Sevgililer Günü Geliyor....


eşim ve bennn :))))
Sevgililer günü yaklaşıyor. Her yerde maşallah gözümüze sokuyorlar reklamlarını. Ben bugüne değer vermeyenlerdenim. Hatta mümkünse bugün dışarıda çıkmam. Saçma geliyor bana. Çünkü adam unutmuş olsa bile ( bayanlar unutmuştur yazamıyorum çünkü böyle özel günleri genel çoğunluk bayan unutmaz ) hatırlatacak o kadar çok uyaran var ki... en kötü dönüş yolunda sokak başında bulunan çiçekçilerden kapar bir kırmızı gülü, gelir evine... İşte bu yüzden bana anlamsız geliyor, sadece tüketim açısından iyi sanırım çünkü, çevremdekilerde dahil birçok kişi ne hediye alsam diye düşünmekten... ki artık google amca varda, hemen yazıyorsun seçenekler karşında... :))))))
Birçoğuna garip geliyor böyle düşünmem ama banada birçok kişinin bugüne birsürü anlam yüklemesi enteresan geliyor. Ben pek sevmem anneler günü, babalar günü.... benim için tek önemli gün doğum günleridir. Çünkü doğum günlerini genelde dikkat edin kan bağınız olanlardan çok sevdikleriniz, yakın olduklarınız, yakın hissettikleriniz hatırlar ve sizde öylesinizdir. ( gerçi şimdi Facebook'tan dolayı herkes herkesin doğum günü görebiliyor, hatırlamaya gerek kalmıyor ama ) O yüzden de 14.Şubat SEVGİLİLER GÜNÜ benim için anlamsız ve o gün hediyeleşmiyorum/z. Gerçi eşim evlenmeden önceki 5 yıl boyunca her sevgililer gününde ufak bir hediye alırdı ama ogün hiç buluşmazdık. Ben almazdım, yazdığım sebeplerden dolayı. eşimde ben almak istiyorum derdi ve alırdı, gerçi bu geleneğini devam ettiriyor ama :)
Ogünü önemseyenlere saygım var yanlış anlaşılmasın. :)

Yorumlar

  1. Aynen dediğin gibi Gülşah'cığım. Gözüne gözüne sokuyorlar insanın, istersen unut yani:) Böyle olunca da hiç bir anlamı kalmıyor. Tamamen tüketime yönelik bir gün. Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  2. Kesinlikle katılıyorum.Geçen sene, hastane kantininde çalışan cılız fakir görünümlü bir kız vardı.Nişanlısı sevgililer gününde beğendiği altın yerine ince bir zincir aldığı için söylenip duruyordu.Rahmetli babamın bir lafı vardı.Ekmeği yok yemeye tahterevanla gide s....Önce kendimize bakalım.Muhasebe yapalım.Arkadaşlarım takı satıyor.Turistlerden 3 lirayı alıcaz diye göbekleri çatlıyor.Para kazanmak çok zor.Gözümüze sokulan ve aklımıza dayatılan kampanyalarla sevdiklerimizi üzmeyelim.

    YanıtlaSil
  3. Günümüz koşullarında hayat öyle hızlı akıyorki, insanlar birbirine deger vermeyi, hatta birbirlerini bile unutuyorlar. Sanırım bugünler bir nebzede olsada o unuttugumuz anları akla getiriyor. Durup bir düşünüyoruz bence.

    Bu arada tüketime yönelik oldugunuda düşünüyorum tabi :)

    YanıtlaSil
  4. Ben de sevmiyorum 14 Şubatları... bir hediye alma zorunluluğu hissi, bir yapmacıklık varmış gibi, katılıyorum sana Gülşah'ım...

    YanıtlaSil
  5. şu tüketim toplumunun tuzaklarına ne de çok düşüyoruz gerçekten de..hepsi batı kültürünün oyunları..sana tamamen katılıyorum canım..

    YanıtlaSil
  6. Sevgililer günü değil "esnafı zengin etme günü" :)))gayet haklısın yazdıklarında, evet bu tür günlerde hediye almak/vermek isteyenlere saygımız var tabii ki, karışamayız:)ama insanları neredeyse mecbur ediyorlar yani filan köydeki iki yavukluyu düşün:)adamın elinde yok, avucunda yok bir de sevdalısına tek taş mı alacak? Ha bir de tek taş almaya zorluyorlar yuh yani sanki millet dizilerdeki yüzme havuzlu villalarda yaşıyor!:)))

    not: dün gelmeyen yorumuna ne olduğunu buldum ben artık yorumları onaylayarak yayınlıyorum ya tutmuş spam yoruma atmış:((bundan sonra daha dikkat edeceğim..

    YanıtlaSil
  7. Evet artık günümüzde ki muhabbetler bile dizilerde ki gibi, kendi gibi olan kişi sayısı çoğunluğa göre az.
    Ve sevgililer günü sonrası şöyle muhabbetlerden sıkılıyorum; seninki ne hediye aldı?.......

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Amasya Gezisinden Kalanlar....

Nerde Kalmıştık?

Günlük, Sergi Gezisi