Damdaki Kemancı Fiddler on the Roof Filmi

Filmin en sevilen ve özdeşen müziği burdan dinleyebilirsiniz.. :)


Filmin yapım yılı 1971, süresi 182 dakika.

Uzun zamandır izlemek istiyordum bu filmi. Türkiye versiyonunu izlemiştim ama yabancı olanı izlememiştim. Eşimin arşivinde duruyor, bana göz kırpıyordu.Bende çarşamba gecesi izlemeye karar verdim. İyi ki izlemişim.
 Rus Çarlık zamanında Yahudilere yapılanlar, azınlık olarak birlikte yaşadıkları iyi günler, kötü günler müzikal eşliğinde perdeye aktarılmış. Sütçülük ile geçinen bir aile, 5 kız, erkek evlat özlemi, bir babanın kızlarına desteği, arasında ki ilişki, aile ve komşuluk bağları güzel anlatılmış bir film. Eğer Elvada Rumeli dizisini izlemiş ve sevmişseniz bu filmide seversiniz. :)





 8.3/10 IMDB Puanı: 7.8
En İyi Film ve En İyi Yönetmen dahil olmak üzere Sekiz Akademi Ödülü adayı olan filmde aynı zamanda "If I Were A Rich Man", "Matchmaker", ve "Sunrise, Sunset" gibi klasik şarkılar var. Damdaki Kemancı, evrensel bir umut, aşk ve kabullenme hikayesi. Çarlık Rusya'sında bir yahudi köyünde yaşayan fakir yahudi sütçü Tevye'nin dramı.
Damdaki Kemancı adı çoğu kişinin kulağına tanıdık gelen bir isim. Çarlık Rusya'sında yaşayan fakir bir sütçü ve onun 5 kızının hikayesini anlatan yapım uzun süre tiyatrolarda sahnelenmiş bir müzikal. Fiddler on the Roof da bu efsanevi müzikalin sinema uyarlaması. Yönetmenliğini Norman Jewison'un yaptığı film eserin başarılı bir uyarlaması. Başta Topol ve Leonard Frey olmak üzere oyuncu kadrosundakilerin yüksek performansları seyir zevkini yüksek kılan etmenlerin başlıcası. Ayrıca artık klasik statüsüne erişmiş "If I Were A Rich Man", "Matchmaker", ve "Sunrise, Sunset" parçalarının filmdeki yorumları da filmden aldığınız lezzeti artırıyor. Oscar ödüllü görüntüler de filmin keyif artırıcı etmenlerinden biri. Kısacası seyir zevki yüksek, eğlenceli bir müzikal.

Yorumlar

  1. Yıllar önce televizyonda izlemiş çok beğenmiştim, sütçü Teyve unutulmaz bir karakterdi, hele Sun Rise, Sun Set şarkısı...neden şimdi tv ye bu tür güzel filmler gelmiyor acaba?....
    sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Valla bir bilsem Müjde Ablacım...
    Güzel bir karakterdi dediğin gibi, hele müzikleri çok etkiledi beni. :)))
    Sevgiler. :)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Amasya Gezisinden Kalanlar....

Nerde Kalmıştık?

Günlük, Sergi Gezisi