Günlük ev halleri....

Vee okullar açıldı bugün. İkinci yarı yıl hayırlı olsun.
Henüz bizim kız da bununla ilgili bir tık yok, çok da farkında değil. Okullar başlıyor bugün dedim. " oleyyy" dedi o kadar.

Geçen hafta bir film izledik çocuklarla. Bilim Kurgu ve Fantastik filmleri seviyorum. Thor Ragnarok filmini de yine keyifle izledik.
Onun dışında dağ gibi bir ütü beni bekliyor. İnanın hiç abartmıyor neredeyse 3 makinelik ütü var. Diyeceksiniz neden bıraktın, fırsat kalmadı ki...
Bir de lodoslu havayı bulunca kaçırır mıyım? "koş sevim koşşş" modunda tüm çamaşırları yıkadım, yıkanacak kilimleri de yıkadım.
Sonra da kendime dedim ki; kızım bu acele ne? sanki bir daha hiç rüzgar esmeyecek...
Aman ne bileyim işte bazen geliyorlar bana, evde ne var ne yok atıyorum makineye......Belki bir karşılığı vardır psikolojide de ben bilmiyorumdur....

Kızı okula bıraktıktan sonra kendimi ütüye adayacağım.😵

İki de kitap bitirdim onları da ayrı bir yazı ile paylaşmak istiyorum.
Dün akşam CnnTürk'te Gündem Özel programında eğitim sistemimiz konuşuluyordu.
Dinledikçe o kadar üzülüyorum ki çocuklarımız adına. Ve artık bieşeyler değişsin istiyorum.
Örneğin bir çok yabancı ülke de sınav sisteminin kalktığından ve üniversitelerinin de transcripte nottan çok yeteneğine ve başarısına baktığından bahsettiler.
Tabi bizim ülkemiz de şöyle bir sorun var; başarılı çocuk demek matematiği ve sayısalı kuvvetli ise başarılı olur gibi bir düşünce var.
Oysa ki bazı işlerde de sözel başarı önemli. İşin aslı elbette " ne iş yaparsan yap en iyisini yap"a geliyor. Lafta bu cümleyi çok kullanıyoruz ama uygulama da sıfır.
Örneğin haftasonu hava kapalı idi. Umay'da ne zamandır Brandium AVM'de olan tırmanış setine gitmek istiyordu hadi dedik götürelim.
4 yaş itibari ile alıyorlar. Ama bu yaş grubu için biraz yüksek. Bizim de gayemiz çıkabildiği yere kadar tırmansın. Daha büyük yaş grubu tepeye kadar çıkıyor.
Konuyu uzatmayayım; sıramızı beklerken, abla kardeş tırmanıyordu. Abla tepeye kadar çıktı, erkek olan küçük kardeş " anne korkuyorum, inicem ben diye yalvarıyor, üstelik bacakları da titriyor" annesi de önce destek olmaya çalıştı. Çocuk inmek için ısrar edince klasik kıyaslama yöntemi olan
" bak ablan çıkıyor, bana bakma yukarı bak tırman. Yoksa verdiğimiz para yanıcak, heba olcak.
Bir daha dene..." vb... cümleler.
Çocuk istemeyince indirdiler ve anne çocuk iner inmez " ÖDLEKsin sen "dedi... nasıl kızdım nasıl bozuldum anlatamam.
Sonuçta önemli olan denemesi değil miydi? İster iki basamak çıksın ister tepeye ulaşsın. Önemli olan keyif alması değil mi?
Gidip kadına kızmamak için nasıl zor durdum anlatamam. Belki yanımda Umay olmasa söylenirdim.
Bizim kız da biraz çıktı sonra korktu indi ama ona da dedik önemli olan denemendi, istersen bir daha ki sefere yine denersin diye günü kapattık......

Ama bu mevzuyu ben daha çoook konuşurum, o kadar üzüldüm ki çocuk için...

İyi haftalar arkadaşlar, ben klasik bugün ne pişirsem modunda mutfağa gidiyorum malum okul çıkış saati geliyor bizimkilerin.


Yorumlar

  1. Ben de hava güzel ne yıkasam modundayım bugün. Ne zamandır elimi sürmediğim koltuk yüzüne bile el attım. Bu saatten sonra nasıl kuruyacaksa artık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ooooo o kadar işi ilerlettin yani Handan Abla :)
      Ben ütüleri bitirdim birde dizi patlattık üstüne.
      Kolay gelsin bize.
      İyi geceler.

