Biten Kitap, yeni denenen tarif, konser ve bennnn. :)))))


Kasım ayına sıcak havayla başladık. Bu sene kış mevsimi, soğuklar ve yağmur geç gelicek sanırım.

Bu haftayı iğnelerle, ilaçlarla, gezmeyle bitirdim/k. Bildiğiniz gibi Akdeniz Anemisi taşıyıcısı teşhisi konulmuştu ve iğnelere başlamıştım. Son 2 iğnem kaldı ve sonrasın da aylık kontrollerle belirlenecek tedavi...
Tetanoz aşısının 1.dozunu vuruldum. Aralık ayında 2.doz yapılacak. Bir kaç gün kolum ve omzum çok ağrıdı. Yaparmış bu aşı. Magnezyum ve kalsiyum ilaçlarına da başladım. İlaç sevvmeyen ben nasıl zor içiyorum anlatamam.
 Önümüzde ki hafta da şeker yüklemesi yapılacak. Bu yüklemeler dışında hamileliğim iyi geçiyor. Karnım büyüdükçe  nefes alışlarım daha bir sıklaştı. Bir de sırt ve kemiklerimde de ağrı oluyor. Eeee kızım kendine yer açıyor tabiii ::))))))))) Yavaş yavaş alışverişe başlama zamanımız geldi. Son aya bırakmamak gerektiğini söylüyor tecrübeli anneler. Bende henüz aktif olarak gezebildiğimden alınacak şeyleri halletmek iyi olacak tabikisi :) Sağolsun eşim; bebek arabası, beşik ve gardropla ilgilendi, araştırdı, hatta hala araştırıyor; bana da karar aşaması kalıyor.

Bunu dışında pazartesi günü Cemal Reşit Rey'de "Üç Semavi Din'in Birlikte Yaşamak Konseri"ne gittik eşim, ben ve arkadaşla. Arkadaşımızın eşi Taşkın Savaş Müzik Topluluğu Korosunda. Davet etti bizi. Geçen sene Aya İrini Sahnesinde çıkmışlardı ve gidememiştim. Çok istemiştim, bu sene gittik. Çokk güzeldi. 
Özeti şöyle;
Cemal Reşit Rey Konser Salonu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı Kültür Müdürlüğü tarafından düzenlenen çok özel bir etkinliğe ev sahipliği yaptı. Cumhuriyetin 90. yılı kutlamaları çerçevesinde gerçekleştirilen 'Birlikte Yaşamak Konserinin ilk bölümünde Sinagog Maftirim Korosu, Nişan Çalgıcıyan Akapella Korosu ve Taşkın Savaş Müzik Topluluğu sahne aldı. Üç semavi dine mensup korolar, zaman zaman ayrı, zaman zaman da birlikte ilahiler seslendirdi. ( alıntıdır)

Sunuculuğunu Ayşe Egesoy o müthiş ses tonu ile yaptı ve konserin 3.bölümünde CRR Korosu Toplululğu da Türk Sanat Müziği seslendirdi.
bizden bir karede olsun dimi :))











 Bu hafta eşim "fırında yumurta"yaptı. Sufle kabında yapıyorsunuz ve 10-15 dakikaya hazır. Hem tarifi de kolay.
 Kabın içine biraz tereyağ koyum. İsteğe göre domates, biber, peynir, yeşillik vb.. baharat ekleyin. Üzeribe bir yumurtayı kırın, onun üzerine biraz daha tereyağ ekleyin ve fırına sürün. Hımmmmmm enfes oluyor.

















 Kitaplardan da Günahın Üç Rengi/ Gülseren Budayıcıoğlu kitabını okudum. Arkadaşım okumuş ve okumam için bana da getirmişti. Ve mutlaka oku beğeneceksin dedi. Haklıda çıktı. Yazarımız aynı zaman da Ankara'da Madalyon Kliniğinin sahibi ve psikayatr. Başka kitapları da var. Hastalarından yola çıkarak ve izinler alınarak yazılmış bir roman. Yer yer kendinden de örneklerle anlatmış yaşanmışlıkları.
Eğer psikoloji romanları seviyorsanız okuyun derim.



Birde pazar akşamları Öteki Gündem/Pelin Çift'n programı var. Konuları ve konukları sağlam bir program hazılrıyor. Genellikle bilinmeyenlere dair, kadim dinler, tarih vb.. gibi konuları işliyorlar.
Habertürk Kanalında saat 23:15 de başlıyor. Böyle programları sevenlere duyrulur.

Hadi ben kaçar. Şimdiden iyi haftalar hepinize.















Yorumlar

  1. Anne olmanın ne kadar güç aşamalardan geçtiğini sen yazarken tahmin edebiliyorum, genelde okurken yazarın yani sen de dahil tüm blogger yada gazete yazarlarının anlattıklarını empati ve canlandırma yoluyla daha iyi anladığım için içten içte hırpalandığımı hissettim (aşılar, iğneler, ilaçlar) ama sonunda geçecek diye telkin ederdim kendimi diyorum senin için *geçecek Gülşah'cım'diyebiliyorum çünkü getiri senin 8.harikan olacak :) itiraf etmeliyim son bir kaç yıldır gittiğim sinema harici kendimi tek hücreli canlı gibi gördüyorum bu yüzden senin her sosyal aktivitene gıpta ediyorum, ne güzel duyguları taşıyıp ruhuna işliyorsun :) psiko kitapları severim evet :) o yüzden önerin dahilinde sahafçılara gitmem lazım..sevgilerimle güzel anne ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol canım, bende hamile kalınca bazı zorlukları ( anneler açısından) anlayabiliyorum ki ben daha yolun başındayım.
      Sevgiyle kocaman öpüyorum Gülçin'cim. :)

      Sil
  2. anne olmanın tüm zorluklarını yaşıyorsun sevgili Gülşah. İnşallah geçecek hele küçük kuzuyu kollarına alınca tüm yaşadığın zor anları unutacaksın..Size bayıldım:) yumurtaya bayıldım:) Kitaba bayıldım:) Şimdi de ben kaçtım..Sevgilerimi bırakarak hemde:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol Vuslat Abla. Her ne kadar seni görmesemde yazılarından ve kzılarının fotolarından ne kadar samimi ve içten olduğunu hissedebiliyorum. Ve bende sana bayılıyorum.
      Sevgilermle öpüyorum sizi. :))

      Sil
  3. Gülşah'cım , bebeğin kız olduğunu okudum :) bir oğlunuz vardı Toprak Cem bir de kız bebek gelecek aileye ne güzel ;)Sağlıkla kucağına aldığın günler de yakın :)
    günlerinin bol kitapla,bol film ve sanata doyarak ve sağlıkla geçsin canım ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aminnnnn canım sağolll :)
      İyi pazarlar Gonca'cım.

      Sil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Amasya Gezisinden Kalanlar....

Nerde Kalmıştık?

Günlük, Sergi Gezisi