Blogger ayarları yine duruldu :)))

Selamlar, nasılsınız?
Benim bu aralar Blogger ile başım hiç hoş değil. İstediğim hiç bir değişikliği yapamıyorum. Acaba sizde de öyle mi?
Onun dışında geçen haftaya 2 kitap bir film ve dizi sığdırdım. :)))
Annem de burda ama genelde gezmelerde olduğundan fazla vakit geçiremedik, yarın gelecek bize inşallah geçirez vakit. Cumartesi de bilet varsa gidecek evine/ Ortaca'ya. Aralık'ta belki yine gelecek, kuzenimin nişanı var ama belli değil. Bu arada sonuçları temiz çıktığındna mutlu ve huzurlu olduğunu söylüyor, televizyonda her o tarz bir haber çıktığında. Haklı tabi az şey atlatmadı anacağım. Allah tüm hastalara şifa versin.
Ara kitap olarak Schbert'le Yaşamak kitabını okuyorum, Kadıköy rıhtımda Metro Kitapeci var ve devamlı indirimli kitap satıyor. Oradan 2 TL'ye almıştım, haziran ayında. Başladık bakalım. :)) Bu arada eşim bana sağolsun Orhan Gencabay albümünü almış. 32 sanatçı okumuş eserlerini. bazılarını beğendim ama çoğu güzel değildi. Üstüne üstlük orjinalden çok uzak müziklerle seslendirmişler. O yüzden aynı tada yakın bir müzik keyfi alamıyorsunuz. Oysaki seçilen her bir parça bana göre muhteşem.
Birde kitaplarımı okurken genelde Radyo Voyage ve Joy Fm dinliyorum, tavsiye ederim. 2 kanalda harika parçalar çalıyor.
Lizbon'a Gece Treni bitti. Ardından Struma kitabını okudum. Mavi Alay konusunu Serenad/ Z.Livaneli kitabında öğrenmiştim. Ardından da bu kitap çıkınca aldım. Ve yazarın kitabın başında da dediği gibi bazı şeylerle özellikle geçmişimizle yüzleşmek gerek. Yoksa yarınlarımızı iyileştiremeyiz. Belgelere dayanarak hazırlanmış bir kitap ve elinize aldığınızda sayfalar su gibi akıyor.....






Film olarak da "Osama/ Siddiq Barmak" Afganistan  filmi izledim. Ve ne acıki hala bu olaylar devam ediyor. Özeti aşağıda...

Filmin Özeti

Çaresizlik ve azim üzerine son derece dokunaklı bir öykü anlatan bu ilk film, Afgan sinemasından çarpıcı bir örnek...

Baskıcı Taliban rejimi altında yaşayan 12 yaşındaki bir kız ve doktor annesi, bir hastanedeki işlerinden olunca düpedüz ev hapsine mahkûm olurlar; çünkü yanlarında “yasal bir eşlikçi” - yani erkek bir aile üyesi- olmadan evden çıkamamaktadırlar, hayatlarını kazanmaları da yasaktır.

Annenin hem kocası hem de erkek kardeşi ölmüş olduğundan aileyi geçindirebilecek kimse yoktur. Bu yüzden anne, büyükanneyle birlikte, kızının saçını kesip kıyafetini değiştirerek onu erkek kılığına sokmaya karar verir. Kimliğinin açığa çıkmasından korkan küçük kız kendisine Osama adını verir ve öldürülmüş babasının arkadaşı olan mahalle sütçüsünün yanında çalışmaya başlar.

Sütçü ne iyi niyetli ve cömertse de, genç Osama’nın önünde uzanan yolculuk vicdansız karakterler ve tehlikelerle doludur. Artık bir “oğlan çocuğu” olduğu için mahalledeki diğer erkek çocuklarla birlikte Medrese’ye götürülür. Burası, aynı zamanda Taliban’ın askİstanberi eğitim merkezidir...



Yorumlar

  1. Ben de bu konudan muzdaripim.Eski arayüz daha iyiydi sanki.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Uzun zamandan beri hata veriyor. Yenisi de güzel ama başka bir sorun var sanırım...

      Sil
  2. Dün gece hem Sinan-Nilgün aşkını (Pınar Kür-Bitmeyen Aşk) okuyorum bir yandan Orhan Gencebay ile bir ömür albümünü dinliyorum.Çok beğendim :)
    paylaşımların yine harika Gülşah'ım sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim canım, bu kitabı da çok duyuyorum sanırım listeye ekleyeceğim. :)))
      Albüm güzel ama biraz daha eski müziğe sadık kalsalarmış daha iyi olurdu diye düşünüyorum.
      İyi çalışmalar canım. Sevilerimle.

      Sil
  3. Bende şuan orhan gencebayın albümünü dinliyorum ve beğenerek dinliyorum kitap okuyamıyorum bu ara blogda headerimi değiştim sorun çıkmadı başkada bilmiyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Orhan Gencebay olurda alınmaz mı albüm değil mi? :)))
      İnanın bir haftadır arka planı değiştirmeye çalışıyorum olmuyor, acaba bizim internet bağlantısında mı bir şey var?

      Sil
  4. Osama filmi çok güzeldi...
    Oradaki insanların çaresizliğini çok iyi aktaran bir film.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle katılıyorum size.
      İyi pazarlar. :)

      Sil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Amasya Gezisinden Kalanlar....

Nerde Kalmıştık?

Günlük, Sergi Gezisi