Dinozor Müzesi ve Türkan Saylan KÜltür Merkezi Gezisi....

Türkan Saylan Kültür Merkezi'n de Dinozor Müzesi varmış.
Bizim Sevdoş götürmüştü Toprak Cem'i ve bahsetmişti.
Ne zamandır benimde aklımdaydı. Acaba Umay korkar mı falan diye düşünürken dün götürüverdik... :) Korkmadı hatta çok sevdi belki bir saate yakın ufak olan bu müzede Umay ile her ses çıkarttıklarında soluğu dinazorun yanında aldık. Eve gelirken yolda çok mutlu olduğunu söyledi.
Buda bize yetti.....
Bu ara da eğer metro ile gidecek olursanız TSKM'ye Gülsuyu durağında inip 2 numaralı çıkıştan hemen kapısının oraya çıkıyorsunuz. Ulaşım açısından da kolay bir merkez de.
 Küçük bir müze ama çocukları için eğlenceli. Birde ara da dinazorlar hareket edip ses çıkartıyorlar; işte o zaman çocuklar için eğlence başlıyor. 6-7 tane vardı ama güzel yapılmış.

Yalnız giderken yanınızda yiyecek bulundurun, çocuklar için. Çünkü cafesi yok. İçecek ve bisküvi makinesi koymuşlar onun dışında çocuğunuz acıkırsa yakınlardan da alabileceğiniz bir mekan yok.

Sonrasında Yalvaç Ural'ın Oyuncak Sergisi vardı.
 Mini bir tur atabilirsiniz burada da...
O eski oyuncaklara ve afişlere bakarken hülyalara dalmak serbest. :))























Bir de Tiyatro Kahramanları Müzesi yapmışlar ama tek kelime vasattı... Böyle yorumlar yapmaktan hoşlanmıyorum ama gerçekten de bir görseniz...
O kıyafetlerin mankenlerin üzerine giydirilişi bile kötüydü. Ustalara ve sergilenen oyunların hatrına elbet bakıyoruz ve geziyoruz ama biraz daha özen olabilir....

Yarım günlük bir turdu. Görüp fikir edinmek güzeldi....
Aslında oyun park alanı da varmış fakat Pazartesi günleri temizlik günü olduğundan kapalıydı. Eğer gidecek olursanız diğer günleri tercih edebilirsiniz.


Yorumlar

  1. Dinazor müzesi çocuklar için çok ilgi çekici oluyor. Bizde İstanbul ziyaretimizde FOrm İstanbul'daki büyük dinazor müzesine gitmiştik. Hem çok etkileyici buluyorlar hem de çok mutlu oluyorlar. Sizin için de keyifli bir gezi olmuş ne güzel mutlu olmuş bıdık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Form İstanbul'da olduğunu bilmiyordum.
      Evet ya çocuklar çok seviyor böyle şeyleri, bugün bile söylüyor "anne biz nereye gitmiştik" diyip başlıyoruz birbirimize anlatmaya.. :)
      Sevgiler.

      Sil
  2. ve sonunda istenilen olmuş ne mutlu benim kızıma :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet yengesi devamlı anlatıp duruyor. :) Öpüyoruz seni iyi çalışmalar canım.

      Sil
  3. Hiç duymamıştım. İstanbul'da ne kadar çok görülecek, gezilecek, katılacak etkinlik var. İyi yapmışsınız giderek, keyifli saatler geçirmişsiniz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İstanbul resmen bir derya deniz Gamze'cim dimi.
      Öpüyorum seni çok 💕

      Sil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Amasya Gezisinden Kalanlar....

Nerde Kalmıştık?

Günlük, Sergi Gezisi