Sylvia

Uzun zamandır hemde çok uzun zamandır izlemek istiyordum bu filmi.  susmakguzel.blogspot.com'dan Pınar'cım önermişti bu filmi. Kısmet düneyniş. 
Bu aralar kimden duysam Sylvia Plath kitabı okuyor. Merak da ediyordum ve eşimle izledik.
Film biyografi filmi ama yorumlardan okuduğum kadarı ile ( yorumlardan diyorum çünkü yazarın henüz hiç bir şiirini yada romanını okumadım) film pasif kalmış. Tabi biz bazı detayları bilmediğimizden tanımak için ilk adım oldu.
Şairimiz çocukluğundan beri korkuları olan, depresif, bir kaç kez intihara kalkışmış biri. Daha sonra başka bir ödüllü şair-yazar ile evlenir, çocukları olur. Ama fark ederki eskisi gibi yazamıyordur.... Gerisi yok. :)))) Belki izleyecek olanlarınız olabilir. :)



Filmin Özeti
Yetenekli bir şair oolan Sylvia Plath, edebiyatçı Ted Hughes'la tanışır ve aralarında bir yakınlaşma başlar. Sylvia ile Ted bu birlikteliklerini evliliğe taşır. Ancak evliliğin ardından Ted'in hırs ve arzuları, Sylvia'nın yeteneklerini ortaya çıkarmasını zorlaştıracaktır. Ted, ününü giderek artırır ve evliliğinde sorunlar başlar. Çift, durumu düzeltmek için bir çocuk yapmaya karar verir. Ama Sylvia, kendini depresyonun içinde bulur. Bu yaşadığı sıkıntılar onu şiirde büyük başarılara taşıyacaktır.

Oyuncular:

Gwyneth Paltrow, Daniel Craig, Michael Gambon, Amira Casar, Jared Harris, Blythe Danner, Lucy Davenport, Andrew Havill,




Yorumlar

  1. blogunuzda virüs var.
    şehvalözel adlı bir blogdan almışsınız.
    belki bir fotoğraftır.
    isterseniz temizleyin.
    şehval hanımı da uyarın.
    bir zararlı içerik var.
    :)
    google blogunuza girmemize izin vermiyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba deeptone. Öylemi, uyardığın için teşekkürler.
      Yorumunu okuduktan sonra eşim baktı ama biz göremedik, arama yaptığımızda da direk sayfam çıkıyor. Ama daha dikkatli olmalıyım demek ki.
      Tekrar teşekkür ederim uyarı için.
      İyi akşamlar.

      Sil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Amasya Gezisinden Kalanlar....

Nerde Kalmıştık?

Günlük, Sergi Gezisi