27.hafta gebelik, günlük, kitap, film....

Havalar tam da ne güzel gidiyor derken dün kış geldi artık dedik İstanbul'a da. Gerçi olması gereken mevsimdeyiz ama güneşi biraz fazla görünce şımardık mı ne? :)
Bence her mevsim kendine göre güzel, keyifli, hüzünlü, hazan dolu.

Bende havalar güzelken gezebildiğim kadar gezmeye çalıştım; gidemediğim arkadaşlarıma gittim bu güzel havalarda. Bana da iyi geldi toplaşmak kızlarla.
Pazartesi günü 28.haftama başlıyoruz kızımla. :))) artık göbüşüm iyiceeee belli. (Gerçi karnıma bakmazsanız  hala anlaşılmıyor hamile olduğum. ) Çok şükür testlerimiz de bitti. Artık sanırım gün saymak kalıyor geriye. İnternette okuduğum kadarı ile ve tabi buna çevremde ki tecrübeli gebelerin de söylediği şey; 7.aydan itibaren ödemler ve kilo alımları başlıyormuş. Bakalım nasıl olacak benim son aylarım. :)))
Artık tekmelerini daha iyi duyabiliyorum/z kızımın/zın. hazırlıklarda yavaş yavaş devam ediyor.
Ve yavaş yavaş yan yatmalarımda da zorluklar yaşıyorum. Aslında mesele uykuya dalana kadar, daldım mı gerisi kolay. İnternette "sol yanınıza yatın" diyor ama ben sol tarafıma yatamıyorum, kalbim çok hızlı atıyor, nefesim daralıyor ve göbeğim daha bir rahatsız ediyor. Sağ yanda daha iyi yatıyorum.
27.haftada nefes alışverişlerimin değiştiğini farkettim. Daha hızlı nefes alıyorum, daha çabuk tıkanıyor ve yoruluyorum.
Sık tuvalete çıkmalarımda başladı. :)
Bu yazdıklarıma rağmen herşey o kadar güzel geliyor ki bana, sanki sık tuvalete çıkmak çok güzel birşey gibi geliyor :)))) sonuçta bir canlı büyüyor içimde; sevdiceğimle benden olan.

Bu hafta kardeşimgiller bizdeydiiiiiiiiiiiiii :))), yine 2 günümüz keyifli geçti. Toprak Cem gelir gelmez;" halacım ben seni çok özledim" diyip sarılıp sarılıp öpüyor. Tabi beni tahmin ediyorsunuzdur, ağzım kulaklarımdaaaaa. Bolcana kudurduk, oynadık, keyif aldık birbirimizden.

Sevdiceğim benim bu kuzuuuuuuuuu :)))






 Bu kitaplar kızlarla toplaştığımızda arkadaşım Hatice'den hediye. Okumayı sevdiğimi bildiğinden kitaplığından getirmiş bana sağolsun. Nasıl mutlu oldum anlatama. Bir sevdiceğim de "kitaplar benim." :)
 "Lütfen Anneme İyi Bak" kitabı bitince içimden dedim ki "sen nasıl bir yazarsın yahu" bu kitap bir harika. Özellikle ruhsal vurgular ve sorularla sizi sizden alıyor. Eğer psikoliyi seviyorsanız bu kitap tam size göre. Fazla detay veremiyorum çünkü instagramda bile bu kitabı okuyacağını söyleyen kişi sayısı fazlaydı. Okuyanlarla sohbet ederiz. :)
 Percy Jackson/ Canavarlar Denizi filmi de fantastik bir filmdi. Bir izlenlik keyifli filmlerden biri. Filmin kitabı da varmış ve sanırım üçlemeymiş; tam emin değilim.

 Bu kurabiyeleri de Sevdam yaptı. O kadar pratik ve basit ki anlatamam. Basit ama lezzetliiiiiiiiiiii.
Tahinli kurabiye. Tam ölçüleri bende bilmiyorum, Sevda'da netten bulmuş bu tarifi. Tadı biraz un kurabiyesine benziyor biraz daha tatlısını düşünün.
Özellikle kahve ile enfes bir tat.......

Yarın da dinlenmece günü biraz diycem ama öğlen Kadıköy'deyiz. Arada yoklamak lazım, boş bırakmaya gelmez Kadıköy :))

Haydin ben kaçar iyi geceler, keyifli pazarlar. :)

Yorumlar

  1. Gülşahcım nasıl yakışmış sana hamilelik. Ama yeğenini daha sonra kucağına almanı tavsiye edeceğim:))

    Kitaplardan Boş Koltuk ve Lütfen Anneme İyi Bak okumuş ve ikisini de çok beğenmiştim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol Lale Abla. Fotoğraf için aldım. Mümkün olduğunca almıyorum ama bazende dayanamıyorum. :)
      Öpüyorum iyi akşamlar.

