Okan Bayülgen'de bu gece konu: Rüya hakkında konuşmalar, yorumlar...

Dünki konu ve konuklar iyiydi. Çok rüya görenlerden misiniz bilmem ama ben çok rüya görenlerdenim, hatta öyle rüyalarım oluyor ki uyandığımda gerçekmiş gibi hissediyorum... Birde rüyalar çıkınca.... :)) Bu arada deliksiz uyuyanlar hatırlayamazlarmış rüyalarını. Rüya arasında uyandığımızda belleğimiz rüyamızı hafıza kısmına attığından hatırlıyormuşuz. Birde kilolu kişiler daha çok rüya görürmüş, ben bilmem onlar dedi. :)))
Bir tek bebeklerin ne gördüğünü bilemediklerini belirttiler.

Program konukları; Nevzat Tarhan, Esin Uzer, 2 Prof. Nörolog( ama isimlerini hatırlayamadım), Mehmet Ali Bulut..
Doğal olarak bilim adamları rüyanın beyin fonksiyonlarından yola çıkarak gerçekleştiğini vurguladılar.Ve 90'lı yıllara kadar bazı ruhani şeyleri kabul etmeyen bilim, günümüzde 5 duyumuz ile algılanamayan ama varlığını gören, hisseden duygularıda kabul ettiklerini belirttiler. Ve bence de öyle. Sadece bedenen yokuz. Bir ruhumuz var ve hastalandığımızda vücudumuz acırken, incindiğimizde ruhumuz yaralanıyor.
Evet bir çok rüya bilinçaltına attığımız duygulardan oluşabilir, bazen öyle rüyalar görürürz ki hiç düşünmemişizdir, o duyguyu yaşamamışızdır ama rüyamızda görürüz ve gün gelir yaşarız. Bir nevi dejavu misali....
Öngörülerimiz var ve içsel farkındalığımız arttıkça öngörülerimizde artıyor.... Spritüel yaşamla ilgilenenler bilirler. :)
Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda? :))

Yorumlar

  1. iyi akşamlar ben çok rüya görüyorum valla üstelik film gibi uyanıp tekrar uyuduğumda kaldığım yerden devam ettiğimde olur :)) Dün gece rüyamda davul çalıyodum umarım iyi birşeydir:)))

    YanıtlaSil
  2. @Doğan görünümlü şahin devri bitti.. Umarım. :)) Rüya görmek iyi bir şeydir. hayırlı rüyalar görmeniz dileğiyle. İyi akşamlar..

    YanıtlaSil
  3. Gülşah'cığım benim de bazı rüyalarım gerçek gibidir, bazı rüyalarım da çıkar hem de birebir çıkar, o yüzden kötü rüya görmeye çok korkarım:(ya çıkarsa diye:((bir de ilkbaharda ve sonbaharda en ilginç rüyaları gördüğümü farkettim neden bilmiyorum...

    YanıtlaSil
  4. Aklıma geldi ben deistim ya tutup rüyamda kendimi Hac topraklarında görmüştüm iyi mi?:))yalnız Kabe'yi filan hiç görmedim sadece turist olarak gitmişim gibiyim, incik boncuk hediyelik eşya satılan semt pazarı gibi bir yerdeyim, ayağım çıplak ve sıcacık kumlara basıyorum:)çok kalabalık..Mekke veya Medine..sonra uyandım..:)

    YanıtlaSil
  5. müjde abla yorumlarına güldüm ilahi abla,bende ninja kaplumbağaları görmüştüm bir arkadaşa anlattım ''ayol onlar tvlerde bile gözükmüyor nasıl gördün'' harika bir yorumdu rüyama:))) bir ara araştırmıştım rüyalar ikiye ayrılırmış bilinçaltı ve öncü rüyalar diye,nereden bileceğiz ki hangisi öncü hangisi bilinçaltı,gidip şirinleri görmem lazım iyi geceler:))

