Doktor, Düğün, Biten kitapa...dair

Bizim kız bugün uyku saatinden biraz daha erken uyudu. Zati uyuyan bir bebek ama eğer gün içerisinde sokaktaysak ve fazla uyumadıysa; akşama erkenden yatağaaa... :)
Tabi dün biz kına gecesindeydik. Özkanımızı everiyoruz. Özkan kim derseniz, Sevda'mın erkek kardeşi.
Yarın da düğünümüz var. Kızım müzik sevdiğinden ve huy olarak da sakin olduğundan, bizi kına gecesinde hiç üzmedi. Kurtlarımızı döktük, tabi düğüne de bıraktım canım biraz kurt. ;)
Bugün hava soğuktu ama bizim kıza giydirdik şu astronot tulumlardan, arabasının yağmurluğunu da taktık doğru sokağa attık kendimizi. Hava şartları ne olursa olsun sizin havanız güzel olsun  diye yıllarca Hülya Uğur boşuna demedi.
Umay'da seviyor sokağı. Yalnız artık arabasında fazla durmak istemiyor, bir müddet sonra kalkmak ve kucağa gelmek istiyor. Zamanında görürdüm hep bebekler anne yada babaları  kucağında, bebek arabaları da pazara arabası niyetine kullanılıyor. Derdim ne kadar yanlış bir davranış.  Ama kazın ayağı öyle değilmiç, yaşamadan anlamamışım ben. Burdan pardon diyeyim dimi amaaaa...
Birde bir önceki yazımda doktora gideceğimi yazmıştım. Gittim de. KBB  doktoruna; kulak çınlaması, sancısı ve baş ağrısı şikayeti ile gittim. Uzun zamandır vardı bu şikayetler bende... Doktor kulaklarımın sağlıklı olduğunu, yorgunluktan ve stresten olabilir dedi.
  Sonra bende;  8,5 aylık anne olduğumu, emzirdiğimi anlattım. Yorgunluğa bağlı dedi doktor. Dinlenmen gerek, biz böyöe durumlarda ilaçta veriyoruz ama sütüne geçer dedi. Tabi ben emzirmeye devam edeceğimden ilaç yazmadı.
Bende şuna bağladım; bizim kız son bir kaç aydır daha sık uyanıyor geceleri ve emiyor. Deliksiz uyuyamadığımdan oluyor. Doymuyordur diye düşünmüyorum çünkü uyanma aralığı yaklaşık iki, iki buçuk saatte bir ve kilo alma durumu da iyi.
Eeee annelik kolay değilmiş, fedakarlık istermiş, bende seve seve gönüllüyüm bu duruma. Yeterki emzin, sağlıklı olsun.
Demişmiydim kızın ilk atkısını ben örüyorum epey ördüm. Güzelde oldu bitsin fotoğrafını eklerim buraya.
Kitaplardan Küçük Prens' i bir kez daha hayranlıkla okudum bitirdim. Şimdi de Don Kişot'a başladım.  Anladım ki bazı klasik kitapları belirli bir yaşdan sonra okumak gerekiyor. 
Bizden böyle blog. Sizde  naber?
Şimdiden iyi pazarlar....★★★★

Yorumlar

  1. Geçmiş olsun Gülşahcım :(
    Umay da maşallah 8.5 aylık oldu demek.Allah bağışlasın...

    YanıtlaSil
  2. Sağol Gamze'cim. Oldu büyüdü ablası Umay. Aminnn canım.
    öptük seni kızımla. :》

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Amasya Gezisinden Kalanlar....

Nerde Kalmıştık?

Günlük, Sergi Gezisi