortak arkadaşlarının düğününde tanıdım. Başladık sohbete, sanki kırk yıllık arkadaş gibi. Bizim düğünümüze gelmeyi çok istediklerini ama yurtdışında olduklarından gelemediklerini, eve gelmeyi istediklerini söylediler. Bende seve seve kabul edebileceğimizi söyledim.
Laf aramızda eşimin bütün arkadaşları sever beni, ve bize geldiklerinde rahat ederler....
Sonra sohbete devam....
Seçil ve Çağın eşimin dernekten, çocukluk arkadaşları....
Sonra birgün bir haber geldi; nişan dönüşü karşı şeritteki alkollü sürücü hakimiyetini kaybetmiş ve nişanından evine dönen Seçil'lerin arabasına çarpmıştı..... Arabada kendisi, abisi, babası ve askerden yeni gelen kuzeni vardı... Velhasıl bugün ölümlerinin 2.yılı... Bostancı Camii'nde mevlütleri var. Ve eşimle bende yanlarında olucaz. Yazarken bile gözyaşlarıma hakim olamıyorum. Kendimi Nalan Teyzenin yerine koyuyorum ve içim parçalanıyor. Bu kadar iyi anlaşan, mutlu bir ailenin yok oluşuna tanık olmak yaralıyor beni.
Allah gani gani rahmet eylesin......
Sizde dualarınıza bugün onları da eklerseniz minettar olurum........

Hayat anlardan ibaret, ne olur sevdiklerimizin kıymetini bilelim.....


Canlarını koparıp alan trafik terörüne 'meydan' okuyacak

Canlarını koparıp alan trafik terörüne 'meydan' okuyacak

Ailesini trafik kazasında kaybeden Seval Uygun, trafik terörüne "hayır" demek için Kadıköy Meydanı'nda bir miting düzenliyor
Eşi Reşit Uygun, kızı Özün Seçil, oğlu Özgür Çağın ve yeğeni Ruhi Volkan Dağcı... Seval Uygun'un can damarlarıydı onlar... Fakat trafik canavarı hepsini kopardı ondan. Seval Uygun da hayatını trafik terörüyle mücadeleye adadı. Facebook'ta bir grup kurdu, sırada da Kadıköy'de düzenleyeceği eylem var. Uygun, "Onlar kim vurduya gitmeyecek" diyor. Seval Uygun'un hayatı, 17 Mayıs'ta alt üst oldu. Nişanlanan oğlu Özgür ile eşi, kızı ve yeğeni, eve dönerken, İstanbul-Ümraniye'de, karşı şeride geçen bir TIR'ın altına aldığı otomobilde can verdi. Seval Hanım ise şans eseri hurdaya dönen araca binmemişti. Üstelik TIR şoförü de alkollüydü.

FACEBOOK'TA 3 BİN 750 KİŞİ ÜYE

Acılı kadının facebook grubuna şimdiden 3 bin 750 kişi üye oldu. 26 Haziran'da da Kadıköy'de bir gösteri düzenleyecek. Oğlunun nişanlısının, Özgür'ün son içtiği kahvenin fincanını dahi sakladığını belirten Seval Uygun, yaşadıklarını şöyle anlatıyor: "Düğün tarihi olan 18 Eylül'den sonra, hepimiz Marmaris'e yerleşecektik. Hayallerimizi gerçekleştirmeye sadece birkaç ay kalmıştı. O kazada 35 yılım bir anda yok oldu. TIR şoförü de alkollü çıktı. Sorumluların en ağır cezayı almasını istiyorum. Türkiye'de başaramazsam AİHM'ye giderim."

Yorumlar

  1. Çok üzücü bir haber mekanları cennet olsun.Çok üzüldüm şimdi:(

    YanıtlaSil
  2. Nasıl acı bir yazıydı bu... Bir kendini bilmez yüzünden kaybolan hayatlar. Bunun hesabı neyle verilir, ödenir.

    Anneye sabır dilemekten , Allah yardımcısı olsun demekten başka bir şey diyemiyorum.

    YanıtlaSil
  3. gencecik insanlar çok üzüldüm , çok zor bir durum Allah ailesine sabır versin ....

