Son Koloni / John Scalzi


Üçlemenin son kitabı. Yine yazar döktürmüş. Bu son seride bir çok olay çözülüyor. Kitabın devamı yok, son teşekkür bölümünde açıklamış yazar.
Bence Bilim Kurgu tarzında yazılmış iyi kitaplardan biriydi.
Fazla detay vermiyorum çünkü güzel bir seri okuyacak olanınız olabilir....

Arka Kapak

John Perry şiddet dolu bir evrende nihayet huzura kavuşmuş olup insanlığın pek çok kolonisinden birinde eşi ve kızıyla beraber yaşamaktadır. Güzel bir yaşantısı olmasına rağmen daima bir şeyin eksikliğini çekmektedir. John ile Jane'den yeni bir koloni dünyasını yönetmeleri istendiğinde John evreni bir kez daha keşfetme fırsatına balıklama dalar.

Fakat Perry kısa zamanda hiçbir şeyin göründüğü gibi olmadığını öğrenir. O ve yeni kolonisi, insanlığın Koloni Birliği ile tüm insan yayılımına yasak getirmiş durdurulamaz bir uzaylı ittifakı arasında oynanan bir savaş ve diplomasi oyunundaki birer piyondan ibarettir.

Uzayda bu çekişme yaşanırken Perry de ölümcül sırlarını henüz belli etmemiş bir gezegendeki korku dolu kolonicilerini hem tanıdık hem de yabancı tehlikelere karşı korumaya çalışır.

Perry herkesin kurtuluşu için yalanlarla ve yarı doğrularla dolu olan bu ağı bozmaya ve de sorumluluğundakileri insan ırkının son kolonisi haline getirmekle tehdit eden çok büyük bir savaşı engellemeye mecburdur.

"Saf bir hayalperestlik... Scalzi'nin zekice diyalogları, hızlı bir tempoya sahip öyküsü ve güçlü karakterleri akla Robert Heinlein'ı getiriyor."
The Times

"Katıksız bir zevk... çekici, iyi yazılmış ve akıllıca."
Daily Telegraph


Yazar:John Scalzi
Çevirmen:Cihan Karamancı

Sayfa Sayısı: 312
Dili: Türkçe
Yayınevi: İthaki Yayınları

Yorumlar

  1. bilim kurguyu çok severim, bu arada bir haber duydum çok sevindim, hani Star Wars'ı Disney aldı ya, 2015'te yedinci filmi gelecekmiş!...ama Darth Vader'siz biraz eksiklik olur diyorum:)benzer bir kötü bulurlar sanırım...:)hatta bizim Tayyip çok yakışır böyle bir role ama adam İngilizce bilmiyor:)))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu haberi duymazmıyım Müjde Abla, eşim büyük bir hayranı ve takipçisi Star Wars'un. Onun sayesinde bendeee :)))
      Evet Darth Vader olmadan olmaz ama vardır bir bildikleri herhalde.

      Sil
  2. Bu serinin 2. kitabını bir çekilişten kazanmıştım.
    Fakat elimde ilki olmadığından okumamış,eksik kitabı satın da almamış, hakkında yorum da görmediğimden bir köşeye atmıştım.
    Olumlu yorum görünce sevindim :)
    Teşekkürler.

    http://www.kontesce.blogspot.com/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Kontes.
      Eğer Bilim Kurgu seviyorsan enfes bir kitap. Özellikle insan beyni üzerine ve yapılanlarla ilgili hayal gücüne hayran kaldık yazarın. Tavsiye ederim.

      Sil
  3. Gülşah, hep diyorum senin tarzın biim Nazlı... Onun kitaplığında bu kitapların hepsi var. Sor kapağını açtım mı? hiç:)) Niye , çünkü; laf aramızda tırsıyorum okurken:))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Günaydın Lale Abla.
      Hımm ne güzel okuduğum tarza yakın birilerinin olması. Çok selamlar Nazlı'ya. :)
      Neden tırsıyorsun ki Lale Ablacım?

      Sil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Amasya Gezisinden Kalanlar....

Nerde Kalmıştık?

Günlük, Sergi Gezisi