Bir Kap su bir kap yemek...LÜTFEN!

LÜTFEN, LÜTFEN, LÜTFEN.....

ÇEVREMİZDEKİ CANLILARA, HELE DE BİZİM DIŞIMIZDA Kİ CANLILARA DA DUYARLI OLALIM. KAPIMIZIN ÖNÜNE BİR YOĞURT KABINDA YADA PLASTİK BİR KAPTA SU, KALAN YEMEKLERİMİZİ BIRAKMAKLA BATMAYIZ.... BU DOĞA SADECE BİZE AİT DEĞİL, ONLARIN DA HAKKI. HERŞEYİ BU KADAR SAHİPLENMEYELİM, HER ŞEYİ BİR YARATAN VAR VE BU CANLILARI DA ALLAH YARATTI...
LÜTFEN BİR KAP SU KOYALIM KAPIMIZIN ÖNÜNE.....

Yorumlar

  1. Komşusu açken tok yatan bizden değildir demişler hem de yanlış hatırlamıyorsam bir hadis bu..ya da ayet unuttum şu anda..her neyse komşularımızdan aç olan yok büyük çoğunluğumuzun çevresinde..hepsinin arabası altında,evi,işi var ama kediler,köpekler işte onlar da bizim aç ve susuz komşularımız...ama ben artık veremeyeceğim kendim parasız kaldım:(((sularını aksatmam yaz-kış (kışın da susuyorlar biz kışın su içmiyor muyuz?)

    YanıtlaSil
  2. Ah Gülşahcım ahh...keşke herkes senin kadar duyarlı olsa..
    2 gün önce okuldan eve dönüyorduk öğretmen arkadaşımla.yolun kenarında bir kedi gördüm.bacağına taş atmışlar hayvacağız kalkamıyordu :( çok üzüldüm hemen babamdan tanıdık veterineri aramasını istedim.Allahtan tedavi etmişler şimdi iyi :)
    ama hakikaten hem yazın hemn kışın suları yemekleri unutmamamız lazım..onlar da can taşıyorlar ve bizler gib isteklerini dertlerini dile getiremiyorlar :(

    YanıtlaSil
  3. Eskişehir de öğrenci iken kapımızdan suyumuzu eksik etmezdik. İstanbul da nedense aklıma kapıya su koymak gelmiyor. Bahanem de ''hiç kedi köpek yok ki'' böyle söyleyince insan vicdanı rahatlar mı?

    YanıtlaSil
  4. Biz bahçeyede, kapıyada, balkonada su koyuyoruz mutlaka. Kediler-köpekler ve kuşlar için.

    YanıtlaSil
  5. Duyarlı olmak çok güzel bir duygu ve çevremizdekilere de her fırsatta hatırlatalım arkadaşlar...

    YanıtlaSil
  6. bencede duyarlı olmak lagzım ve unutmmak ve unutturmamak

    YanıtlaSil
  7. kedi köpeklere değil mi.
    haklısın ki.
    :)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Amasya Gezisinden Kalanlar....

Nerde Kalmıştık?

Günlük, Sergi Gezisi