Kendime....

Ara ara kendimi, yaşamımı, yaptıklarımı sorgulamayı seviyorum.
Hoş bu aralar kendime pek bir kırgınım, kızgınım.
Uzun zamandır sağlıklı yaşama ve beslenmeye geçmek istiyorum lakin yaş olmuş 40 hala dilimde sadece.....biraz dikkat ediyorsam hop birazcık da  kaçırıyorum.... sonra da içimden konuşuyorum...sanki nolcaksa içime konuşarak....

Sonra geçen gün arkadaşımla konuşuyoruz...bir olaya üzüldük, anlam veremedik; üzerine bayağı konuştuk...
Şu İnstagram ne enteresan bir mecra. Herkesin derdi takipçi sayısı olmuş, birde muhakkak günlük paylaşım.
Tamam bende çok seviyorum ve severek de paylaşım yapıyorum..... ama şu "mış gibi"yaşayanlara, nasıl olsa sanal alem..kim fark eder ki diye düşünenlere şaşırıyorum. Şimdi ki moda sanıyorum ki kendileri az kişiyi takip edip, takipçi sayısının fazlalığı ile ünlenmek... bir de gizli gizli bakmak.
Sonra böyle diyorum ya blog.... kendime de kızıyorum... ne takılıyorsun diyorum...sen yap paylaşımını yeter.... bu kadar düşünmeye değer mi?! Sanırım bu da başka bir psikoloji....

Soruyorum kendime "ne için paylaşıyorum, gerekli mi?" sonra da bazen cevap bulamıyorum bazen buluyorum. Sanırım paylaşmamda ki en büyük sebep anlatmayı sevmem, öğrendiğim bir şeyi çevreme de anlatmak isteğim ve sosyal medyayı sevmem.
 Bu konuda artık psikologlar bile kitap yazmaya başladı.... sosyal medyanın üzerimizde ki etkisi üzerine. Hayır yani enteresan olan ne biliyor musunuz? Hem böyle düşünüp hem de kendim de paylaşım yapıyorum,  sayfalar arası geziniyorum....

Sonra içsel huzurum içinde bir şeyler yapmak istiyorum... son olay vardı ya hani "emine bulut" olayı bir türlü o görüntü ve kızın sesi gitmiyor içimden.... Kızıma sarıldığımda aklıma geliyor......
Artık neden bilmiyorum ya da yaşla mı alâkalı..... Bir çok şeyi kafama takıyorum...bazen geceleri geç saatte eve dönünce tedirgin oluyorum..... Oysa ki eskiden gece 2-3 eve dönerdim hem demek yolda salına salına.....

Meditasyon yapmak istiyorum,  günlüğüme daha çok yazmak istiyorum.... Eskiden daha çok konuşup anlatmak isterken...artık çok da konuşmak istemiyorum..... Daha çok okumak ve izlemek istiyorum.....

Böyle böyle kendime konuşuyorum işte!..........


Yorumlar

  1. ay düşünme geçmişiii hepsi geçtiii bu düşüncelerin deee, ne istiyosan hemen yap işteee düşünmedeeen her gün sil baştaan :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bazen evet dediğin gibi oluyor Deep bazen demek olmuyor şeker....
      Günaydın 😘

      Sil
  2. Yapmak isteyip bir türlü başlayamadığım şeyleri yapmak için kendime söz veriyorum önce "şu gün şu saatte yapacağım, ya da her sabah uyanınca yapacağım vb.... gibi. Zaman belirtip plan yapmak çok kolaylaştırıyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sanıyorum benim en büyük sıkıntım plan yapıp o plana sadık kalmamak, esnetmek.... Bu huyumu iyileştirme miyim.

      Sil
  3. Instagram artık bana hitap etmemeye başladı ben de 1 aydır kapattım, sadece paylaşmak için çekilen fotolar bana göre gelmedi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Açıkçası seviyorum o fotoğraf karelerini de.
      Sadece çıkar ilişkisine dönmesi beni çok rahatsız etti.

      Sil
  4. Facebook hesabımı silmedim ama kullanmıyorum. İnstagramı da anı biriktirmek için kullanıyorum sanırım. Ve dediğin gibi bazen neden ki diye soruyorum. Orayla ilgilenince takılıp kalıyorum, vakit uçuyor sanki. Her an uzaklaşabilirim oradan da, kısmet diyorum artık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Neredeyse 2 yıl olacak Facebook hesabımı sildim. İnstagram'ı seviyorum ve bende çoğunluk senin gibi düşünüyorum anı olsun istiyorum vede hoşuma da gidiyor :)
      Ama elim telefonu alınca dediğin gibi zaman nasıl akıyor anlamıyorum...

