film kitap derken bizdende haberler.

Çok şükür 3.gün ateşi normale döndü bizim kızın. Tabi keyfi de yerine geldi. O keyifli olunca bizde de keyifler gıcır gıcır.:)
3 gün uykusuz kalınca bir iki gün hep uykulu geçti günü bebeğimin.  Bende dinledim eşimde yardımcı oldu çok burdan bi teşekkür edeyim beyime ♥♥
Diş patladı mı derseniz yok henüz ortada çıkan bir diş yok. Ama süreç amma da sancılıymış. Tecrübeli annelerin dediğine göre baştan ateş yaparmış, ara verirmiş  diş çıkacağı zaman yine yaparmış yapacağını. Napalım çıksın da yavrum rahatlasın. .

Kara kış geldi hoş geldi. Nedense ruhum pek sever böyle havaları. Her ne kadar bir yanım sokakta yaşyanlara, evinde üşüyenlere sıkılsada seviyoum bu havaları. Allah herkesin,  hepimizin yardımcısı olsun. 

Dedim ya bizim kızın keyfi yerine gelince bizde yılın sonuna doğru film izlmeleri arttırdık. Kitap derseniz artık gündüzleri biraz zor oluyor benim için; imkansız değil ama zor. Kız emeklediğinden beri devamlı peşindeyim çünkü tutunup yürümelere de başladı. Gece okumalarına devam durmak yok, kitap okumak benim hayat parçalarımdan biri.

Hangi filmler dersenz; bir tanesi " Jane Austen Book Clup". Aydınlık, sıradan bir izlenimlik film. Hatta bence sevgiliniz yada eşinize izleyin. Her ne kadar yorumlarda kadın filmi deselerde siz eşinizle izleyin. İlişkilere, kitap klubüne okumaya, okuduğunuz kitabı yorumlamaya hatta eşle aynı yazarı okumaya dair güzel keyifli işlenmiş bir film.

Diğer film ise; Warm Bodies. Zombilere değişik bir bakış açısı sunuyor.  Ana tema sevginin açamayacı kapı yok der gibi.  Başta sıkıcı gitti ama ilerleyince sonuna kadar izletti film kendini, bence izlenmese de olur dediğim filmlerden.

Kitaplardan "Akdeniz/ Panait Istrati" kitabını bitirdim. Yazarın daha önce de Kira Kiralina kitabını okumuştum. Başta dilini yadırgadım hatta sıkıldım ama sayfalar ilerleyince konuda sarınca okudum. Bu kitapta diğer kitapta da arka kapağında ülkemizde geçtiği yazıyor ama yazarın gittiği yerler daha çok denize yakın olan Ortadoğu oluyor.
Konu olara da ; yazarımız seyahat etmeyi seven çalışmaktan çok kısa süreli işleri tercih eden anlatıcı olarak karşımıza çıkıyor. Yalnız diğer kitap gibi bu kitapta da kadınlar ve yaşantıları sorunları ön planda. Yaşadığı döneme göreçom cesurca yazmış romanlarını yazar.  Okunması gereken kitaplar arasında yerini almış bir kitap Akdeniz.
Mutlaka okunmalı mı derseniz kararsız kaldım oda yazım dilinden dolayı.  Akıcı bir dil yerine sıkıcı bir yazım dili var yazarın.

Şimdi de Buket Uzuner'in Su kitabını okuyorum,  hem ninenin isminin  Umay olması da keyflendiriyor beni. Gamze'cim dediğin karakteri sevdim ;)

Böyle işte blog. Hepinize iyi geceler.♡

Yorumlar

  1. Az önce bir önceki yazında bir keyifsizlik algılamıştım ama şimdi bu yazıyı okuyunca sevindim.Umay'ın iyi olması ve keyfinizin yerine gelmesi harika :) Su, güzel bir kitaptı bitince ben devamı gelecek sanmıştım ama gelmedi, bakalım artık. Kuzucuğu da seni de öpüyorum:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biraz keyifler Umay'a bağlı olabiliyor Gamze'cim. Ama çok şükür yeni yıla keyifle başladık.
      Su kitabının devamı gelecek diye biliyorum bende. Gelsin de. Yazarın anlatım dilini seviyorum.
      Seve seve öperim. :) bizde seni kocaman öptükkk.♥

      Sil
  2. Geçmiş olsun kuzucuğa Gülşahcığım bak o iyi oluca seni de keyfin yerie geliyor değilmi. Ahh kitap okumayı çok özledim 2014 en verimsiz yılım oldu ne kitap ne blog okuyabildim sık sık ama ara sıra sizlere göz atıyorum yorum bırakmasamda . Belki 2015 daha iyi olur. Sevgiyle sarıldım miniği öptüm.

    YanıtlaSil
  3. Sağol Vuslat Abla. Daha iyiyiz artık. Arada böyle durguluklar oluyor.
    Her zaman bekliyoruz uğramalarını.
    mutlu, huzurlu seneler. Kızçemle öperiz seniiiii.♥

    YanıtlaSil
  4. film kitap çocuk her şeyi başarıyon ne güzeeeel :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağolasın Deeptone. :)))) Kitaplar vazgeçilmezimmmm okumasam kesin sinirli olurdum herhalde diye düşünüyorum ;)

      Sil
    2. :) aaaa terapi ilacı gibi diyon yani :)

      Sil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Amasya Gezisinden Kalanlar....

Nerde Kalmıştık?

Günlük, Sergi Gezisi