    YanıtlaSil
  4. Allah rahmet eylesin. Mekânları cennet olsun. üzücü bir kaza. Trafik terörünün ne canları yaktığını, ocakları söndürdüğünü, geride gözü yaşlı insanlar bıraktığını bilmeyen yok. Lakin trafik kurallarına da uyan yok. Ehliyeti alan, arabaya binen yolların hakimi benim düşüncesindeler .

    YanıtlaSil
  5. Çok acı , hayat gerçekten de anlardan ibaret .
    Allah gani gani rahmet eylesin , dualarım onlarla olacak .

    YanıtlaSil
  6. Çok üzücü, ruhları şad olsun!

    YanıtlaSil
  7. fotoğrafa bakıp bakıp içim acıdı..
    çok üzüldüm, hayat dolu o bakışların nefes almadığını düşünmek, çok acı..heleki genç yaştalarsa dahada büyüyor içindeki yara..
    unutulmuyor, acı azalıyor zamanla ama asla bitmiyor, derinlere daldıkça acıyı kaşıyor,kanatıyorsun..
    Rabbim inanıyorumki onları sevdiği için çok genç yaşta yanına almış, bu yüzden cennette olduklarına kalben inanıyorum..dua'larım sevdiklerinle Gülşah'cım..ağla..ağlamak iyi gelecek..öpüyorum seni,sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  8. aklım daldı gitti..
    trafik teröristlerinin dağdaki teröristlerden hiç bir farkı yok gözümde..
    bu konuda oldukça hassasım, büyük bir kanun etkili cezalar getirilirse eğer ancak bir nebze olsun belki kazalar azalacaktır..dikkat ve eğitim çok önemli..
    kasabın et doğraması gibi her gün onlarca insan kaybetmek haberlerde izlediğimiz gibi olağan gelmemeli insanlara..offf ne diyeyim bilemiyorum canım..bir trafik eğitimcisi olarak elimden geleni yapamıyorum ya, belki ondan tepkim..kanun ve kuralların eksik olduğu bu ülkeye çok şey söylenir, çok şey..

    YanıtlaSil
  9. Hepinizden Allah razı olsun, teşekkürler.
    İnanın dün ki toplanmamızda Seval Teyze benden daha iyi duruyordu. Ve gidene kadar "ağlamayacağım, ağlamayacağım" diye kendime telkinlerde bulunrken, Seval Teyzeyle sarılırken tutamadım gözyaşlarımı. Şuan bile yazarken, şıp şıp damlıyor gözyaşlarım. Gencecik insanlara mı yanayım, çok sevdiği eşini-çocuklarını kaybetmesi hele de mutlu bir ailenin dağılması çok etkiledi beni. Ve en çok dualarım kalana oluyor. Çünkü Seval Teyzem şuan bir başına. Allah'tan kardeşleri ve yeğenleri ile birbirlerine bağlılarda yalnız değil.......

    YanıtlaSil
  10. Allah (c.c) gani gani rahmet eylesin
    ailesine ve tüm sevdiklerine sabırlar versin

    YanıtlaSil
  11. çok üzücü bir olaymış Gülşah, sabırlar dilerim.Şevval hanımın durumu çok zor gerçekten , dua ettim bolca,kendimce..
    uzaktan da olsa destek vermek isterim.Facebook sayfasını ziyaret edeceğim yakın zamanda..Yasalar ah yasalar..

    YanıtlaSil
  12. Gülşah nasıl üzüldüm anlatamam :( kelimelere dökemem aklımdakileri. Allah rahmet etsin. Annesini düşünemiyorum bile, dünyadaki en büyük acı bu işte, Allah sabır versin :(

    YanıtlaSil
  13. Gülşah'cım çok çok üzüldüm. Sabırlar dilerim.
    Hele evlat acısı Allah kimseye göstermesin.
    Bu arada kitabın geldi, çok okumak istediğim bir kitaptı, nasıl sevindim bilemezsin. Kucak dolusu sevgiler :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amin...
      Kitabı beğenmene sevindim, iyi günlerde, keyifle okuyun.

      Sil
  14. Hepini sağolun, dediğini/miz gibi Allah Seval teyzeye sabır versin. :((

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Amasya Gezisinden Kalanlar....

Nerde Kalmıştık?

Günlük, Sergi Gezisi