Okunan Kitaplar, izlenen filmler.... :)



  Bu aralar kendimi okumaya ve izlemeye veriyorum. Malum okunacak kitaplar çoğaldı. EE almek istediğim kitaplar da çoğaldı... Bu sebeple evdekileri biran önce okuyup listemde ki kitapları almam lazım. Buraya eklediğim kitaplar öykü kitapları olduğundan bir günde biten kitaplar. Toprak Ve Küller / Atik Rahimi İŞbankası Yayınlarından çıkan bir kitap. İndirimden almıştım. Konusu; Sovyet işgali altında ki Afganistan'da geçiyor. Baba maden ocaklarına gider çalışmaya. Geride bıraktığı anası, babası, karısı, erkek kardeşi ve erkek evladı vardır. Savaş sırasında evlerine bomba düşer ve sadece babası ve oğlu kurtulur. Ve sonrasında psikolojik olarak duymayan bir evlat ve yaşlı babası durumu oğluna anlatmak için düşer yollara. Güzel ve tarjik bir kitaptı.

 (Bu arada 40 Mektup kitabı sarmadı bıraktım arkadaşa iade edeceğim...)

Hanzade Sürgünde Bir Şehzadenin Günlüğü kitabını da Kabalcı'dan indirimden 1 TL'ye almıştım. Kitabı hazırlayan İsmet Bozdağ. Sürgünde olan  son Osmanlı şehzadesi ve ailesi hakkında tutulan günlük. Anlatım dili çok iyiydi ama özlem ne zormuş deidm okurken...
Şuan Solgun Demet kitabına başladım. H.Z.Uşaklıgil'in öykü kitabı.
Bu arada Uykuların Doğusu / Hasan Ali Toptaş kitabı da bitti. Biraz sıkıcıydı ama felsefi olarak güzel bir kitaptı. fazlasını beklemeyin romandan.


Veee Lale Ablanın blogunda okurken not aldığım yönetmenin başka bir fiilmini izledim. Köker Üçlemesine henüz başlayamadım, dvdler elime geçsin onları da izleyeceğim. 10-Ten-/ Abbas Kiarostami ve bir yönetmenle birlikte çekilen sanatsal bir film. Arabanın içinde geçiyor ve 10 öyküden oluşuyor.  İran'da yaşananlar özellikle kadınların yaşadıkları, kadınlara bakış açısı anlatılıyor. Klasiklerden izleyin derim.


Böyle işteee....... :)

Yorumlar

  1. ayyy çok kıskandım gülşah seni bu ara maşallah çok hızlı okuyor gördüm seni :D
    ben de hemen elimdekileri bitirip yenisini almak istiyorum.liste hiç bitmeyecek gibi yeniler eklendikçe :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :))) Bu aralar bir ağırlık verdim okumaya sekerim. :)))
      Senden de bekliyorum.
      Evet ya yeni yeni kitaplar alalım. :))9

      Sil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Amasya Gezisinden Kalanlar....

Nerde Kalmıştık?

Günlük, Sergi Gezisi