Şaka gibi bir gün.....

Merhabalar... :)

Bugün kendimi temizlik yapıcam diye şartlandırmıştım ama sabah kalktığımda ruh halim " cıks dedi bugün yapma" bende iç sesimi dinledim. Ütülerimi yaptım ( bizde ütü hiç bitmez de) ortalığı topla derken öğlen oldu. Sonra kendimle kahve keyfi yaptım. YabanDomuzunun İzinde kitabında 200. sayfaya geldim ama daraldım resmen, yarım bıraktım. Bu kitap 2. yarım bıraktığım kitaptır. Nasıl ruhumu daralttı anlatamam, bir kitap hiç mi ilerlemez, bir sürü karakter, yabancı isim. Ne bileyim işte ilerde belki okurum diyerek bıraktım....
Tepki / Stephen King kitabını okumaya başladım, hiç elimden bırakasım gelmiyor.
Yalnız bugün bir şey oldu. Akşam üzeri ekmek almaya çıkarken yanıma kitabımıda aldım, StarBucks var yakınımızda, bende çok severim bu cafeyi. Çaldıkları müzik, koltukları çok hoşuma gidiyor (arada reklam yaptım sanırım) gideyim de bir soda içer, kitabımı okurum dedim. Yanımda ki masada da bir bayan oturuyor. Ben otururken göz göze geldik, nezaketen gülümsedim, severim selam vermeyi. Ama anam vermez olaydım dedim sonunda..... Kadın bir 5 dakika sonra ( bu arada ben kitabımı okuyorum görüyordur herhalde)
------ Doğulusunuz sanırım" dedi
Bende cevap verdim. Sonrasında " evli misiniz" dedi, evet dedim, yine döndüm kitabıma.....
------- Burada mı oturuyorsunuz?
----- >Evet
 ---------Yakın mı peki? Cadde üzerinde mi eviniz?
-----Evet biraz aşağıda cadde arkasında....
Birkaç dakika geçti....
-----Çocuğunuz var mı? Gerçi daha genç gözüküyorsunuz, yaşını kaç?
------------32 yaşındayım, hayır çocuk yok :)  bende tabi yüz ifadesi değişmeye başladı. Tanımadığım kişilerin fazla soru sormaları rahatsız eder beniiiii, ama sabır diyorum içimden. Kadında bir rahatsızlık var belli... Tövbe tövbe..
------Bende 39 yaşındayım, bekarım. Çok istiyorum çocuğum olsun, çok seviyorum çocukaları. Siz neden yapmıyorsunuz? Olmuyor mu? bir doktora görünün o zaman
----Hayır hanfedi istemiyoruz.
---Bence yapmalısınız, deneyin bir olmadı tüp bebek yaparsınız, artık tıp ilerledi..
---- ( bende ses tonu değişmeye başladı) bayan biz istemiyoruz tama mı, bu bizim kararımız....
Sustu bir süre, tabi ben yüz vermiyorum, yüz versem gelecek masaya oturacak. Yani ne güzel bir keyfim vardı içine etti... şaka gibi....
Birde görüyor kitap okuyorum, arada yüzüme bakıyor, arada da camdan bakarak bana laf söylüyor....
Kalkarkende nedese beğenirsiniz?
-----Sizde benim gibi kilolusunuz, gerçi ben rejim yapıyorum sizede tavsiye ederim...

Yaniiiiiiii... bir şey demedim cevap bile vermedim, yüzüne baktım tebessüm ettim.... İyi günler dedi bende sizede dedim. Ama bende keyif gitti tabi........
Birde o kadar garip ki, sanki bizim çocuğumuz olmuyor dedim de yorumlara başladı. Bir o eksikti zaten...

Yarın temizlik günü, apartman görevlimizin eşi sadece apartmandaki kişilere ev temizliğine gidiyor, bu işi öğrenip çalışmak istiyormuş. Bende sadece cam-kapı için kadın alıyordum, yardım olsun diye onu çağırdım. Evimiz mis gibi kokucak, var mı temizlik kokusu gibi hanımlarrrrr :)))
Bahar temizliğine bir adım atmıştım bugün yarında devamı gelir. Sonra yazlık, kışlık takası derken.....

