Gunluk Haller, "Albert Camus/ Düşüş"

 

Sabah kahvaltısını Kalamış Sahil'de yaptık. Aldık sandalyelerimizi, çıkınımızı ver elini sahil. :))

Havalar soğuyana kadar gidelim diyoruz. Hafta içi tenhada oluyor. Umay'ın da hoşuna gidiyor. Koşuyor,  taşlara çıkıp yürüyoruz,  paten kaymaya çalışıyor 😁 derken bi bakmışız saat 4 olmuş. Öyle iyi geliyor ki içime. Bi ben bi Babasile takılıyor. Babası ile takılırken bende kitabımı okuyorum, efil efil denize karşı. Bu ara bir kaç kitabı bir arada okuyorum. "Yükselen Güneşin Ülkesinde",  " Ben Robot" ve "İklimler"

İki tanesini grup ile okuyoruz. Diğerini kendim.

Elimde yine kitaplar çoğaldı. Kafamı anca verebiliyorum. Zaman nasıl akıp gidiyor anlamıyorum. Aslında bu sene heyecanımız dorukta idi. İlkokul 1.sınıf Umay. Gel gör ki...hiç bir alış verişini yapmadık. İçimden gelmiyor. Daha ne olacak belli değil. Tabiki sağlık onemli ve önceliğimiz... Ama duygularımız da dağınık 🤔

Bu aralar Umay'da duygularda epey bir büyüdüğü hissediliyor. İfade edis sekli, anlayışı ve kavramlarla bağlantı kurması büyüdü.... Zaman zalimsin diyorum 😎


"DÜŞÜŞ / ALBERT CAMUS"

E-kitap olarak okudum. Daha önce "Yabancı" kitabını okumuş ve hayran kalmıştım olayları yorumlamasına, duygulara aktarmasına.

Bu kitap ile de yine hayran kaldım. Özellikle felsefi bakış açısı ve duygusal, gerçekçi bakış açısı yorumları ile....de kendine hayran bırakıyor. Boşuna Alber Camus değil dedim okurken naçizane :)

Altını çizdiğim cümlelerim oldu;


📌Kaldı ki, hiç kimsenin masum olduğunu kesinlikle söyleyemeyiz, oysa herkesin suçlu olduğunu kesinlikle onaylayabiliriz. Her insan başkalarının suçuna tanıklık eder, inancım ve umudum bu benim.

📌İnsanlar gösterdiğiniz nedenlere, içtenliğinize ve acılarınızın ağırlığına ancak siz öldüğünüzde inanırlar.

📌Canı sıkılıyordu, hepsi bu, insanların çoğu gibi canı sıkılıyordu. Böylece karmaşa ve dram dolu bir yaşam yaratmıştı kendine. Bir olayın olması gerek, insan bağlantılarından çoğunun açıklaması işte bu. Bir olayın olması gerek, hatta aşksız bir köleliğin, hatta savaşın ya da ölümün bile. O halde yaşasın ölü gömme törenleri!

📌Doğrudan kavrayarak yaşamak? Benim yaşamım böyle oldu işte. Hiçbir zaman yaşamayı öğrenme gereksinimi duymadım. Bu konuda daha doğduğum zaman her şeyi biliyordum. Bazı kimseler vardır, sorunları insanlardan korunmak ya da en azından onlarla anlaşmaktır. Benim için anlaşma yapılmıştı.

Gerektiği zaman teklifsiz, zorunlu olunca suskun, hem laubali, hem ciddi bir kimse olarak rahat ilişkiler içindeydim. Bu yüzden de ünüm fazlaydı ve yeryüzünde başarılarım sayısızdı. Elim yüzüm düzgündü, aynı zamanda hem yorulmaz bir dansçı, hem bilgisini satmayan bir derin bilgin olarak gösteriyordum kendimi, aynı zamanda hem kadınları, hem adaleti sevmeyi başarıyordum, ki pek kolay bir iş değildir bu, sporla ve güzel sanatlarla uğraşıyordum; neyse, kısa keseyim de gözünüze girmeye çalıştığımdan kuşkulanmayasınız.

              Konusuna gelince; bir ceza yargıcının iç dökmesi diyebiliriz. Hem burjuva yaşamı elestirip, he nasıl da politik yaşadığını anlatan... 

Bir Anlatı kitabı... 

Bu kitap, herhangi bir düşünce ya da savı özellikle öne çıkarmaya çalışmadan, yalın bir anlatım ve özgün bir kurgu içinde, zengin bir düşünce duygu yüküyle, çağdaş dünyayı ve insanlarını derinlemesine sorgulayıp yargılar, çirkinliklerini ve düşkünlüklerini sergiler.

Hala hiç Camus okumadıysanız bir şans verin derim....

Yorumlar

  1. "İnsanlar gösterdiğiniz nedenlere, içtenliğinize ve acılarınızın ağırlığına ancak siz öldüğünüzde inanırlar."
    Ne acı :(

    YanıtlaSil
  2. Birden fazla kitabı aynı anda okuyamam ben. Biri bitmeli hele sarmışsa aklım onda kalır. Sahilde kitap okumak iyidir, ne güzel yapıyorsunuz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bazı kitaplar tek başına okunmalı, bazıları iki uc kitap birden gidiyor :) arada böyle okumak ruhuma iyi geliyor
      Selamlar :)

      Sil
  3. İzmirden erken dönünce içime oturdu, okullar da ertelendi üstelik😒 şimdi sahilde oturuyor olabilirdim ben de😒

    YanıtlaSil
  4. yazının ilk paragrafı içimi açtı ferahlattı resmen :)
    keyifler daim olsun

    YanıtlaSil
  5. kalamışta kahvaltı oh ne güzel fikir :) düşüş yeni okudum ben de daha e camus tabii doğru :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bekleriz senide 😉 Hakkatten yaaa Camus iste ötesi yok :)

      Sil
  6. Gülşah'cım gerçekten zalim zaman :(

    YanıtlaSil
  7. Okulların ikinci döneme kadar açılmama ihtimali var. Bu yüzden okul alışverişi için acele etme derim. Zaten birinci sınıf olduğu için öğretmeni neler istediğini söyler ama yakın zamanda kullanabileceğini sanmıyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok doğru diyorsun Şule'cim.
      Bir iki okul kıyafeti aldık. Öğretmenden liste bekliyoruz. Bu kışı atlatırsak ne iyi.
      İyi akşamlar, selamlar 🌺

      Sil
  8. merhabaa :) nolcak bakalım okullaaaar :)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Nerde Kalmıştık?

Günlük, Sergi Gezisi

Merhaba... Ulyssee ile