      Sil
  2. Aynı ben:) valla son iki haftadir kendimi o kadar ağır hissediyorum ki daha bunun dokuzuncu ayi var :) Buna rağmen hareketlerin bir anda güçlenmesi öyle heyecan verici ki... Allah hepimize hayirlusi ile kucagimiza almayi nasip etsin..

    Bu arada o sola yatma olayını ben doktoruma sordum. Evet bebege daha cok oksijen gitmesi icin doğru ama sürekli sola yatacaksin diye birsey yok dedi, icin rahat olsun:)
    O değil de cok kar var ya, acil birsey olursa karda nasıl gidecegiz diye korkmaya basladim ben :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aminnnn Nesrin.
      İnternette de sola yatın diyor ama benim için imkansız hiçbir şekilde yatamıyorum.

      Kar olayını hiç sorma yaaa. Bizim sokakta yokuşun başında ve kar yağdığında buzlanmadan dolayı araba bile çıkamıyor ki ben hiç çıkamammmmmm :(((

      İyi akşamlar :)

      Sil
  3. Aaaaa, Gülşah haberim yoktu hamile olduğundan:) Ne kadar dağıldığımı şimdi seni görünce daha iyi anladım. Ben de Lale Abla gibi kucağına şimdilik yiğenini almamanı tavsiye edeceğim. Allah tamamını erdirsin, hemencecik sağlıkla kurtarsın diyorum.
    Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aminnnn Özlem'cim. Senin de programın yoğundu o yüzden görmemiş olabilirsin canım.
      Keyifli akşamlarrr :)

      Sil
  4. Gulsah hamilelik çok yakismis masallah. Biz oglumla 23. haftadayiz. Ama benim hizli nefes alislarim neredeyse en bastan beri var. Ama dedigin gibi essiz bir keyif bu. sevgiler canim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Güngör.
      Her hafta başka ve yeni farklılıklar gösterse de gebelik o ilk tekmesini hissedince... nasıl anlatsam duygumu bilemiyorum.
      Senin de hissetmene az kaldı Güngör. :)
      İyi akşamlar canım. :)

      Sil
  5. Gülşahcım, görüşmemizden sonra göbişin bayağı büyümüş :) Maşallah
    Kitaplarını merak ettim, fırsat yaratıp okumak istedim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sorma Didem'cim koca göbüş oldum valla :))))
      Müsait zamanda kahve içmeye Kadıkö'ye bekliyorummmm. :)
      Öptüüm iyi akşamlar.

      Sil
  6. Gülşah inanmıyorum ne kadar şeker olmuşsun, hamilelik cidden çok yakışmış :) Allah tamamına erdirsin canım benim. Çok mutlu oldum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederimmmmm Aslııı :)
      Aminnnn ve sağolll canım.
      Öptüm iyi akşamlar.

      Sil
  7. O kucağındaki karnındakine zarar vermesin kuzu..Dikkatli ol aman. Çok şeker olmuşsun karnın büyüdükçe. Haydi az kaldı hayırlısı..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol Vuslat Abla. Dikkat ediyorum arada kaçıyor işte :)))
      Öpüyorum sizi iyi akşamlar.

      Sil
  8. Hamilelik çok yakışmış Allah bir an önce kavuştursun yavruna ancak benden sana bir abla tavsiyesi hamileyken çocuk da olsa kucağına bir şey alma Gülşah'cım, sevgiler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol Özlem'cim. Ve aminnnn.
      Sevgiler... öptümmmmm :)

      Sil
  9. Gülşahcım ben de nasılsın acaba diye düşünüyordum çok sevindim bu tatlı halinle seni gördüğüme, maşallah:))kenine dikkat et canım...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol canımmmmmm.
      Sende dikkat et sınavlarında başarılar Natali'cim.
      Öptüm iyi akşamlar.

      Sil
  10. çok tatlısınız ana -kız bir de Toprak Cem :)

    YanıtlaSil
  11. Gülşah Hanım gerçekten çok tatlısınız, bir süredir sizi takip ediyorum,çok güzel.... Sizin kadar olmasa da benim sayfama da beklerim... www.kafemola@blogspot.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Didem Hn. :)
      Elbette uğrarım sayfanıza, görüşmek üzere.
      Sevgiler.

      Sil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Amasya Gezisinden Kalanlar....

Nerde Kalmıştık?

Günlük, Sergi Gezisi