Hayalet Tugay- The Ghost Brigades / John Scalzi


Hemen hemen bir kaç hafta da bir yeni kitap alsamda hemen başlamamam. İçim gider, elim dokunur ama daha önce aldığım kitapları okumaya çalışırım. Nadirdir öncelik verdiğim kitaplar. Bu kitabında 1.kitabını okumuş çok beğenmiştim. Eşim 2.kitabı da alınca sıcağı sıcağına okuyayım dedim. Aslında arada sıraya uymamak iyi oluyormuş yahu.
1.kitabın sonuna doğru Hayalet Tugay'dan bahsediliyordu. Ve bu kitapta da epey bir geniş bahsediliyor. Ama kitabı akıcı, sürükleyici kılan bence fantastik-bilim kurgu olmasından çok içeriği. Gerçi yazar bir çok kişiden etkilendiğini "teşekkür" kısmında belirtiyor.
Ama öyle kurgular var ki. Örneğin;
Koloni Savunma Birliğinde beyin dostu ile iletişim kuruyorlar, birde önceden doğanlar yani insanlar ile yeniden doğanlar var. Aralarında ki fark; yaşanmışlıklar, tecrübeler, hissiyat. FAzla detaylara girmeyeyim diyorum çünkü okuyacak olanlar vardır....

İlgiyle okudum...


ARKA KAPAK

Hayalet Tugay, Koloni Savunma Güçlerinin Özel Kuvvetleridir. Bu seçkin askerler ölülerin DNA'sından yaratılır ve KSG'nin en zorlu operasyonlarına çıkacak mükemmel savaşçılar haline getirilir. Genç, hızlı, güçlü ve normal insan çekincelerinden bütünüyle yoksundurlar.

Evren, insanlık için tehlikeli bir yerdir-ve daha da tehlikeli olmak üzeredir. Önceden savaşmış olduğumuz üç ırk, uzaya yayılışımızı durdurmak için ittifak kurar. Onları bir arada tutansa KSG'nin en büyük sırlarını bilen hain bilim insanı Charles Boutin'dir. KSG galip gelmek için Boutin'in niye böyle bir şeye kalkıştığını bulmak zorundadır.

Jared Dirac Boutin'in DNA'sından yaratılan bir süper insan cevapları temin edebilecek yegane kişidir. Jared'ın beyninin Boutin'e ait elektronik anılara erişebilmesi gerekmektedir, fakat anı nakli başarısız olunca Jared, Hayalet Tugay'a teslim edilir.

Jared ilk başta mükemmel bir askerdir. Fakat Boutin'in anıları yavaş yavaş yüzeye çıktıkça Jared onun ihanetinin sebeplerini ve insanlığın düşmanlarının basit bir yenilgiden çok daha feci şeyler planladıklarını anlamaya başlar.

"Yaşlı Adamın Savaşı'nın devam romanı, yoğun bir askeri aksiyonla keskin sezgileri bir araya getiriyor... şiddetle tavsiye edilir."

-Library Journal-

Yorumlar

  1. Fantastik-Bilim kurgu filmler, kitaplar zaten favorim. Konusuda ilgi çekici, umarım alıp okuyabilirim.

    Mutlu hafta sonları Gülşah :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım alırsın, ve beğenirsin diye düşünüyorum. Güzel kitaplar. :)
      Keyifli okumalar.

      Sil
  2. kitap delisi ben duymamışım bunu iyi mi.
    iyiymiş.
    :)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Amasya Gezisinden Kalanlar....

Nerde Kalmıştık?

Günlük, Sergi Gezisi