    YanıtlaSil
  6. Evet insan bilemiyor öncü mü acaba diye? Bak konu ilginç geldi iki birebir çıkan rüyam daha var hiç unutmuyorum.
    İkisi de uzun yıllar önce.
    Biri 1 Mayıs kutlamalarının yasak olduğu ta 76-80 arası. O zaman Üsküdar'dayız, ben üniversite öğrenciyisim, sabaha karşı rüyamda kendimi ve kızkardeşimi (o da o zaman daha lisedeydi)boğaz köprüsü üzerinde görüyorum, yürüyoruz yaya olarak, kalabalık da...aniden köprüyü tutan o çelik halatlar kopuyor! Müthiş korukyoruz ve denizin bir santim üzerindeyiz!Ama denize düşmüyoruz çünkü bir kocaman, koyu gri renkli bir balinanın üzerindeyiz! Sonra kendimizi tekrar köprü üzerinde görüyorum ve her nasılsa yine yaya olarak yürüye yürüye karşı tarafa sağsalim geçiyorum.

    Bu rüyayı uyandığım zaman hatırlamıyordum bile, unutmuştum tamamen, o gün de 1 Mayıs, kızkardeşim meğerse solcu arkadaşlarının aklına uymuş, hep birlikte eylem yapmaya Boğaz Köprüsüne gitmişler,biz okulda diye biliyoruz tabii, sonradan her şeyi öğrendik, o zamanlar her şey farklı, neredeler yerini bilmedik ödümüz koptu işkencelere uğrar diye:(neyse bir,iki tokat filan ve 15 gün Samandıra'da hapis!Bir ara Selimiye'ye getirmişler bunları!Rahmetli babam emekli albaydı ama onun bile faydası olmadı:(sonra bıraktılar neyse..ama çok üzüntülü günler geçirdik:((ben o rüyamı buna bağlarım hep..

    YanıtlaSil
  7. Yorum değil mektup oldu ama ne yapayım konu çok ilginç geldi gerçekten ve rüyalara çok ilgim var, o boğaz köprülü rüyamda kendimizi birden balinanın üzerinde bulunca nasıl korktuğumu hiç unutamıyorum, balina hafif hafif sallanıyor hareket ediyordu ve ben "ya dibe dalarsa?" diye ödüm kopuyordu:)))gerçek gibi korkmuştum...


    İkinci rüyamda da bu çok BASİT bir olay ama birebir çıktı.
    Şöyle, yine üniversite öğrencisi olduğum yıllarda Martin Eden'i okumuş ve harıl harıl yazar hakkında biyografi arıyorum ama baskısı kalmamış hiçbir kitapçıda bulamıyorum, sonra rüyamda kendimi yine kızkardeşimle Beyoğlu'nda kaldırımda yürürken gördüm, yerde eski kitap satarlar ya aynı öyle bir satıcının yanında durduk, eski kitaplara bakıyoruz, Jack London yazan bir kitap gördüm hemen eğilip aldım baktım Almanca içinde fotoğraflar da var..ama Almanca olduğu için almadım bıraktım. Rüyam bu kadar.

    Bir zaman sonra ne kadar hatırlamıyorum bu olayı kızkardeşimle aynen yaşadık, aynen Beyoğlu'nda yerdeki kitaplar arasında Almanca Jack London hayatını buldum içine baktım resimler vardı:)kardeşime söyledim "Işık hatırladın mı rüyam??" diye o bile şaşırmıştı:))

    YanıtlaSil
  8. Müjde Ablacım mektup gibi oldu desende bir solukta okuyorum yazılarını, yorumlarını. Rahat rahat uzun uzun yaz. :)))
    Bende rüyalara inan ve önemseyen biriyim. Ve her ne kadar deist olmama rağmen diye başlayan cümeleler kursanda sonuçta insanız ve deistsin diye çıkan, hayatında yaşadığın rüyalar görmeyeceksin diye bir şey yok ki ablacım. İyi bir insan olmak, her canlıya saygı göstermek... En güzel kul özelliklerinden biri bana göre. :)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Amasya Gezisinden Kalanlar....

Nerde Kalmıştık?

Günlük, Sergi Gezisi