Mihmandar iskender Pala

Mihmandar : Farsça'da "Mihman" misafir, konuk; "Mihmandar" da misafiri ağırlayan,  misafir ile alakadar olan demektir.
      
                                                                    Mihmandar İskender Pala
                                                                    Bir Eyüp Sultan Romanı
Hani bazı yazarlar vardır,  öyle güzel duygulara tercüman olurlar ki... İşte İskender Pala benim için öyle. Çok güzel yazıya döküyor ve aktarıyor okuyucuya..
Bu kitabı ile yine ruha ve akla hitap etmiş. Bazı şeyleri öyle güzel aktarmış ki bildiğiniz ama eksikleri olan bilginize ilaveler yapmış.
Bende birçoğumuz gibi Eyüp Sultan'a gitmiş,  dua etmiş ve o havayı solumuş biriyim. Şimdi bu kitaptan sonra tekrar gitmeyi planlarım, çünkü bakış açım bilgim ve ruh halim değişti.
Kitapta Eyüp Sultan ve hayatı anlatılıyor. Ve nasıl Kutlu Nebi'mize Mihmandar olduğu. Hikaye bildik. Peygamber Efendimiz (SAV)  Medine'ye Hicret eder.
Elbette herkes evine misafir etmek ister efendimizi. Peygamber efendimiz de kimseyi kırmamak için demesini bırakır ve kimin evinin önünde durursa orada misafir olacağını ve konaklayacağını söyler. Eyüp Sultan'ı eşi de öyle bir dua ederdi içinden, sonrasında gözlerini kaparlar kime gideceğini merak ettikleri için.
Kusva gelir ve sevgili Mihmandar ın evinin önünde durur... Sonrasında gelişen olayları da yazmayayım dimi okuyacak olanlarınız olur.
Artık biliyorum ki mihmandarın bahçesinde ki çınar ağacının nasıl dikildiği ve nelere şahit olduğu,  sonrasında zamanında kimlerin bu mezarı koruduğunu veee Hamed'i de es geçmemek gerektiğini.....
Hemen devamında da aynı yazarın Bülbülün Kırk Şarkısı Hz. Muhammed'in Hayatı kitabına başladım. Hep derim ve diyeceğim de;aklımızı bedenimizi beslediğimiz kadar ruhumuzu ve nefsimizi de beslemek gerek. Ve bu kitaplar  çok iyi geliyor......
İyi geceler,  Allah Yar Ve Yardımcınız Olsun...

Yorumlar

  1. Paketin ulaştı :) mail attım sana ..
    sevgiler,
    loveandsmile

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ulaşmasına sevindim. :)
      İyi geceler iyi haftalar. :)

      Sil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Amasya Gezisinden Kalanlar....

Nerde Kalmıştık?

Günlük, Sergi Gezisi