Yaşar Kemal'li Anılar Arif Keskiner , Ev halimiz....

 On beş tatil gelsin şöyle yaparız böyle yaparız, şuraya gideriz derken biz çok az dışarı çıkarak tatili yarıladık bile... Hatta Ocak ayını bitirdik yahu.. :) Tabi bunda havaların soğuk olması, kimle konuşsam; "aman sakın çocuğu çıkartma salgın var herkes hasta" muhabbeti. Vallahi korktum çıkartmaktan. Evet elbet hasta da olacak ama biraz daha geç tanışsın bazı hastalıklarla.


Yine kafam da bir sürü planla yazıyorum yazımı ama buraya o kadar azını aktarabiliyorum ki.....


Bu hafta "Arif Keskiner/ Binbir Renk Binbir Çiçek  Yaşar Kemal'li Anılar"  bitirdim. Eee tabi konu ve anılar Yaşar Kemal olunca kitap da güzel oluyor. ::)

Arif Bey anılarından, birlikte yaşadıklarından, hayattan, Yaşar Kemal'in yakın çevresinden olan anılarını yazmış. Yer yer sıkıldım. Anladım ki bu kitabı okuyacaksanız benim gibi roman okur gibi okumayın. Ara ara açıp bölüm bölüm okuyun...

Anılarını yazarken Arif Keskiner; yer yer Yaşar Kemal'in çevresinde olan, dostlarından olan kişilere dair de anekdotlar veriyor. Örneğin Arif, Abidin Dino kardeşlerin hayatları gibi...Orhan Kemal, Nazım Hikmet, Aziz Nesin'e kadar birçok aydın, yazar kişi ile dosttur Yaşar Kemal. 
Aslında kendim de şunu fark ettim; evet iyi bir kitap okuyucusuyumdur ama geç başladığım için ve daha çok yabancı klasikleri okuduğumdan Türk Edebiyatımızdan çok eksiğim var. BUnlardan biride Yaşar Kemal kitapları...
Son yazdığı Karıncanın Su İçtiği Bir Ada Hikayesi kitap serisini okumuş ve çooooook beğenmiştim.
Ve artık seri olarak okumak istiyorum kitaplarını yazarın.
Hele de bu anı kitabından sonra daha başka bir anlam kazanacaklar bende hikayenin, romanın kahramanları.

Örneğin Yaşar Kemal tam bir Halk Ozanı, Ağıt Toplayıcısıymış... Kitaplarında ki bir çok kahramnalar çevresinden, gözlemlediği kişilerdenmiş. ÇukurOvalı olmaktan duyduğu gurur ve birçok yazarımızın da oradan çıkması ayrı bir gurur kaynağı yazar için.

En çok neye üzüldüm biliyor musunuz? O zaman da yazarların hele de halk yazaıysanız, çiftçinin, köylünün yanındaysanız daha bir dikkat çekiyormuşsunuz ki yazarımızın evi de hemen hemen her hafta aranırmış.... ne taslakları gitmiş bu aralamalar da ve yazarımız onları bir daha bulamamış....
Hala durum değişmiş değil... birçok yazar, gazetecimiz içerde.....

Güzel bir ara kitap oldu benim için. 
Şimdi yeni kitabım "Sonra Hayat Yeniden Başlar Mustafa Mutlu" ya ait. Gazete köşesinden severek takip ettiğim bir yazar. İLk defa bir kitabını okuyacağım ki başlangıç cümlesi beni çok etkiledi. Onu da sonra ki yazımda anlatırım size. :)
  Bir fotoğraf da kızımla benden gelsin. Umay poz ver diyoruz Allah'ım bir şımarıyor anlatamam size. Bazen de arkasını dönüyor ve poz vermiyor :))))))

Kızımla ilgili ve yaşadıklarımla ilgili de yazmak istiyorum bir ara. Ama o ara hangi ara olur işte onu bilmiyorum. :)


Şİmdiden iyi geceler, iyi pazarlar. :)



Yorumlar

  1. Yaşar Kemal'li Arif Keskiner. Mutlaka okunmalı :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eğer seviyorsan ÖZlem'cim okumalısın. Çok özel detaylar ve anılar var bu kitapta. :)
      İyi geceler, iyi tatiller canım.

      Sil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Amasya Gezisinden Kalanlar....

Nerde Kalmıştık?

Günlük, Sergi Gezisi