Aşk / Elif Şafak


Kitabın içeriğini bilmeden önce almamak için çok direndim. Çünkü Aşk romanlarını okumayı sevmiyorum, hele para verip almayı hiç... Arada çerez/ ara kitap olarak okuduğum bir iki kitap oluyor ama o kadar. :) Sonra bir arkadaşımla konuşurken, kitabın konusunun bildiğimiz aşk olmadığını ve detaylarını anlattı. Kitabı aldım ve bir solukta okunacak olan kitabı yavaş yavaş, sindirerek okudum... Okumadıysanız okuyun derim. Bir de yazarın anlatım dilini sevdiğimden daha bir keyifle okudum. :)
 
 
Ya ortasındasındır AŞK’ın merkezinde; ya da dışındasındır, hasretinde.. Ella Rubinntain (40) Amerikalı bir ev kadınıdır. Tipik burjuva değerlerinin hâkim olduğu oldukça varlıklı bir ailesi, düzenli ve görünüşte “sorunsuz” bir evliliği vardır. Üç çocuğunu da büyüttükten sonra bir yayınevinde editör-asistanı olarak iş bulur; görevi A. Z. Zahara adlı tanınmamış bir yazarın tasavvuf felsefesini konu alan tarihi romanını değerlendirmektir. Ancak hayatının kritik bir döneminde eline aldığı bu kitap, hiç beklemediği bir şekilde Ella’yı derinden sarsacak, dünyevi aşkı keşfetmek adına zorlu ve tehlikeli bir yolculuğa çıkmasına neden olacaktır. Hayatlarımızın durgun gölünü dalgalandıran taş misali, yüzleşmek zorunda olduğumuz sıkıntılar, acılar… ve aşkın peşinde kat etmek zorunda olduğumuz zorlu yollar, ödediğimiz bedeller… Aşk… kitap içinde bir kitap, hayatın anlamı peşinde bir aşk macerası… Aşk… Elif Şafak’tan arayışa, gerçeğe ve keşfetmeye dair bir roman.

Yorumlar

  1. elif safak zaten en sevdigim yazarlardan ve bu kitabida severek alip severek okudum hatda biraz hayatimi yani yasama tarzimi degsitirdi diyebilirim....neyse uzun hikaye ama kesinlikle okumuyanlar varsa tavsiye ederim.
    Gercek aski ögrensinler :))

    Mein Blog/Blogum

    YanıtlaSil
  2. @guzelgul benimde sevdiğim yazarlardan biri Elif Şafak. :) Ve hikayesi uzunsa daha değerlidir diye düşünüyorum. :)
    Bana da çok şey kattı bu kitap... başka kitaplarla tanışmana vesile oldu. :)
    İyi geceler.

    YanıtlaSil
  3. benimde okuduğum kitap bitti ve annemde var bu kitap, hemen başlayacağım okumaya :)

    http://rainbowgatherer.blogspot.com

    YanıtlaSil
  4. @rainbowgatherer okudukça güzelleşen bir kitap... :)))
    Kesinlikle tavsiye ederim. :)

    YanıtlaSil
  5. Kitabın içeriğini de, yarattığı etkiyi de bilmeme rağmen alıp okumadım. Çünkü Elif Şafak'ı itici buluyorum. Tamamen kişisel, samimi olduğuna inanamadım gitti. Yazarlığa başladığı andan beri takip ettim, ama yok, olmadı olamayacak... Ama Gülşah'cığım şaşırdım, neden aşk romanı okumuyorsun ki? Hayatın temel taşlarından, insanın en güçlü duygularından biri aşk. Her aşk romanı çerez değil ki canım:) Neyse, bakma sen bana, dilediğini yap:)

    YanıtlaSil
  6. @Nurten Ablacım bir çok kişiden elif şafak için söylediğin tarzda şeyler duydum. Olabilir tabi herkes her yazarın tarzını beğenecek diye bir şey yok. Ben en çook cümlelerini seviyorum, aklımdan geçenleri çok iyi yazıya dökebiliyor belki ben o kadar dökemediğimden, döken birini bulunca beğeniyorum. :)))
    Ve sevemedim bir türlü aşk romanlarını, okumadım mı okudum ara ara ama çok değil bir kaç tane. Mesela Daniel Steel hayranıyımdır yada Julıa Qien ama onların bile kitaplarının hepsini okuyamıyorum. Aşka saygım var çünkü bende aşık bir kadınım ama aşk kitaplarındaki kadın erkek betimlemeleri beni sarmıyor. :)

    YanıtlaSil
  7. Bence Mevleviliği bir çok kişiye tanıtan sevdiren kişidir Elif Şafak, AŞK kitabı da harika bir baş yapıttı. okumayan eksik kalır diyeceğim neredeyse..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle, başta isminden ve kitap renginden dolayı okumamak için direnenlerdendim. Okuyan bir arkadaşın bildiğimiz Aşk'tan bahsetmiyor okumalısın diyip kısa bir bilgi vermesi üzerine okumuştum. İyi ki okumuşum demiştim, şimdi ise kütaphanemde olması gereken yerde. :)

      Sil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Amasya Gezisinden Kalanlar....

Nerde Kalmıştık?

Günlük, Sergi Gezisi