      Sil
  2. Merhaba ^_^ Thor'un üçüncü filmini gördüğümde baştan başlayayım dedim ve dün izledim ilk filmini. Yazdıklarınızı zevkle okudum. Belki bir çocuğa sizin kadar duyarlı davranamam,henüz bir çocuk sahibi değilim, ama yazdıklarınıza çok hak verdim. Eğitim siteminin düzelmesi adına... Benim zamanımda da hep sayısal/sözel zeka arasında bir tercih yapılırdı. Ve tabii ki sayısal zeka tercih edilirdi. Sayısal derslerim her zaman iyi olmuştur ama sözele yeterince önem vermemiştim ben de. Onun eksikliğini çekmiyorum değil şu ana da KPSS'ye hazırlanırken. Sanırım o kıyaslamalar hiçbir yaşta bitmiyor. Üniversiteyken "Bak benim kızım şu bölümü okuyor."lar okulu bitirip işe başladığımda "Bak benim oğlum şu kadar kazanıyor, sen ne kadar maaş alıyorsun."lar hiç bitmedi. Bu yaşıma geldim bu sefer evlilik ve çocuk üzerine kıyaslamalar... Ölene kadar hiçbirimiz için bitmeyecek sanırım. Baya uzun yazdım. :) Kelimelerinize sağlık blogunuzu takip ettiğime pişman olmayacağıma eminim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim güzel yorularınız için Sevgili Duygu.
      Hoşgeldiniz, keyifle okuyunuz sayfamı. :)
      Biliyor musunuz illa ki çocuk sahibi olmak gerekmiyor bazı davranışlar için. Örneğin bir çocuğa da saygı duyulması gerekir, illa bebek muamelesi görmeyi hak etmiyorlar.
      Eğitim ah eğitim karayan yaramız.......
      Hiç de uzun değildi yazınız ben teşekkür ederim yorumunuz için.
      İyi geceler. :)

      Sil
  3. Sayısal bölüm, sözel bölüm derken olan yetenekli çocuklara oluyor. Bilhassa sanat okullarına tercihler alt sıralarda. Herkesin gönlüne göre tercih yapması makul olanı. Umay'ın hayatında başarı dileklerimle, selamlar:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bizden size selam ve sevgiler Sevgili Mukaddes Hn. :)
      Çok doğru dediniz, olan yetenekli beyğnlere oluyor ve ondan sonra da mutuz mutsuz yaşamlar.
      Elbet hayatta para kazanmak da önemli ve gerekli ama amaç olmamalı...
      İyi geceler.

      Sil
  4. Bu hafta ben çok rahattım, ütüler annemin elinden öptü :))
    Dolayısıyla ben bu gece elim kolum boş ufak tefek cinayetleri izleyeceğim :)

    Eğitim sistemimiz hakkında o kadar söylenecek şey var ki... Bizim ülkemizde sınavsız hiçbirşey yapılamaz gibi geliyor bana. Keşke aksini düşünebilsem...

    Öpüyroum seni ♥

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ay sorma bugün dizi var ve merakla izlediğim tek Türk Dizisi :)))
      Ahh o annelerin elleri öpülesi şahane kadınlar. Annene benden de çok selamlar tanımıyor olsam da. :)
      Bende çok öpüyorummmmmmmmm ♥

      Sil
  5. ben de cok uzuldum ve sinirlendim! ben bu sekilde buyutuldum de,yeni nesil annelerinin icinde hala boylelerinin olmasi cok sasirtiyor beni.cogu zaman veliligin yetiskinlikler arasi bir yaris oldugunu dusunmeden edemiyorum inan ki Gulsah.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öyle zaten Sibel. Çocuklar yerine velilier birbiri ile yarışa giriyor... Sanki ne yani..... bazen başarısız bile olsa evladımız dünyanın sonu mu? Tamam katılıyorum gelecekleri için sınav notları önemli ama onların yüzlerinde ki tebessüm kadar değil...vs... sabaha kadar yazabilirim bu konuda...
      Çamaşır yıkama arınma evet ama sonrası toplama ve ütü :)))) napalım yaşam belirtilerimiz bunlar diyorum.
      Sevgiler, öperim çok. :)

      Sil
  6. Bir de bolca camasir yikama arinma,ferahlama benim icin,utunun buharinin etkisi de ayni sekilde:)

    YanıtlaSil
  7. Küçücük yaşta çocuğun özgüveni zarar gördü :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sorma Can'ım. Şu büyüklerde ki " paramız çarçur oldu, ziyan oldu" mantığını çocuklara söylemelerine o kadar kızıyorum ki...

      Sil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Amasya Gezisinden Kalanlar....

Nerde Kalmıştık?

Günlük, Sergi Gezisi