Kayıt Yenileme, Günce, Ekim Ayı...

Geldi çattı Ekim ayı... Seviyorum Eylül'ü ve hissettirdiklerini... 🍂Her ne kadar hüzün barındırsa da, hışırdayan yapraklar, hafif bir üşüme tende.. derken bir bakmışsınız "elinizde bir bardak çay" var ısınmak için..

Bu hafta o kadar düzenli yazmayı planlıyordum ki... nerdeeee, uzun zamandır ne günlüğümü yazıyorum nede kızın defterini...

Allah'tan İnstagram'da paylaşıyorum da ordan o güne bakıp, aklıma gelenleri  not alıyorum.
Bu ara fazla dalgınıp, sanırım hayatımda bir çok şey tek düze... Sabah uyanıyoruz, kahvaltı, ev toparla, muhakkak bir çorba yapıyorum, bizim kız çorba içmeyi çok seviyor. Günde bir kez muhakkak içiyor, sonra okula götürüyorum, sonra eve geliyorum. Yarım kalan bir işim varsa yapıyorum yoksa çok sevdiğim kitaplarıma gömülüyorum. Ki bu ara onları da çok ihmal ettim..

Üzerimde bir miskinlik, ağırlık var. İşte bunlar hep şuan için evde olmamdan kaynaklanıyor diye düşünüyorum...Devamlı aynı şeyleri yapmak bir yerden sonra...Rutine bağladım bir çok şeyi yaşamımda...


Bu hafta yoğundu. Hep okul sonrası dışarıdaydım/k.



Pazartesi kayıt yenileme öncesi harç yatırmak için bankada geçti neredeyse günüm.
Sonrası kaydımı yeniledim. Daha önceden mezun olduktan sonra İşletme 3.Sınıfa geçiş yapmıştım. Sözelci olduğumdan dersler biraz ğır gelmişti, epeydir kaydımı yenilemiyordum.
malum AçıkÖğretim Sisteminde epey bir değişiklik olmuş.
Artık ders başına ücret ödüyoruz, herşey internet üzerinden yapılıyor ve sınavlar da yanlışlar doğruları götürüyormuş birde geçişler zorlaşmış.
Bölüm değişikliği için büroya gittiğimde orada ki bayan; notlarıma bakıp değişiklik yapmayın isterseniz dedi, eskisi gibi kolay değil geçişler ve sınava tekrar girmeniz gerekir deyince...
Bende o stresi kaldıramayacağımdan kaydımı yeniledim.
Sonrası, okul bittikten sonra istediğim başka bir bölüm okurum diye düşündüm..


Perşembe günü de "kimlik yenileme" için randevu almıştık. Randevu günü geldi çattı, öğleden sonra idi. Orada buluştuk Merter ile.
Yani şu biyometrik fotoğraf çekilcez diye ... Sadece hafif bir tebessüm sadece... az doğal makyaj( iyi ki sevmiyorum makyajı) arkada tek tip fon.. vs..
Bu işi de hallettik, başvurduk sıra adrese teslim edilmesinde. Orada ki görevli bayan " daha da iyileştirmelerin devam ettğini, artık tek kimlik ile bir ço bilgimizin yükleneceği" vs anlattı, elbet biz sorduk dye.
Bu arada bir de  parmak ve avuç içi izi alıyorlardı.Orta parmak izi aldılar.
"Neden?" diye sordum. En az yıpranan parmak olduğundan dedi görevli. :)
Birde üstüne 16 TL para ödüyorsunuz... Şuan için randevusuz işlem yapmıyorlar aklınızda bulunsun.
Yalnız başka bir ildeyseniz gidip başburabiliyorsunuz randevusuz...

 Yarın kızı okula bıraktıktan sonra kitaplarımı almaya gidicem. Bu sefer işi sıkı tutup çok ders çalışmam lazım. Ve kalmadan, alttan ders bırakmadan yılı bitirmem lazım. Çok uzatmak için artık öyle uzun zamanlarda yok...

İzlediğim filmler, bitirmiş olduğum Sevdalım Hayat kitabı, İlhan İrem knseri detayları hepsi diğer yazımda... Malum gecenin bir yarısı yazı yazarsam böyle olur. :)))

İyi haftalar, iyi geceler ...
 


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Amasya Gezisinden Kalanlar....

Nerde Kalmıştık?

Günlük, Sergi Gezisi