Keyifli akşamlar... :)

Yorumlar

  1. burun sokulmazsa olmaz, muhabbet dedikleri de anladıkları da yol yordam gösterdikleride ancak bu kadar olabiliyor, benimde en nefret ettiğim şeylerden biri otobüsteyken yanımdakinin laf atması, hoş seninkinden bir farkı yok :( bak ama kilolusun lafına ben bi tane çakardım, piskopatlık hafiften ruhumda dolanıyor ya bu aralar :)

    YanıtlaSil
  2. Sorma Gülçin'cim ya, birde ne ayıp bence insan biraz görgülü olur, hiç tanımadığın birine denir mi böyle bir şey yahu.
    Edep ya hu! diyecektim de.... Sabırlıyımdır kişilik olarak ondan herhalde alttan aldım, bazen tepkilerim daha sert olabiliyor...

    YanıtlaSil
  3. tabii ki denmez, dengesiz insan türlerinden biri çıkmış karşına, edebini bilmemiş, hoş senin edebini de anlamamıştır o kütük, aldırış etmeyişin en güzeli olmuş, yarın için kolay gelsin, sevgilerimle ;)

    YanıtlaSil
  4. vallahi çok ilginçmiş, var böyleleri....

    YanıtlaSil
  5. Çok ilginç bir muhabbet olmuş ama King'i herzaman severim:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Valla ilginç mi bilmem ama sabrımı zorladığını söylemem gerek. :)))
      Bende çok beğendim kitabı elimden bırakasım gelmiyor...

      Sil
  6. Aman Gülşah'cığım sen sen ol kahvede, mahvede kimseye gülümseme:))ben öyle yapıyorum çok memnunum:)sorgucu tiplerden bizim mahallede de çok var, baygınlık geçirtiler adama yüz verme sakın,zayıflaman filan da gerekmez ayrıca, hiç gerek yok, iyisin:)temizlik için iyi olmuş sen yorulmayacaksın:)kolay gelsin..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sorma Müje Ablacım, gülümsedim başıma gelmeyen kalmadı. Ama elimde değil, minibüse bile binip inerken " iyi günler, kolay gelsin" demeden duramayanlardanım. :)
      Ama arada yüz çevirmek gerek .... :)
      Bide kilomu otururken görüp nasıl da analiz etmiş.....
      Evet ben daha az yorulucam çünkü sadece cam-kapı sildiriyorum ablacım, evimizde cam kapı çokda maşallah... Mütahit sanki cama kapıya çalışmış gibi. Sağol.

      Sil
  7. Öfff, kabus gibi kadın ya, sanane nereliysem nereliyim, çocuğum var ya da yok, seni ne ilgilendiriyo ki!!! Gülşah'ım insanın sabrını sınıyor bunlar bence! neyse, ben sana şimdiden misler gibi bir ev için kolaylık diliyorum, yoruluyor insan biraz ama kesinlikle değilyor değil mi? :) öpücükler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Değiyor canım değmez mi? Sağolasın.
      Valla aynen kabusum oldu dün kadın keyfimin içine de etti... ama sonrası takmamaya çalıştım ama işte....

      Sil
  8. Selam vermesen bir türlü versen borçlu çıkıyorsun ;) selamla kalsa neyse de kadın senin tüm hayatını analiz etmeye kalmış ,hadsizlik işte..

    YanıtlaSil
  9. ayyy böyle bilmiş bilmiş bıt bıt nutuklar veren kadınlardan nefret ederim.sana da denk gelmiş gülşahcım.amaan de geç boşver :)
    temizlik gibisi yok.biz de annemle pazar günü başlıyoruz.yarını samsunda alışverişe ayırdık ana-kız :P
    bu arada tepki muhteşem bir kitaptır ben bayılmıştım.filmi de var.bitince izlemeni tavsiye ederim :)
    keyifli haftasonları canım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sizede kolay gelsin İrem'cim. Temizlik gibisi yok.
      Aaa bilmiyordum kitabın filmi olduğunu. Bitirdikten sonra bakacağım teşekkürler.
      Sizede keyifli haftasonu.

      Sil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Amasya Gezisinden Kalanlar....

Nerde Kalmıştık?

Günlük, Sergi Gezisi