Uçurtma Avcısı Filmi...





Dün gece sinema kanallarını gezerken "Uçurtma Avcısı" filminin başlayacağına denk geldim. Sevinmedim desem yalan olur.
Çünkü kitabını okumuş, hatta yer yer bazı paragraflarda göz yaşı akıtmış ve bir solukta okumuştum kitabı. Hatta blogda yazdığımda " filmini izle" diye yorum yazanlar olmuştu.
Bir türlü kısmet olmamıştı. Ve dün görünce de çok sevindim. Ve saatimi ayarlayıp filmi bekledim.

Tabi biraz beklentim yüksekti filmden. Çok fazla detaylar yoktu mesela. Kitapda olan ama filme yansımayan çok kare vard. tamam diyeceksiniz ki kitap ile film çekimi aynı olmaz diye ama öyle değil. Film de bir kareyi o kadar çok dakika işlemişler ki diğer konulara zaman kalmamış gibi... Bilmem izleyeniniz var mı? Varsa ne düşünüyor?

Oysa kitapta anlatılan arkadaşlık, sadakat, ihanetden çok Emir'in gözünden kendi yaşadıkları ve kendi psikolojisi anlatılmış. Kitapta ikisinden de parçalar çoook fazlaydı.
 İzledim ve yine bazı sahnelerde gözyaşımı tutamadım........ Bir kere izlenecek filmlerden oldu. Eğer kitabı okumadıysanız önce kitabını okuyun bence.


Tabi filmi izlerken Afgan halkının çektikleri, çocukların ve kadınların özellikle yaşadıkları içler acısı.... Ne kadar zor bir yaşam sürüyor Ortodoğu'da ki insanlar..... Eminim hala geçerli olan şeyler vardır sadece filmde olanlar değil daha gözümüzün görmediği ne yaşam biçimleri vardır. Allah yar ve yardımcıları olsun. 


 İşte böyle noktaladım dün geceyi.... Filmden karelerle yattım gece ve hep düşündüm orda ki yaşamı, hayatı, çaresizliği, molla yönetimini...

Yorumlar

  1. Kitabını da okumadım filmini de izlemedim . ama tavsiyeni yazdım bir yere :)
    zaten kitabını okuyunca filmi biraz hayal kırıklığı olıyor aynu mutluluk gibi sinemaya gttiğimde acaib hayal kırıklığı ile dönmüştüm:(

    YanıtlaSil
  2. Kitap bir harikaydı ve müsait bir zamanında okumalısın canım, gerçekten de insanın içi burkuluyor bazı şeylere....
    Mutluluk filmi beni hiç hayal kırıklığına uğratmadı hatta kitapla hemen hemen aynı bulmuştum ben.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Amasya Gezisinden Kalanlar....

Nerde Kalmıştık?

Günlük, Sergi Gezisi