Hoşgeldin Alerjiiiiii....

Veee bünyeme hoşgeldin alerji. Geçtiğimiz hafta havaların ısısının birden yükselmesi ile bünyemde bulunan alerjide nüksetti.
Emzirdiğimden dolayı ilacımı da kullanamıyorum.... Düşünün halimi.
Gözlerde kaşıntı, batma ve sulanma, burun zati devamlı şakır şakır, arada da tıkalı...
Hapşuruğu demeyeyim.... Birde kronik alerjik faranjitim var ki .... Çok zor ilaçsız atlatmaya çalışmak.
İnternette epey araştırdım, alerji ilaçlarının dozajı ve bileşenleri yüksek değerde olduğundan hiçbir şekilde ilaç alamıyoruz. Alternatif yolları da yok aksi gibi. Sık sık banyo diyor ama onun da etkisi taş çatlasın yarım saat sürüyor..... Ve internette deneyimli kişilerin paylaştığı verilere göre bazısının 1 ay bile sürebiliyormuş. Aaa birde kuru öksürükler var ki, iki gece uyayamadım. Tabi hal böyle olunca, devamlı burun silmekten burun çevresinin kızarıklığı, kuruluğu ve üstüne üstlük yarasını anlatmayayım dimi... :((

Çocuklu olunca daha bir zor tabi. Neyse bugün daha iyiyim en azından gözlerimde ki batma ve kaşıntı azaldı....
Anlayacağınız fenalardayım, daraldım... devamlı yanımda mendil ve poşetle dolaşıyorum. En zoru da gece Umay'ı emzirmeye kalktığımda ya öksürüyorum ya burnum akıyor devamında birde hapşuruyorum tamam oluyor işlem.......................

Hal böyle olunca, ne günümden birşey anlıyorum, ne yediğim içtiğimden nede halim oluyor... Ama atlatıcammmm, atlatıcammmm( bu teselliler de olmasa halim yaman valla)

Anneler gününü de tüm dünya kutladı. Yani ben kişisel olarak böyle günleri sevmiyorum. Benim için tek bir gün var o da doğum günleri. Çünkü doğum gününüzü kimse kimseye hatırlatmaz ve sadece sevdikleriniz hatırlar bugünü. O yüzden daha anlamlı benim için.
Bu sene bir değişiklik yaptım ve eşime dedim ki;

Bana anneler günü hediyesi almak ister misin? :)))
Oda olur dedi ve Zülfü Livaneli'nin yeni çıkan kitabını aldım. Okumak için nasıl sabırsızlanıyorum blog anlatamam. Hali vaktimden dolayı başlayamadım ama sanırım inşallah yarın başlayacağım. :)))
  Bu ay Sait Faik Abasıyanık'ın ölüm yıldönümü. Bir kitabını okumadan olmaz. Bende Sarnıç öykü kitabını bitirmek üzereyim. Toplum adamı bu yazarlar ve her öykülerinde, romanlarında bunu inceden bazen de alelen ne güzel de vurguluyorlar. Bu kitabında da yazar mahalle içindeki yaşananları, kurnaz kişileri ve sonlarını işlemiş. Bu gece yazımı yazdıktan sonra kalan öyküleri de bitirip yeni kitabıma başlamak istiyorum.

Haydin ben kaçtım, iyi geceler blog. :))


Yorumlar

  1. Aaa sende de mi bahar alerjisi var Gülşah?Çok geçmiş olsun.Ben de çok muzdaripim bu durumdan.Bende sadece göz kaşıntısı oluyor ama nasıl bir kaşıntı tarif edemem.Gözlerim kan çanağına dönüyor. Veeeee Eylül ayı ortalarına kadar devam ediyor :(( Bu hafta yavaş yavaş başladı.Bugün eczaneden damlalarımı alacam.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet Gamze'cim. Çağrı Merkezinde çalışmaya başladıktan sonra oldum. Klimalı ortamda çalışmak önce konik farenjit sonrasında da alerjim başladı. İlaç içmeden yapamıyorum. Ama kızımın etmesi nedeni ile çekiyorum, canı sağolsun gerçi bebeğimin. Senin bayağı uzun sürüyormuş. Benim Mayıs ayında daha doğrusu mevsim geçişlerinde kısa bir süre oluyorum.
      Sana da çok geçmiş olsun canım.

      Sil
  2. Son zamanlarda kendimde olduğundan mı nedir çok fazla allerji rahatsızlığı yaşayan duyuyorum. Özellikle de çocuklar. Bunun bir sebebi olmalı. Çok geçmiş olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler sizede çok geçmiş olsun. Sanırım iklimlerde ki değişiklik ve her ortamın hemen hemen klimalı olması.
      Sevgiler, iyi akşamlar.

      Sil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Amasya Gezisinden Kalanlar....

Nerde Kalmıştık?

Günlük, Sergi Gezisi