Aftershocks Tangshan Dadizheng








Cuma günü arkadaşım geldi kalmaya ve şarap açıp acıklı film izleyelim dedik. Ben her ne kadar Romantik-Komedi dediysem de o; ağlayalım hemde hüngür hüngür dedi. Neden kız dedim, bir şey mi oldu? Yooo dedi... deliyim ya biraz, canım ağlamak istedi dedi.
Bende olurrrr dedim. Filmleri seçti, eşim indirdi, bizede izlemek kaldı.
Eşim kendi arkadaşalrıyla toplandı, bizde 2 kız evde başbaşa, bardaklara şarabımızı doldurduk, açtık filmleri sırasıyla başladık izlemeye. Diğeri Süreyya'yı taşlamaktı. Onuda paylatım sizinle, diğeri de şuan paylaştığım. :))
Film; 1976'da, Çin'in Tangshan şehrinde yaşanan ve 240,000 kişinin ölümüyle sonuçlanan büyük deprem faciasını konu alıyor... . Bir annenin 2 çocuğundan birini seçmesi gerekiyor kurtarılması için ve anne erkek çocuğunu seçiyor, kız çocuğundan ses gelmiyor diye. Oğlu kurtarılıyor, tek kolundan oluyor. Anne kız çocuğunu öldü zannediyor ama kızıda kurtarılıyor ve yardım kurtarma ekibinden, çocuğu olmayan bir aile evlatlık alıyor ve film böyle devam ediyor.
Deprem gerçeği tüm gerçekleriyle serilmiş gözler önüne. Gidişat sıkıcı gibi olsa da konu iyiydi....

Yorumlar

  1. Merhaba Gülşah; geçmiş olsun dileklerin için çok teşekkür ediyorum.
    Ben de romantik komedi filmlerini seviyorum; hani şöyle Meg Ryan'lı; Julia Roberts'lı türden. Üzüntülü film izlediğimde çok üzülüyorum, en son UMUDUNU KAYBETME filminde kaybettim kendimi.
    İlaç kullanıyorum şarap içemiyorum, bir yudumcuk da benim için iç :)
    Sevgilerimle..
    Ha bir de kelime doğrulamayı kaldırırsan daha iyi olur :)

    YanıtlaSil
  2. Selam. İçerim tabi ki. :)) Romantik komedi filmlerini izlemek acayip keyifli sana katılmamak ne mümkün. :)) kelime doğrulama olayına bir bakayım. :)) bu blogu yeni yeni keşfediyorumda...

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Amasya Gezisinden Kalanlar....

Nerde Kalmıştık?

Günlük, Sergi Gezisi