Zeytindağı / Falih Rıfkı ATAY

Zeytindağı / Falih Rıfkı ATAY

 Bu kitabı geçen sene Tarihin Arka Odası programında tanıtırlarken rastladım ve aldım. Oysaki ne kadar eksikmişiz onu anladım. Niçin okullarda çocuklara bu kitapları tanıtmıyorlar, aldırmıyorlar anlamış değilim. Bir arkadaşım demişti, İlköğretim okuluna giden çocuklara alınması zorunlu olarak " Anna Karenina" yı vermişler. Zaten kalın bir kitap çocuklar onu okurken sıkılırlar, hemde yaş olarak o konulara fazlaca hakim değiller, hangi akla hizmetle aldırırlar anlamam. Neyse......
Bence kütüphanmizde olması gereken, aile bireylerininde okuması gereken bir kitap. Paylaşayım dedim sizinlede. :))

Zeytindağı Açıklama

"... Zeytindağı'nı seve seve okudum. Zaten başladıktan sonra bırakmak kabil değil. Bence bu yeni kitabında Falih Rıfkı'nın üslubu, öbür kitaplarından daha göz kamaştırıcıdır ve zannedersem en güzel haline vasıl olmuştur. Zeytindağı, bugünkü Türkçe ile ne kadar kuvvetli anlatım yapılabileceğine sağlam bir delildir."
Nurullah ATAÇ

"... Falih Rıfkı'nın son eseri Zeytindağı, Cumhuriyet devri edebiyatının en büyük hadiselerinden birini teşkil etti. Falih Rıfkı'nın bize hatırlattığı devir, Türk milletinin geçirdiği ve geçirebileceği felaket devirlerinin en faciası, en dehşetlisi ve ruha en çok bezginlik verenidir. Eğer, muharrin keskin ve yüksek zekası bu devir üstüne berrak bir aydınlık gibi aksetmemiş olsaydı, biz ona doğru başımızı çevirip tekrar bakmak arzu ve cesaretini kendimizde bulamayacaktık."
Yakup Kadri KARAOSMANOĞLU

Yorumlar

  1. ben geldim
    kitabı kızıma tavsiye edeceğim.
    :)))))

    YanıtlaSil
  2. @bir kase lezzet hoşgeldiiin :)
    Kesinlikle okunmalı, gönül rahatlığıyla tavsiye edebilirsiniz. :)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Amasya Gezisinden Kalanlar....

Nerde Kalmıştık?

Günlük, Sergi Gezisi