Prometheus filmi günden kalanlar....

Dün sabahtan film izleyelim dedik. Bu filmi de uzun zamandır izlemek istiyorduk ama her seferinde film başladıktan kıısa bir süre takılmalar oluyordu. Neyse ki düne kısmet oldu. :))  Eksikler vardı filmde ama görsellik çok iyiydi.  Alien'ın köklerine yapılyormuş. Ben henüz yönetmenin Alien filmini izlemediğimden "diğer filme gönderme" yorumu eşime ait. :) Bir grup bilim adamı, insanların ilk atasına ulaşmaya çalşııyorlar ve kafalarıında ki soruyu sormak istiyorlar. Fakat gittikleri gezegende hiç de umdukları şeyle karşlaşmazlar. Koloni kurulmuştur ve dünya yok edilecektir..... Gerisi filmin devamında. :))))


 Sonrası evi temizledik sonrası ben arkadaşa gittim. :))) derken geceyi bulduk.....
Bu aralar televizyonlar da devamlı olarak 21 Aralık konuşuluyor. Benim pek inandığım bir durum olmadığından fazlaca yorum yapmayacağım. Gayb bir tek Allah bilir ve kıyamet  ne zaman kopacaksa zaman o zamandır diye düşünüyorum.
Bu akşam Öteki Gündem'de güzel konular var kaçırmayın derim. HaberTürk kanalında... saat: 23:45 de... Evren ve kıyameti konuşacaklar...
Bana müsade... iyi akşamlar...

Yorumlar

  1. Alien filminin öncesinden bahsediyor aslında.Beni hiç sarmamıştı bu film..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet çok akıcı degildi film ama detaylar ve sorgulamalar beni etkiledi.

      Sil
  2. Tüm Alien serisini izlemiş sevmiş biri olarak bu filmi de beğenmiştim.Çok sağlam sorgulamalar ve göndermeler vardı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sorgulamalar evet ama eksikler çok değil miydi? Ve bir çok şey yarım gibi kaldı. Gerçi eşim dedi ki devamı çekilecekmiş bu filmin. :)

      Sil
    2. hem eksikler hem mantık dışı olan şeyler vardı. ben bunu blogda yazdığımda Lost dizisinin senaristlerinden birinin senaryo ekibinde olmasına bağlamıştım.şöyle bir paragraf yazmışım mesela:

      Öncelikle film henüz bize tanıtılmamış bir uzaylı tipin DNA sının bir yere karışmasıyla başlıyor. Ki bu da evrim teorisyenlerinin en inanılır savı olan kozmik çorbayı simgeleyen görüntülerle gösteriliyor. Ardından evrime inanmayıp da yaratıcıyı arayan arkeologlar ve yaradana inanan bir robotla tanışıyoruz. Boynundan haçı eksik etmemesi, ve " bizi onlar yarattıysa onları kim yarattı" deyip yaradılışın en başını sorgulayan bu arkeolog ablamız filme din kokusunu katıyor. Bu arada bu ablanın kendisine uyguladığı bir sezaryen sahnesi var ki Hristiyan toplumunda yer eden tüm yaşam kutsaldır teorileriyle de çelişiyor bence.

      sonuçta devamı çekilecek.hatta Alien dönemi filmlerde kalan boşlukları dolduracak bir üçlemeye girildiği söyleniyor bu filmle. ki ilk filmde Alien 1 de havada kalmış bir kaç şeye cevap verildi.

      Riddley Scot bilimkurgu sevenlere candır :)

      Sil
    3. Yazdıklarına katılmamak mümkün değil Sis. Bakalim devamı nasıl olacak?

      Sil
  3. Varmak istediği yer açısında iyi bir film. Hem Alien'in öncesi hakkında bazı şeylere ışık tuttu bence.
    21 Aralık'a kesinlikle inanmıyorum, böyle şey olurmu ya :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Henüz Alien izlemedim ama en yakın zamanda izleyeceğim. :)

      Sil
  4. hayal kırıklığına uğradım bu filmi izlediğimde... hiçbir soruma tatmin edici bir cevap bulamadım... sadece bir dna molekülü atılınca nehire insan mı evriliyormuş... hem baştaki ilk insan ile filmdeki keşif ekibinin iç çamaşırlarının tipi nasıl aynı olabiliyor... sonra bu kadar önemli göreve giden kişilere gittikleri yerde mi söylenir hangi amaçla oraya geldikleri..bir de hiç bilmediğin gezegene gidiyorsun silahsızsın ve orada ilk kez gördüğün hayvana ah canım ne şekersin sen mi denir.. saçmalıkta dibe vurmuştu resmen ... devam filmini de izlemem...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu filmle ilgili yorumları okuduğumda Metamorfoz ya çok beğenilmiş yada senin yorumun gibi yorumlar vardı. Haklısın filmin çok eksiği ve çok boşlukları vardı.
      Sanırım ben filmi izlerken hem bütüne bakıyorum hemde vermek istediği sonuca, o yüzden de ufak tefek şeyleri görmezden gelmeye çalışıyorum.
      İyi geceler. :)

      Sil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Amasya Gezisinden Kalanlar....

Nerde Kalmıştık?

Günlük, Sergi Gezisi