sohbet, film, kitap....Demir Yumruklu Adam...







Haftaya güzel başladım/k. Dün arakadaşlarım geldi öğleden sonrası çaya. :))) Güldük, sohbet ettik, konuştuk. Ama öncesi pazar sabahını değerlendirelim dedik ve " Demir Yumruklu Adam" filmini izledik. Tarantino filmiydi, müziklerinden ve bolca kanlı dövüş sahnelerinden anlaıyorsunuz. Ama beğendim filmi, özellikle uzakdoğu filmlerinde ki mistik olaylar beni etkiliyor birde manzara. :))) Oyuncularda iyiydi. Konusu da:

FİLM AÇIKLAMASI
Aksiyon türünde sahneleri ön planda olduğu 2012 yılı amerika yapımı olan filmi senaryosunu kaleme alan isim Eli Roth ve RZA olurken filmin yönetmenliğini ise Quentin Tarantino üstlenmiştir, Oyuncu kadrosunda yer alan isimler ve başrollerdeki bazı oyuncular Russell Crowe, Lucy Liu, Jamie Chung, Daniel Wu ve Chia Hui Liu gibi oyuncular rol almaktadır. İzleyicileri tarafından IMDB sitesi üzerinden almış olduğu başarı puanı 6.7 seviyelerinde yer almaktadır,


Çin'in Orman Köyü'ne geldiğinden beri kasabanın demircisi (RZA) ölümcül aletler yapması için radikal kabile topluluklarının baskısı altındadır. Klanlar arasında savaş çanları çalmaya başlayınca, bu yabancı kendisini insani bir silaha dönüştürmek için eski bir enerjiyi kullanır,Önemli kahramanlarla ruhsuz düşmanlara karşı savaşırken, bir adam benimsediği halkın kurtarıcısı olmak için bu gücü kontrol altına almak zorundadır.

The Man With Iron Fists, Wu-Tang klanının lideri ve hip hop dünyasında son yirmi yılın öne çıkan isimlerinden biri olarak, dünyanın en iyi ustalarıyla çekilmiş şaşırtıcı dövüş sahneleriyle karşımıza çıkan RZA'nın şimdiye kadar yaptığı en heyecan verici ve en iddialı filmidir.

Uzun zamandır elimde olan Hz.Hatice kitabını da bitirdim.  Hz.Hatice'nin hayatına ve peygamberimizle olan ilişkisine dair ayrıntılarla anlatılmış bir kitap. Yer yer uzatılmış cümleler ve tekrarlar olsa da iyi bir kitaptı bana göre.
Oblomov'a devam. Kitap kalın olsa bile anlatım dili o kadar sade ki bir bakıyorsunuz 50-60 sayfa okumuşsunuz. "Oblomovculuk" diye bir tabir bile varmış artık Rusya'da ki bizde de bir kaç yerde duymuştum. Kitap bitince daha detaylı paylaşırım sizinle.


Bugün hava mis gibi bahar geliyor sanırım, içeri giren güneş benim de enerjimi yükseltiyor. Sokaklardayım bugün.
Bizde böyle, herkese iyi haftalar.

Yorumlar

  1. tam da Oblomov havasındayım bugün ben de...

    Yaşasın tembellik diye bağırasım var.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Arada iyi oluyor Oblomovluk Lale Abla. :)
      Bağır valla, bende burdan bağırayım :)
      Sevgilerimle,

      Sil
  2. Şu yazını okudumya içim ferahladı çok sevindim Gülşah :)
    Arkadaşla gülmek, sohbet ve film keyfi ne güzel.
    Filmi izlemedim ama Tarantino filmlerinin bu hariç hepsini izledim diye biliyorum, yanlış hatırlamıyorsam.
    Hava güzeldi dün-bugün ne iyi yapmışsın çıkmakla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol Aslı'cım, seninde mailin nasıl iyi geldi anlatamam, teşekkürler.
      Benim çok fazla film kültürüm yoktu, eşim sayesinde tanıyorum bazı yönetmenleri. Bu filmide eşim önerdi ama keyifle izledim/k.
      Öpüyorum.

      Sil
  3. nurdan damla'nın kitabını dün d&r'da gördüm ve çok ilgimi çekti. en kısa sürede almayı düşünüyorum... paylaşımınıza teşekkürler..

    bana da beklerim...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim, güzel bir kitaptı. Okunabilir sade dili daha da bir iyiydi.
      Sevgiler.

      Sil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Amasya Gezisinden Kalanlar....

Nerde Kalmıştık?

Günlük, Sergi Gezisi