Canım Aliye Ruhum Filiz / Sabahattin Ali ...

Bu aralar evdeyiz genelde ve bende Umay uyuduğu zaman hemen kitaplarıma sarılıyorum. 
İyi geliyor okumak içime, yüreğime, aklıma.....

Uzun zamandır İnstagram'da görüyordum bu kitabı... Tabi Sabahattin Ali'yi seven biri oalrak geçtiğimiz aylarda almıştım , okumak şimdiye kısmet oldu.

"Canım Aliye, Ruhum Filiz/ Sabahattin Ali" kitabı mektuplardan oluşuyor. Kitapta sadece yazarın eşine ve kızına yolladığı, hasret, özlem dolu mektuplarını okuyoruz. Aliye hanımın ve kızının mektupları yok sanırım kendileri istemedi yada başka bir sebepten ötürü. Belki de özel kalsın istediler.
Tabi bilenler biliyordur Sabahattin Ali çok genç yaşında suikasta kurban gitmiş bir yazarımız. Kırklareli'nde ülkemsinden kaçmak zorunda kalırken faili meçhul bir kaçakçı tarafından öldürülmüştür diye biliyoruz. Elbet gerçeği bilmiyoruz belki de hiç bilemiycez.
Ailesi için ne kadar acı bir olay..
Ki bu yazarımızın kalemi ne kadar güçlü, özellikle köylüye verdiği değer....

Allah'tan eserleri hala yaşıyor ve bizde kendisini okuyarak yad ediyoruz...
Aslında yazarın önce bu mektuplar kitabını okuyup daha sonra hikaye ve romanlarını okumak; kendisinin düşüncesini, yazarken hangi ruh hali ile yazdığını ve bakış açısını anlamak adına bir adım olabilir.

Bu kitap bittiğine göre yeni kitabıma başladım. Sahaf festivalinden aldığım Zülfü Livaneli'nin 29 yıl sonra tekrar düzeltmeler yaparak yayınladığı "Bir Kedi, Bir Adam,Bir Ölüm" kitabına başladım. 


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Amasya Gezisinden Kalanlar....

Nerde Kalmıştık?

Günlük, Sergi Gezisi