Kitap, film, bizden haberler ....

Geçtiğimiz hafta havalar güzel gidiyorken değerlendirelim dedik ve Üskadar'da bulunan Validebağ Öğretmen Evi'ne gittik.
Köşkün için de bir de Hababam Sınıfı Müzesi yapmışlardı. Merak da ediyordum, hem sınıfı gezeriz hem soluklanır bir bardak çay içeriz dedik ve gittik.
Tam bir hüsrandı benim için. Evet koru, köşk bir harika. Zamanın da ne güzel mekanlar yaptırmış sultanlar....
Ama içinde ki düzen ve bahçedeki düzensizlikler çok rahatsız ediciydi.
Mesela müzede ki balmumu heykelleri o kadar kötü yapmışlar ki, zaten toplasanız hepi topu iki üç heykel var bari biraz daha iyisini yaptırsalarmış. En azından sanata, sanatçılarımıza saygılarından dolayı....
Yine de yolunuz düşerse gidin ve o bahçedi ki temiz havayı ve ortamı soluyun derim, gidilmeyecek kadar da kötü bir mekan değil. Arkadaş kahvaltıya gitmişti ve çok beğenmişti. Biz henüz kahvaltıya gitmedik ama fırsat olduğunda gitmek istiyorum...

                                                                                                                                                                                                                            
 Yeni yıl kartları da hazırlanmak üzere, sevdiklerime, tanıdıklarıma, sadece burdan tanıdıklarıma gönderilmek üzere yola çıkacaklar. Çok keyif alıyorum bunları hazırlarken. Ki 2Balık 1Kedi bloğunun da bu seneki etkinliğine katıldım. Blog sahibinin kartı elime ulaştı, diğerleri de eli kulağında gelirler. O kadar keyif ve mutluluk veriyor ki posta kutusunda beni bekleyen zarfı görmek. :))))
.  


Yine İskender Pala kitabı ile aralığı kapatıcam sanırım. Bülbülün Kırk Şarkısı/Hz Muhammed kitabını okuyorum geceleri. Gündüzleri ise daha ince kitapları okuyorum. Onlardan biri de Kreutzer Sonatı-Tolstoy.  Okuduğum bir kaç kitap ta ve sevdiğim yazarların söyleşilerini dinlediğim de bu kitaptan çok bahsediyorlardı. Bende okuyayım bakalım dedim ve başlangıç olarak iyi gidiyor. Bittiğinde burdan yorumumu yazacağım için fazla detay vermeyeyim. :) 

 Bizim kız bu aralar bir çok şeyi hem kendi yapmak istiyor hemde kendi karar veriyor giyeceği kıyafetlere. Altta gördüğünüz fotoğrafta da, iki ayrı çorabı giymek istedi ve çift olarak giydi. O kadar tatlı oluyor ki bana bunları giydirirken. Her anını beynime kaydediyorum umarım ilerde de tek tek hatırlarım. :)))

Uzunnnnnnn bir aradan sonra saç rengimi küllü tonuna boyattım. Ayna da baktığımda çok hoşuma gitti renk. Yüzüme bir renk geldi bence/izce. :) 
Çok atlayarak yazılan bir yazı oldu ama idare edin artık beni, fırsat bulmuşken herşeyden biraz bahsedeyim biraz istiyorum. O zaman da ortaya böyle bir yazı çıkıyor.
Y

Son olarak da bugün "Her Çocuk Özledir" filmini izledik. Bu film her ebeveynin ve öğretmenin izlemesi gereken filmler arasında yer alıyordu. Bizde uzun zamandır şzlemek istiyorduk. Ma aile izledik. Görsel görüntüler olarak Umay'un da hoşuna gitti ve oda bizimle izledi, her ne kadar aralarda ufak fireler verse de. :)
Konusu olarak da Disleksi ir çocuğun evde, ailesinde, çevresinde ve okulunda yaşadığı zorlukları ve aştığı şeyleri anlatıyor.
Mutlaka izleyin diyebileceğim filmlerden oldu.

Bizde böyle işte blog. Herkese iyi geceler, iy haftalar. :)

Yorumlar

  1. Film gerçekten harikaydı, kartın ulaşmasına da çok sevindim :)
    Görüşmek üzere, sevgiler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet Esra'cım bizde eşimle çok beğendik filmi.
      Kartın çok ama çok güzeldi. Kitap ayracı da. İlk fırsatta kullanıcam. :)
      Görüşmek üzere sevgiler.

      Sil
  2. Filmi çok çok beğenmiştim.
    Saçların güzel olmuş .. ben de kapkarayım belki yeni yılda biraz renklenirim diye düşünüyorum
    o ayaklar var ya...öpmelik .. maaşallah

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Saçlarım için teşekkür ederim Aslı. Ben de ten olarak esmerim ve hep koyu renk kullandım bugüne kadar. Ama küllü tonları kesinlikle tavsiye ederim.
      O ayaklar dünyam ve seve seve senin yerine öperim, sende yakışıklı oğlunu öp benim yerime. :))
      İyi çalışmalar sevgiler.

      Sil
  3. Hangi blog olduğunu hatırlamıyorum ama daha önce müze ile ilgili kötü bir yoruma bir blogda rastlamıştım.Sen de doğrulamış oldun.Bu arada saçlar çok yakışmış canım:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazarken bile üzülüyorum, neden diyorum neden değerlerimize sahip çıkamıyoruz?...
      Saçlarım için de sağol GAmze'cim.

      Sil
  4. Aamir Khan'ın izlediğim ikinci filmiydi.. kesinlikle her keslerin izlemesi ve ders alması gereken bir film. sulu göz olan ben bu film de de ağlamıştım.. :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende sonunda akıttım göz yaşlarımı. :)
      İyi geceler.

      Sil
  5. Filmi seyretmedik, hemen listeme alıyorum.
    Ne ara not ettiklerimi yapacağımı bilmiyorum tabii. Her şeyi yapmak istiyor, sonra planladıklarımı yapamayınca mutsuz oluyorum. Yirmi dört saatin bana yetmediğine artık iyice inanıyorum. Bazen sadece oturmak ve hiçbir şey yapmamak istiyorum. Koruya birçok kez gittim ama içine hiç girmedim. Sanırım benim gittiğim zamanlarda kapalıydı. Saçların çok güzel olmuş, yüzüne çok yakışmış. Keyifle kullan. Umay'ın yaptığı şeyleri unutmamak istiyorsan da bir kenara not al çünkü unutuyor insan. Çok öpüyorum seni de Umay'ı da.
    Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Duyarlı biri oalrak senin de seveceğini düşünüyorum Özlem'cim.
      Ahh o vakitsizlik, zamanın yetmemesi......
      Umay için bir anı defterimiz var ve yazıyoruz ama uzun zamandır yazmadığım geldi aklıma.. çünkü bana kalan zamanlarda okumak, sadece sessizce oturmak, müzik dinlemek yada blog yazmak istiyorum. Bunlardan sadece bir tanesini yapacak kadar zamanım kalıyor ve bende çoğunlukla bu hakkımı kitap okumaktan yana kullanıyorum.
      Bende sizi öpüyorum, iyi geceler, iyi haftalar canım.
      Sevgiler.

      Sil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Amasya Gezisinden Kalanlar....

Nerde Kalmıştık?

Günlük, Sergi Gezisi