      Sil
  5. Ben eskiden @kitapcikedisi hesabımda çokça paylaşım yapıyordum ama artık görüyorum ki insanların çoğu paylaşıma değil, onu nasıl sunduğuna bakıyorlar. Gülüp geçiyorum.. Sosyal medya bu konuda çok nankör. Öyleyse biz kendi mutluluğumuzu amaçlayalım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle katılıyorum size. Bir de gösteriş kısmı var ki ona hiç değinmiyorum.
      Bende takmamalıyım aslında kendimden sorumluyum 🍀
      Selamlar sevgiler 🌼

      Sil
  6. Instagram, facebook, twitter vs. insana ne kazandırır merak ediyorum. Gerçekten merak ediyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnanın çoğu zaman ben ve bizim gibiler de merak ediyor.
      Sanırım gitgide yalnızlaşıyorız ve oralardan keyif alıyoruz.

      Sil
  7. Her ne kadar sosyal medyada olmasam da (blogu sosyal medyadan saymıyorum:)) sanki insanı mutsuz ediyor diye düşünüyorum. Belki de tanımadığınız bir sürü insanla gereksiz rekabet yaratıyor, çok zaman harcatıyor. Seviyorsanız devam edin tabii de çok kafanızı takmayın sonuçta SANAL. Kolay gelsin, sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklısınız "sanal" dünya. Blogları pek sanal dünyadan sayamıyorum daha samimi geliyor.
      Bende ki düşünce sanıyorum ki şöyle Gül Hn.; kendim samimi davranıyorum ya karşımdakinden de bunu bekliyorum ve yapmacık oldukları zaman da "neden böyle yapıyorlar?" sorusunu soruyorum.
      Selamlar, sevgiler benden de. :)

      Sil
    2. Doğal olarak karşınızdakini kendiniz gibi düşünüyorsunuz ama değil maalesef. Üstelik sanal ortamda insanlar yüz yüze davrandıklarından daha rahat ve cüretkar davranıyor olabilirler nasılsa kimse kimseyi gerçekte tanımıyor. Yapılacak tek şey takılmamaya kendinizi alıştırmak. Sevgiler:)

      Sil
    3. Doğru diyorsunuz, ara ara kızıyorum bu tiplere işte 😒
      İyi ki burası var diyorum ve sevgiyle selamlarımı yolluyorum size 🍀

      Sil
  8. Sanırım herkes aynı ruha haline bürünüyor zaman zaman. Bende kişisel hesabıma ara verdim. Şimdi sadece Blog hesabımdan paylaşım yapıyorum. Amacımda blogger dünyasının can çekişti bu günlerde blogumu biraz canlandırmak. Bir de beni bazı şeylerde motive ediyor sosyal medya. Aslında göründüğü kadar da kötü değil. Mesela bir ara hep birlikte spor yapıyorduk. Ben story atıyordum spor yapanlar paylaşsın diye. Özelden çok güzel mesajlar alıyordum. Yasemin sayende biz de gaza geliyoruz. Bazen paylaşım yapmayınca biz bugün yaptık sporumuzu sen yapmadın mı diye yazıyorlardı. Bir diğer etkisi de ders çalışanlar. Bir ara o sayede bol bol lehçe çalıştım. Her şeyin eksisi de artısı da var. Aradaki dengeyi kurmak önemli sanırım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Selam. Arada ara vermek iyi oluyor.
      Sanırım yanlış anlaşıldım, bence de kötü bir ara yüz değil sosyal medya ya da sanal alem...
      Sadece ben düşündüren "sanal dünya" diye insanlar farklı görünmeye çalışıyor ki... ara ara düşünüyorum bunu da... sanırım zamanla bu düşüncemi aşacağım.
      .
      Ve dediğiniz gibi arada ki dengeyi kurmak önemli.
      Selamlar sevgiler. :)

      Sil
  9. bloglarımız gibisi yok :))

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Amasya Gezisinden Kalanlar....

Nerde Kalmıştık?

Günlük, Sergi Gezisi