Tavsiye kitaplarımdan.... :)) naçizane....

 Uzun bir süre müdavimi olduğum Alkım Kitapevinin raflarında gördüm ve elimi her uzattığımda geri çektim, nedensiz. Sonra bir gün gittim ve aldım. Size olur mu bilmem ama bazı kitapları okumam için doğru zamanın gelmesi gerekiyor. Bu kitapta o kitaplardan biri... Ve okurken içine dalıyorsunuz. Bakmayın sayfalarının çokluğuna, elinizden bırakmak gelmiyor, okudukça diğer sayfayı çeviriyorsunuz... Sinema filmide çekilmiş 2008 yılında ama izlemedim daha.
Kitap Adı: SHANTARAM

Yazar: Gregory David Roberts / ARTEMİS YAYINLARI
Konusu: “Aşk, kader ve yaptığımız seçimler hakkında bildiklerimi öğrenmem çok uzun sürdü, dünyanın pek çok yerini dolaşmam gerekti ama hepsinin özünü bir anda, bir duvara zincirlenmiş halde işkence görürken kavradım.”

“Eşsiz, kesinlikle çok cesur ve inanılmaz vahşi. Shantaram en zengin hayal güçlerini bile hazırlıksız yakalayacak.”
-Elle

“Shantaram ilk cümlesiyle tavlıyor. Heyecanverici, dokunaklı ve korkutucu... Muhteşem bir roman.”
-Detroit Free Press

“Çok zekice... Canlı karakterlerle dolu.Ama Shantaram'daki en güçlü karakter şehrin ta kendisi, Bombay. Roberts'ınHindistan'a, orada yaşayan insanlara duyduğu içten sevgi, kitabı okumayı daha da zevkli kılıyor. Roberts bizi Bombay'ıngecekondularına, uyuşturucu satılan mekanlarına, batakhanelerine, barlarına götürüyor ve, siz de gelin, diyor. Biz de gidiyoruz.”
-The Washington



&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& 





















Alamut Kalesi ile çok sevdiğim Ayten teyzemin kitaplığından alarak tanıştım ve okurken hayretler ettim. Bir şeyhin adamlarını kandırmak için din üzerinden Alamut Tepesine cennet inşa etmesi, akşamları uyuşturucu vererek; en güzel hurilerle sandallarla cennette götürmeleri, rüyalar görmelerini sağlamaları ve din adına kendilerinden olmayanları öldürmeleri.... Yalnız Haşhaşiler'in ( Hasan Sabbah) farkı halka, kadınlara, çocuklara dokunmamasıdır... Okumadıysanız kitap okuma listenize ekleyin derin. Alamut'a Dönüş'de devamıdır....


&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&


Bir solukta okuyacağınız hayata dair bir kitap. Okurken çok keyif almıştım ve bir çok arkadaşımada okuttum. 

KONUSU: Mitch Albom
BOYNER HOLDİNG YAYINLARI


- Yaşam
- Aile
- Evlilik
- Toplum
- Merhamet
- Ölüm
- Korku
- Açgözlülük
- Yaşlanma
- ve Anlamlı Bir Yaşam Felsefesi
üzerine hasta yatağındaki yaşlı bir profesörle eski bir öğrencisi arasındaki içtenlik ve bilgelik dolu konuşmalar
ABD'de iki yıldır en çok satan kitaplar listesinden inmeyen, elinizden bırakamayacağınız bir kitap..



İŞte böyle dostalr; bir kaçını paylaşayım dedim.. :))

Yorumlar

  1. Shantaram'ı sayende öğrendim, filmi de çekildiğine göre mutlaka okumalı, kitap hakkındaki tanıtıcı yazılar çok iştah açıcıydı:))kesin alacağım ama yaza...şimdi doğalgaz masrafı çok:((
    Alamut Kalesi...dinlerin ve cennet kavramının nasıl çıktığını merak ediyordum böyle mi çıkmış yoksa?:)))neden olmasın???Marx ne demişti dinler halkların afyonudur katılıyorum..

    YanıtlaSil
  2. Alamut kitap ismi sorduklarında ilk aklıma gelen kitaplardandır... gerçekten çok özel... ah mel'un zeka demekten insan kendini alamıyor..... diğerleri için teşekkürler naçizane:))

    YanıtlaSil
  3. Marx bir nebze doğru söylemiş. İnsanlar din adı altında nelere kanmıyor, ne ahlaksızlıklar, edepsizlikler yapmıyorlar ki!..
    Ve kış ayı güzel ama masrafların çoğaldı bir ay haklısın. Okurken keyif alacağını düşünüyorum Shantaram'ı...

    @Cemre Alamut Kalesi benimde de favorimdir. Harika bir anlatım olmuş kitapta. Hatta bir ara bayağı bir arşatırma yapmıştım Alamut hakkında... Hatta Tarihin Arka Odası programı da geçen sene yaz sezonuna girmeden bir kaç sezon önce Alamut Kalesini ve Hasan Sabbah'ı işlemişti. Alamut Kalesi'nin bulunduğu topraklara gidip çekim yapmışlardı.

    YanıtlaSil
  4. çok teşekkürler..
    seve seve takipçinizim bundan böyle.
    bende sizi bekliyorum sayfama,kulvarlarımız farklı olsa da.
    bir fincan kahve eşliğinde hoş sohbete...
    kucak dolusu sevgiler..
    .)

    YanıtlaSil
  5. bu kitaptan çok etkilenmiştim. bu kitaptan sonra Amin Maalouf un Semerkant'ını okumuştum. Keşke önce Semerkantı okuyup öyle bunu okusaydım. Çok daha iyi olacakmış

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Amasya Gezisinden Kalanlar....

Nerde Kalmıştık?

Günlük, Sergi Gezisi