İskender / Elif Şafak

Ne Kadar doğru, canımızı en çok sevdiklerimiz acıtıyor. Ve önyargı en çok yakınlarımızdan geliyor. Bir solukta okudum kitabı. Konu olarak töre cinayetini işlemiş ama içe dönük duyguları o kadar güzel aktarmış ki yazar, o kadar çok cümleyi boyadım ki anlatamam.
 Çevremizdekilerin olayları nasıl yalan yanlış yaorumladıkları ve kendi cesaret edemediklerini yakınlarımıza yaptırmaları....
Mesela bir cümle var aile için yazılmış kitapta; "Niye her şeyin acısını birbirimizden çıkarıyorduk?"
yada " insanlar başka aileler konusunda ahkam keserken hep katı, hep acımasızdı."
yada hapiste Zişan'ın İskender'e dediği şu cümle " Kendi hatalarını görmeyen asla iyileşemez. Her zaman kendi içine bak en emin yol. Başkalarıyla uğraşmayı bırak. Her gazap, her kahır ağır bir çanta. Niye taşıyorsun? At onları. Sıcak hava balonu gibi hayat. Yukarı mı gitmek istersin, aşağı mı? Hiddeti, intikamı, rekabeti bırak. Torbalardan kurtul."

Ne güzel cümleler değil mi? Seviyorum yazarın kitaplarını, her ne kadar sevenler olduğu kadar sevmeyenleri fazla da olsa.

Okuyun derim hemde bir an önce okuyun. Ara ara Pembe'nin hayatını okurken göz yaşlarımı akıttım, belki bende hüzünlendim onun gibi........kim bilir....

Yorumlar

  1. İskender nedense çok tepki gördü okurlardan. Kapağını beğenmeyenler oldu. ben de okuyup çok beğenmiştim, Pembe üzdü hepimizi, sonu da çok etkilemişti beni, kısaca bana hitap eden bir Elif Şafak romanıydı.

    YanıtlaSil
  2. Bende çook beğenerek okudum, hatta yazarın okuduğum tüm kitaplarını, cümlelerini beğeniyorum. :)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Amasya Gezisinden Kalanlar....

Nerde Kalmıştık?

Günlük, Sergi Gezisi