Nezle kışşş kışşşş git benden....... Kansızlık...

Son bir haftadır fena nezleyim. Eee tabi evde biri hasta oldu mu diğeri hasta olmadan olmaz değil mi? Allah'tan nezle ile atlatıyorum. Gerçi şuan iyiyim tek derdim kuru öksürüğümün hala geçmemiş olması. "kışş kışşş nezle" diyorum ama gitmiyor yahu........ keyfim yerinde ama.

Bugün kardeşimin canımın doğduğu gün. Eski fotoğraflardan bir kaç tane ekleyerek ona hitaben yazımı yazmak istediğimden şimdilik "iyi ki doğdun ablam, iyi ki kardeşimsin" ve ailenle bizlerle sağlıklı nice senelerin olsun ablam diyerek kutluyorum. :)))))

Daha önce doğum yapanlar yada yeni benim gibi gebe kalanlar bilirler rutin kan testi yapılıyor arada. Ve geçen hafta benimde yapıldı. Fakat doktorum demir depolarımın, diğer depolarımın çok iyi seviyede olmasına rağmen kan değerlerimin çok düşük olduğunu söyledi. Üstüne üstlük kan hapı kullanmama rağmen. Araştırılmasını istedi ve bir olasılık olarak da Akdeniz Anemisinden şüphelendi. Ailemizde genetik olarak bu hastalığın olmadığını söyledim, o zaman taşıyıcı olabilirsin dedi. tabi bu bir ihtimal. Salı günü test yaptırdım şimdi sonuçlarını bekliyorum. Son 5-6 yıldır devamlı kalbim ağzımda atıyormuş gibi hissediyordum ve kontrollerimi yaptırmaya başlamıştım. Önce SüreyyaPaşa hastanesine gitmiştim. Acaba nefes darlığımmı var diye. Çünkü biraz yokuş çıkayım, poşet taşıyım hatta bazen üstümü değiştirirken bile tıkanabiliyorum. Dr. ciğerlerimin ve nefesimin gayet sağlıklı olduğunu söyledi. Ordan çıktım Siyami Ersek Kalp Hastanesine gittim yine test yaptırdım herşey iyi çıktı. Ve şimdi ki Kadın Doğum Doktorum Dr. Figen Hn. kansızlığın halsizlik, kalp çarpıntısı gibi şeylere neden olduğunu söyledi. Bakalım ne çıkacak test sonucunda. En azından önlemimi alayım. Hem belki bu sayede çabuk yorulmalarım, halsizliğim gibi belirtiler de düzelir. 

Tabi daha testler, yüklemeler bitmedi. 20.haftadan sonra tetanoz aşısı vurdaracağım. Sonra ki haftalar da şeker yüklemesi yapılacak. Sonra 2 düzey USG çekilecek...... 

Onun dışında gebeliğim iyi gidiyor.Pazartesi günü 5.ayımıza giriyoruz kızımızla. :))) Eee malum önümüz kış montlar olmayacağı için en iyi çözüm olarak panço aldık. Beni bir süre idare eder. Hem doğum sonrası da giyebileceğim birşey olarak aldık. Geçen akşam Kadıköy'de gezerken hava da soğuk malum mola verelim dedik ve yeni bir cafede aldık soluğumuzu. Moda'ya çıkarken Polaris Mağazasının hizasında ufak bir cafe var. Adı Rezene Cafe. Çok şeker bir ortam deneyin derim. Ben açılışı yaparak sahlep içtim, beyim de çay. Nasıl iyi geldi anlatamam.
  Böyle haftayı bitirdik. Haftasonunuz şimdiden keyifli olur inşallah.

bu aralar böyleyim. :)

Yorumlar

  1. Umarım tüm sonuçların tertemiz çıkar canım :) Çok çok geçmiş olsun...
    Not: Gittikçe güzelleşiyor musun ne :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnşallah Damla'cım. Sağol.
      İltifatın için teşekkür ederim. :)))

      Sil
  2. evet evet gittikçe güzelleşiyorsun ;)
    tahlillerin yapılması ve kontrollü gidilmesi gerek, umarım hepsi temiz çıkar .
    kardeşini de kutluyorum , iyi bayramlar canım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım Gonca'cım. Şu kansızlığıma bir çare bulayım.
      Kardeşim adına teşekkürler.
      Sağlıklı beslenmek ve kızım bana yaradı sanırım. :)))
      İyi bayramlar canım.

      Sil
  3. Eminim ki tüm sonuçlarınız tertemiz çıkacak ve böylelikle sizinde içinize kocaman bir su serpilecek. Kendinize ve bebişinize dikkat edin, kucak dolusu sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim inşallah Brai.
      İyi bayramlar sevgiler benden de. :)

      Sil
  4. Atom çayını önerebilirim diyeceğim ama bitkilerin yan etkisi olurmu bebişe bilmiyorum, çok geçmişler olsun Gülşahcım..ve inşallah sonuçlar temiz çıkar..
    kardeşinin doğum gününü kutlarım yeni yaşı ona mutluluklar getirsin dilerim :)
    sevgilerimle..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnşallah canımm.
      Kardeşim adına teşekkürler.
      Bitki çayı içiyorum tabi doktor önerileri doğrultusunda.
      Sevgilerimle. :)))

      Sil
  5. Gülşah'cım hayırlı bayramlar canım :) sayfama gelebilir misin? seni mim'lemek istedim..

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Amasya Gezisinden Kalanlar....

Nerde Kalmıştık?

Günlük, Sergi Gezisi