İyi bayramlar.....


Hepinizin/mizin Kurban Bayramı mübarek olsun. Umarım, umarım, umarım bu sene kurbanlıklar uygun şekilde kesilir. Pazar gecesi Öteki Gündem programında Nihat Hatipoğlu kurban hakkında öyle güzel şeyler anlattı ki... Mesela kesilecek olan hayvanın gözü önünde bıçaklarınızı bilemeyin dedi, gözlerini kapatın, sevin dedi. Can çekiştirerek kesilmemeli dedi.... Daha bir sürü şey anlattı....  Bildiğimiz ama uygulamadığımız şeyleri anlattı tatlı dili ile.

Biz bu sabah güne eşimle kardeşlerimizle uyandık. Sabah güzel bir bayram sofrası hazırladık. Keyifli bir kahvaltı oldu. Sizlerinde sofralarınızın kalabalıklaştığı bayram sofralarınız olsun. Annemler burada değil telefonla bayramlaştık onlarla. Neyseki bu bayram yalnız değiller, Sevda ve Toprak Cem onlarla.
Bizde kayınvalidemlere gittik, bayramlaştık. Malum artık pek bayramlaşmak kalmadı. Bi üst komşumuza çıkıcaz ve bizim için bayramlaşmak bitecek. Zaten bize gelen yok kardeşlerimiz dışında. Çünkü akrabalık bağlarımız kuvvetli olmadığından pek geçerli değil bizlere bayramlaşmak.... :((
Ben yinede bayram için Yoğurt Tatlısı yaptım. İnşşallah bizler çocuklarımıza bu güzel geleneğimizi yaşattıracağız......

Sizin nasıl geçiyor?

Yorumlar

  1. bizim için de farksız akrabalar uzaklarda, sadece bir kaç komşu var yüzyüze bayramlaşılacak, diğerleri telefon mesafesinde. Sağlık olsun diyor mutlu güzel bir Bayram diliyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler size de huzurlu bayramlar.
      Sevgilerimle.

      Sil
  2. Mutlu bayramlar, kardeşlerle uyanmakta ayrı bir güzellik,ne güzel...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Size de mutlu bayramlar Başak. Kesinlikle çok güzel bir duygu kardeş duygusu.
      Sevgilerimle,

      Sil
  3. Eskiden güzeldi bayramlar, cünkü çocuktuk..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Doğru söze ne denir Berfin.....
      Sevgilerimle,

      Sil
  4. hayırlı bayramlar Gülşah'cım..bizim de sülaleler ankarada olmadığı için çekirdek çekirdek geçiriyoruz, bana göre keyifli..sadece, komşu gezmelerini pek sevmiyorum yani çocukluğumdaki gibi değil; sahtekar bir şekilde gidip oturup iki dk. kalkıp gelmeyi de kendime yakıştıramıyorum o yüzden evimde kitap okuyarak internetin sağını solunu kurcalayarak geçiriyorum :) öpüyorum seni, sevgilerimle :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sana da hayırlı bayramlar canım. Haklısın eski tadlar yok. Aslında bir önceki yorumda Berfin'in dediği gibi; bayram güzeldi çünkü biz çocuktuk.....
      Bende öpüyorummmmm, sevgilerimle.

      Sil
  5. Gülşah hiç bir şey bizim çocukluğumuzdaki gibi değil tabi ama yinede bayramın bir tadı var :)
    Çalıştığım için hep evde olup dinlenmek istiyorum çünkü Cumartesi günü işim başlıyor yeniden :) fakat kalabalık bir aileyiz ve ev pek boş kalmıyor bugünde baya kalabalık misafirlerimiz var.
    Belki yarın dinlenebilirim azcık :)
    Mutlu bir bayram diliyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol Aslı, sizede mutlu bayramlar. Kalabalık olunca daha bir anlamlı geçiyor bayram havası. Bizim gibi çekirdek aile olunca eksik kalıyor bazı şeyler...
      Dinlenmeli keyifli birgün olsun yarın.
      Öpüyorum sevgilerimle.

      Sil
  6. Gülşah'cım canım sanada mutlu bayramlar dilerim. Ne güzel dilekti kalabalık sofralarda bayram karşılamak .. İnşallah hepimizin sofralarından sevgi ve yemek kokusu eksik olmaz. Mutlu çok huzurlu bayramlar. Kocaman öptüm seni..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol ve amin Vuslat Ablacım. Bende kocaman öptüm sizi. :)

      Sil
  7. İyi bayramlar Gülşahcım :) Bizde bayramda kayınvalidemin yanına Antalya'ya gittik. Onun komşularını ziyaret ettik. Bugün İstanbul'a döndük, yarında İstanbul'daki akrabalarımızı ziyaret edeceğiz ve bayram bitecek :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Size de iyi bayramlar canım. Ne güzel bayramlaşmalar ve tatil. :)
      Dönüşte görüşürüz Didem'cim.

      Sil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Amasya Gezisinden Kalanlar....

Nerde Kalmıştık?

Günlük, Sergi Gezisi