Ve Bir Gün Tek Başına/ Vedat Türkali







Ve kitap bitti. Aslında bitmesini hiç istemediğim ender kitaplardan biri oldu benim için. Yazarın daha önce hiç kitabını okumamıştım ve bu kitabı hep görürdüm, almayı da hep ertelediğim bir kitaptı.
Sonra birgün İnstgram'dan takip ettiğim Cana'a kitap gönderdim hediye olarak. Oda bana bu kitabı yollamış. Dedim ki bir kez daha; TESADÜF diye birşey yok hayatta. Doğru zaman var.  Görünce çook sevindim ve tekrardan Canan'cım teşekkür ederim.

Kitap yorumuma gelince;

Sayfa sayısı 746 ama bir çırpıda okunacak bir anlatım dili var yazarın. Tabi ben bebekli bir okuyucu olduğumdan biraz daha uzun zamanda okuyup bitirebildim. 

Okurken kitap hiç bitmesin istedim; sanki Kenan-Nermin-Günsel tanıdığım, çevremde olan kişilerdi. Ve bende tanıktım onların yaşadıklarına. Kitap bir dönem kitabı. 60'larda yaşanan, devrimlerin olduğu, darbenin olduğu bir dönemde devrimci bir kıza aşık olan evli, bir kız çocuğu babanın aşkı, ilişkisi, o dönem yaşananlar, ara da kalan Günsel....
Tabi ben biraz bilgi açısından eksiğim o dönemlere. O yüzden bazı cümleler bende hava da kaldı, onun dışında yazarın kaleminin gücüne hayran kalmamak elde değil. 

Okuyun diyebileceğim kitaplardan oldu .. Tavsiye ederim. 


Yorumlar

  1. Ben de bana hediye gelen Mavi Karanlık romanı ile tanışmıştım Vedat Türkali ile. Gülşah'cım onu da tavsiye ederim.Ben de bu kitabı notlarım arasına aldım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hediye hele birde kitap olunca çok güzel ve iyi oluyor ☺☺☺
      Bende listeme yazarı ekledim. Diğer kitaplarına da bakıcam, dilini çok sevdim.
      Öpüyorum, iyi geceler iyi haftalar.

      Sil
  2. Çok merak ettim, en kısa zamanda edinmem lazım benim de. Sevgilerle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İyi kitaplardan biri. Sevgiler benden de. İyi geceler iyi haftalar.

      Sil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Amasya Gezisinden Kalanlar....

Nerde Kalmıştık?

Günlük, Sergi Gezisi