Film, kitap, müze...

 Dün sabahtan HeybeliAda yollarındaydık. Anladım ki ben adalar da yaşamalıyım. O insanların şekerliği, hatırşinaslığı, manzara, deniz, yeşillik, evlerin güzelliği derken bu kanıya vardım işte...
Ve daha sık adaya gitmeliyim diye kendime telkinlerde bulundum.
Bu arada afişlerde okudum; 11 Mayıs 2013 saat:13:30'da Burgazada'da Sait Faik Abasıyanık Evi'nin açılışı var. Bu hafta gidemeyeceğim ama gidilecek yerler arasına ekliyorum. Geçtiğimiz senelerde taaa bekarken :)) gitmiştim ama tekrar restore edilmiş halinden sonra da gitmek istiyorum.
Hatta blogdan gitmeyi düşünenler var ise toplanıp gidebiliriz. Haberleşiriz.

Bu haftanın filmlerinden "In The Mood For Love / Aşk Zamanı" filmini izledim. Başrolde ki kadın oyuncu bir harikaydı. Hem rolü gereği hem kendi zarafeti başkaydı. Müzikler deseniz bir harika. Aşk Zamanı Film Müziği dinlemek için bir tıktıkla dinleyin derim.
Filmin konusunea gelince; aldatılan çiftlerin bu durumu öğrenmesi ve onlar gibi yapmamak için arkadaşlıkları aşka dönüşünce uzaklaşmaları anlatılıyor.  Ama bir aşk bu kadar mı güzel ifade edilir. Mutlaka ama mutlaka izleyin derim.

Okuduğum kitaplara gelince 2 tarih kitabı. Geçtiğimiz sene Alkım'dan aldığım ama bu sene okuduğum kitaplar. Bu tarz kitaplar okuduğumda tarih ile ilgili bazı bilgiler, olaylar ve günümüzdeki olaylarla ilişkilendirmem daha iyi bir yer ediyor...

Haydin ben kaçar okunacak kitap eki, izlenecek bir film var daha sıra da. :)))


Yorumlar

  1. merhaba sayfanızdaki kedi görüntüsüne rağmen sizi takip etmeye çalışıyorum:)) benimde evimde kedim var ama sizinki yazının okunmasını engelliyor:))
    Berrin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Berrin.
      Teşekkürler, ilgileneceğim sayfa düzenimle ilgili.
      :)

      Sil
  2. Selam Gülşah,

    Eskiden her yaz mutlaka uğrardık Sait Faik'in Müzesi'ne...
    Yeniden açılıyor olmasına çok sevindim. Umarım bu kez daha özenli hazırlamışlardır. Eskiden çok bakımsızdı. Üzülürdük evin haline. Yazara ihanet, saygısızlık gibi gelirdi hep.
    Müze gezisi planlarsanız katılmayı çok isterim.

    Sevgiler,
    Seda

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Selam Seda'cım.
      Bende çok sevindim hatta restore edilmesine de çook sevindim.
      Gideceğimiz zaman sana da seslenirim.
      Sevgiler.

      Sil
  3. Adaları ben de çok seviyorum ama favorim Büyükada :)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Amasya Gezisinden Kalanlar....

Nerde Kalmıştık?

Günlük, Sergi Gezisi