Meydan okuma da geldik 6.soruya :)




 

6. gün: Seni hüzünlendiren bir kitap




Bu soruları cevaplamaya başlayınca zamanın ne kadar çabuk ilerlediğinide fark ettim. Baksanıza 6. güne gelmişiz bile.

Beni hüzünlendiren, içimi burkan kitaplardan biri de ; Aşkın Şehidi/ Kerbela romanıdır.
Hatta okurken gözyaşlarım bile akmıştır. Böyle bir olayın yaşanması, insanların din adı altında kendi gibi düşünmeyenlere, yaşamayanlara sergilediği tutum beni mahvetti diyebilirim...




Yorumlar

  1. Aşkın Şehidi'ne başlarken ne kolonoskopi olmuştum ne de bir ay sonra kanser olduğumu öğreneceğimden haberim vardı. Ömrümün en uzun elimde tuttuğum kitabıydı. Nerdeyse bir ay boyunca her gece tane tane, döne döne okudum. Senin gözyaşların gibi ben de göz yaşı döktümse de beni daha çok kendimle buluşturup hayatın anlamını sorgulattı. O arada beni duyacağım habere hazırlamış.... Nitekim doktorum:Nalan hanım sonuç geldi ve maalesef kansersiniz dediğinde hiç bozulmzdım. Kendim de şaştığım tavrıma hazırlamış bu kitap beni... Tabii ardından diğerlerini de okuyup üçlemeyi tamamlasam da Aşkın Şehidi benim hayatımda dönüm noktası oldu. Blogunuza ilk kez girip de neden uzun uzun bunları anlattığımı ise ben de bilmiyorum. Sevgiyle... Haa bir şey daha var benim ilk kızımın adı da Umay.(35 yaşında ve bana iki torun verdi ) Bir gün siz de Umayınızın meyvelerini kucaklarsınız dileğiyle.

    YanıtlaSil
  2. Bu kitabı okuyana kadar Kerbela olayını yarım yamalak biliyormuşum meğer. Ve hâlâ etkisinde olduğum, dua ederken hiç es geçmediğim duygular bıraktı bende yazarın anlatımı. Hoş yazar gerçekleri romanlaştırmış ama öyle güzel kelimelerle anlatmış ki yüreğimize dokunmaması imkansız.
    biliyor musunuz paylaşmanız beni etkiledi. Çok geçmiş olsun, annem de Akciğer Kanseri. Tedavi görüyor erken teşhisten dolayı şnslıymışız. Allah şifa versin tüm hastalara.
    bizde Umay ismini çok araştırıp anlamını çok sevdik ve evet dedik bu kız Umay olmalı :)
    Aminnnn inşallah Nalan Hn.
    Kızımla ellerinizden öperiz. İyi geceler.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Amasya Gezisinden Kalanlar....

Nerde Kalmıştık?

Günlük, Sergi Gezisi