Eylül hüzünle bitti Ekim ayı soğuk ile başladı....

Selamlar nasılsınız? Eylül ayının son haftasını üzücü olaylarla kapattık. Oysaki kaybettiğimiz ünlülerin yapacak daha bir sürü işleri vardı. Örneğin Turgut Özakman'ın bir kitap yazdığını biliyoruz. Tuncay Kurtiz'in de bize anlatacağı, perdeye aktaracağı bir sürü deneyimi vardı. Son birkaç yıldır Eylül Ayı hep hazanlarla geçiyor. Ve yapraklarını dökerken burukluklar kalıyor içimizde....



Gebeliğimde 4,5 ayımı deviriyorum. Artık karnım daha belirgin. Henüz 2 kilo aldım ama doktorum dikkat etmemi söyledi, çünkü bu aydan sonra iştahta açılma oluyormuş. O kadar düzenli besleniyorum ki anlatamam size. Aslında olması gerektiği gibi :)
Asla iki canlıyım diye herşeyi yemiyorum. En sevdiğim tatlıdan tiksindiğimden beri yiyemiyorum. Eksiklik mi aslında değil.
Bu arada kızımız olacakmış. Her annenin dediği gibi gerçekten de eli ayağı düzgün olsun, sağlıklı doğsunda kız olmuş erkek olmuş gerçektenden de fark etmez. En nihayetinde evlat bizim evladımız.

Ekim ayı soğuk bir giriş yaptı. Hop hemen ertelediğim yazlıkları kaldırıp kışlıkları çıkarttım.
Eee artık durumum iyiye gittiğinden kendimi mutfağa adıyorum. :)))))) Bugün eşcağzıma güzel güzel yemekler yaptım.
Aslında biraz da poğça yapmayı öğrenmek istiyorum. Bu konu da biraz eksiğim var. Eğer sizin yaptığınız ev yapımı poğça tarifiniz varsa ve benimle paylaşırsanız çoook memnun olurum.

 Gonca'cığımın (bloğu bir tıkla burada)doğum günümde gönderdiği "Muska/ Sadık Yemni" kitabını bitirdim. Çok fazla betimleme yapmış ama anlatım dili sade ve akıcı. Severek okudum. Tekrar teşekkürler canım.
 Filmlerden de "Bilinmeyen Kod" filmini izledim. Eski filmlerden. Kısa kısa kesişen hayatların birleştirilmesinden bahsediyor film. Fena değildi, yer yer sıkıldım.....
Veee sevdiğim yazarın kitaplarına başladım.
"Bir Türk Casusunun Mektupları/ Aytunç Altındal".
Katıldığı televizyon programlarını da pür dikkat izleyen ben kitaplarını da merak ile bir solukta okuyorum. Kendisi araştırmacı-yazar. Ve anladığım kadarı ile aile geçmişi de köklü çünkü bir çok bilgiye ulaşabiliyor. Ve verdiği bilgileri her okuyuşumda şaşkılınlığım artıyor. Seviyorsanız araştırma kitaplarını kesinlikle tavsiye ederim.

Bizde böyle işte. Haftayı bitirdik. :)

Yorumlar

  1. kız kardeşimde hamile onada bugün poğaça yaptım
    tarifi 3 su brd süt 1su brd zeytin yağı 2yemek kaşığı şeker
    1 yemek kaşığı tuz 1 pk instant maya un yaklaşık 1kg un
    yoğurup mayalanması beklenir şekil verip 15 dk daha tepside bekletip 200
    derecede pişirilip afiyetle yenir.
    selamlar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Adsız. Bende de selamlar size. ( adınızı bilmesemde)

      Sil
  2. eylül de dökülen o değerli yapraklar için bende çok üzgünüm Gülşah'cım bizim için değerli olanları kaybetmek eylül gibi hüzünlendiriyor mekanları cennet olsun diliyorum..
    Vee artık cinsiyeti de öğrendiğimize göre tescilli blog teyzeleri olarak merakımı gidermiş oldum :) *muska* yı alsammı acaba derken betimlemenin fazla olduğunu söylediğin an vazgeçtim çünkü bende *sultanın mutfağı* adlı kitabı severek almıştım yazar da abartı betimleme yaptığından açıkcası gıcık olup yarısında bıraktım, epeydir anime dizim var onu izlediğim için film izleyemedim 175 bölüm olunca :)) senin iyi olmana sevindim bu arada demet akalınla aynı dönemsiniz zannediyorum hoş o kadını pek sevmesemde hamileliğini dün gördüğümden tahmin edebildiğim..öpüyorum seni yürekten ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aminnnn canımmmm.
      Evet teyzesi kızımız olacak. Yolun düşerse ziyaretimize gelirsin. :) Demet Akalın'la 1 ay var aramızda belki hafta yada.
      O zaman bu kitapda sıkabilir seni canım.
      Sevgiyle sımsıcak öpüyorum seni.
      İyi akşamlar.

      Sil
  3. Canımmmm demek 4.5 aylık oldun. Allah hayırlı doğumlar versin. Sağlıkla. Sen doğur poğaçaları ben yapıp getireceğim. Tatlı Gülşahım. İyi hafta sonları..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oldum vallahi Vuslat Ablacım. Aminnnn...
      Tamam hiç hayır dermiyim, doğumdan sonra bekliyorum çaya Vuslat Abla.
      Sevgiyle öpüyorum.

      Sil
  4. Gülşahcım ne güzel kızın olacakmış,çok sevindim. Bir kızın olduğu zaman hep bir parti havasındadır hayat... Lale Ablam demişti diyeceksin unutma!!...

    Senin sevdiğin yazarı hiç ama hiç okumadım da ,bir yerlerde rastlamadım da...Şimdi araştıracağım çok merak ettim.

    Öptüm çok

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol Lale Ablacım. Hımmmmm parti mi? ne güzellllllll :))))
      Unutmam hatta kızımla ziyaretine geliriz Lale Abla.
      Araştır, eğer araştırma yazıları seviyorsan ilgini çeker diye düşünüyorum yazar.
      Bende çook öptüm iyi akşamlar.

      Sil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Amasya Gezisinden Kalanlar....

Nerde Kalmıştık?

Günlük, Sergi Gezisi